Ryszard pisze: ↑6 lat temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
- zaczynam skłaniać się ku opinii, że to najlepszy Aluk Todolo, czuć równowagę między blackiem, a krautrockiem, pełno na nim fajnych przejść, a "trans" bliższy jest wykręcania gałek ocznych na drugą stronę niż spokojnej medytacji
- lubię takie melodie
Co do mnie, to jeśli ktoś zadałby mi pytanie, dlaczego całe to pierdololo o "pustce" w metalu wydaje mi się chuja warte, to tutaj ma odpowiedź. To jest kurwa pustka, smutek i melancholia.
Ostatnio edytowany przez TITELITURY6 lat temu, edytowany łącznie 1 raz.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Doceniam.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Jeżeli dobrze liczę, to zostało mi 47 materiałów tegorocznych do sprawdzenia jeszcze, w tym właśnie soundtrack do nowego "Halloween", więc lecę z tematem.
Belzebóbr pisze:
a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Czasem idzie gładko, czasem jak po grudzie. Czasem jest ulga, czasem boli i piecze. Czasem czuć słabo, czasem dość mocno. Czasem wiele się nie ma, czasem całkiem sporo. Życie jest jak sranie...
Hi,
You are invited by Marcin Meeintg by Chance (1/2 SKALPEL) to listen to a sneak preview of our new album, Silver Untrue LP PREORDER. You can check it out here:
To są bardzo dobre zespoły, których słucham z przyjemnością, choć do Grave Miasmy mam już większy dystans, niż w momencie gdy ta płyta ukazała się na rynku i jej egzemplarze schodziły jak świeże bułeczki. Naprawdę świetnie się tego słucha. Ale potem włączam to : i słyszę kolosalna różnicę jakościową. Tamte płyty przy tej wypadają zwyczajnie. To jest death metal, tamte zespoły są deathmetalowe. I naprawdę, nagrać TAKĄ płytę po tylu latach kariery - nadal pozostaję pod ogromnym wrażeniem sił drzemiących w ekipie Rossa.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Nie no, Grave Miasma >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Tomb Mold jednak
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Czasem idzie gładko, czasem jak po grudzie. Czasem jest ulga, czasem boli i piecze. Czasem czuć słabo, czasem dość mocno. Czasem wiele się nie ma, czasem całkiem sporo. Życie jest jak sranie...
Nie to, żeby urwało mi dupę, ale ma momenty i główkę trzyma nieco wyżej, niż wiele, wiele kapel dłubiących w black metalu. Polecam się zapoznać się. Dam temu jeszcze szansę, może się osłucham i wpadnie do koszyczka. A teraz siusiu, i spać.
Nie no, Grave Miasma >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Tomb Mold jednak
Nie wiem, nie znam się. Death metal już mnie od dawna nudzi.
Ostatnimi czasy słucham całej masy różnych rzeczy, nowych i starych, metalowych i niemetalowych. Wczoraj leciało sporo norweskich rzeczy z 2004 r. (niekoniecznie dobrych czy ciekawych).
Natomiast zauważyłem ostatnimi miesiącami że najwięcej u mnie goszczą w głośnikach bądź słuchawkach Burzum i Mayhem. Nawet nie wiem ile razy już w tym roku wałkowałem dyskografie obu, a dalej mi się nie nudzą. Więc...ponownie Burzum na tapecie.
Coil - Moon's Milk (In Four Phases) - jakie to jest zajebiste, od totalnie transowych "Moon's Milk Or Under An Unquiet Skull", przez cholerny cover cholernej kolędy, po "A Warning From The Sun (For Fritz)" - zaśpiewany przesadnym falsetem numer z tekstem jaki mógłby napisać Dio, a w tle zobrazowali śmierć wszystkich urządzeń elektrycznych (kawałek traktuje o rozbłyskach słonecznych) w taki sposób, że większość twórców power electronics posikałaby się z wrażenia