TITELITURY pisze:
Nie mogę doczekać się tej nowej płyty.
No będzie słuchane, będzie. Pisałem już w różnych miejscach, ale tu chyba nie - irytuje mnie brzmienie perkusji na tym singlu z nowej płyty. Jakby całość została oprawiona bardziej old schoolowym soundem to wyszłoby to ciekawiej jak na moje.
Kompozycyjnie bdb, ale to Immolation, a u nich to standard.
"Close to a World Below" nie przebiją, bo się po prostu nie da, ale może być gites. Jakby wbili do Bazyla w trakcie trasy promującej nowego długograja to bym się nie obraził.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: ↑2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Pioniere pisze:
Czarne Dziury i bezkres mroźnego mrocznego Kosmosu.
Dołączę do propsów. Świetny materiał. Mam słabość do ambientów z przestrzeni kosmicznej. Polecam też Nordvargr Interstellar. Tak w ogóle to nie pierwsza taka rzecz od Williamsa. Arecibo - Trans Plutonian Transmissions z 94 znają? Może ktoś zrobi wątek o Lustmord i skopiujemy tam tą rozmowę?
Na MA straszą, że to techniczny death metal, ale nie jest tak źle. Artificial Brain i owszem, nie jest nastawiony na łomot i sili się na finezję, ale moim zdaniem nie przekracza tej bariery, za którą death metal przeradza się w jakąś popylinę, której są w stanie słuchać tylko ludzie zajmujący się zawodowo wiosłowaniem. "Pozdrawiam i polecam", chociaż żodyn ze mnie Piotr Fronczewski, żodyn.
Momentami za dużo w tym punk rocka, ale wolę takie oblicze szwedzizny od Dismember, czy Unleashed ( nie lubię "szwedzkiego death metalu" - brzmienie gitar mnie odrzuca )
Świetny album, zagrany z wyczuciem, szybkie tempa przeplatają się z tymi groove wstawkiami, rytmicznymi gitarami. Uwielbiam taką muzę, aż mam ochotę jechać nad jeziorko, odpalić grilla i napierdalać Power Trip.
Do tego, o czym sam wspominałeś już w odpowiednim wątku, na dokładkę otrzymasz jeszcze koncercik promujący nową płytę Iron Reagan, która jak widzę również Ci się spodobała.
Zaciekawiony co dziś jest nazywane "atmospheric black metal" sprawdzam sobie ten album. No cóż, nie tego oczekiwałem...Po pierwsze, coś mało tu black metalu, a jak już jest to jakiś taki rockowo-melodyjny. Bardziej przypiąłbym tu łatkę np. tró banjo metal. Kurczaki z Kentucky.
Panopticon to bardzo fajna kapela. Zaczynająca od brudnego podszywanego crustem black metalu, rozwijając w bardziej rozbudowanym kierunku, ale umiejętnie łącząc ze sobą różne rzeczy. Ostatnie płyty na ogół wymieniane w rocznych podsumowaniach itp.
Skaphe to dwuosobowy hord, który został mi podpowiedziany przez Youtube, kiedy szukałem śmiesznych filmików z homoseksualistami ( ciągle wyświetlało mi Kvafortha ). Ten hord, tak piszo na MA, pochodzi z UStaela, ale obecnie gra na Islandii i, cholera, słyszę tam tę wyspę. Nieco cięższa wersja świetnego Wormlust.
Wszystkie metale wstają z ławek, gdy pan szatan wchodzi do klasy, i mówią: ZA - JE -BI - STE. Odświeżyłem po wielu, wielu miesiącach niesłuchania i ten materiał rozjebał mnie jak corega tabs brud na protezie zębowej - z siłą wodospadu.
A tak powinno się grac Black Metal.
To już drugie w tym roku wydawnictwo tej, nieistniejącej od prawie ćwierć wieku, doborowej thrashowej ekipy z Chicago. Czyżby szykował się powrót weteranów?
Free Download from Divebomb Records
TITELITURY pisze:
Wszystkie metale wstają z ławek, gdy pan szatan wchodzi do klasy, i mówią: ZA - JE -BI - STE. Odświeżyłem po wielu, wielu miesiącach niesłuchania i ten materiał rozjebał mnie jak corega tabs brud na protezie zębowej - z siłą wodospadu.
No bo to zajebista płyta, która aż kipi od świetnych pomysłów
U mnie tymczasem taka sytuacja:
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: ↑2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Każde kolejne przesłuchanie tego albumu utwierdza mnie w przekonaniu o jego wyjątkowości na tle tego, co się teraz gra.
A ten album liże delikatnie ucho środkowe, wywołując ciarki na plecach. Robi dobrze zmysłowi słuchu jak dziwka zmysłowi dotyku podczas hiszpana, nana, nana.
@Up Fan jest nadal z nami (zmienił nicka), lecz coś rzadko ostatnio nas odwiedza. Ja fanem raczej nie jestem, lecz zdarza mi się raz na "ruski rok" jakiegoś ich singla wysłuchać
btw. Słuchaliście kiedyś, zna który ten zacny Thrash?