Awatar użytkownika
Odrowąż
Master Of Puppets

Odrowąż

Awatar użytkownika
pro
Fallen Angel Of Doom

pro

Obrazek
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Kończę odsłuch całej dyskografii Burzum, po raz nie wiem który już w tym roku.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Obrazek
Obrazek

Cały dzisiejszy black metal może spierdalać.
Ryszard pisze: 5 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Słusznie ;)
U mnie też klasycznie:
Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- kurde wkręciło mi się, nie wiem co prawda gdzie tu jest ten domniemany black metal (może w atmosferze), ale reszta to naprawdę klasowy zamulony grindcore

Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Obrazek
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Pojebany jestem hahah 7 razy słuchałem w ciągu minionego dnia:

Obrazek

Tak poza tym to, cofając się w czasie: Filosofem leciało, ostatni The Chasm, wcześniej Aarni do zakładania tematu, debiut Obliteration po raz pierwszy słyszałem, nowa kasetka Tomb Mold ze 3-4 razy, debiut Scorched i tegoroczna x2, debiut Psychotic Waltz, NunFuckRitual, Lord of Evil, ragehammerowe War Hawks i w kurwę duuuuuuużo Impaled Nazarene.

Ale tak w chuj dużo. Wg. last.fm to się zrobił 3 najczęściej słuchany przeze mnie zespół od 2006 roku, odkąd mam tam konto ;p

A teraz leci Condemnation, a za chwilę Recondemnation. Temple Nightside.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek

Stare warszawskie black metalowe ustrojstwo.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Obrazek
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No to tak z 12 razy od wczoraj ten Obliteration poleciał. Jakieś tam wcześniej Beyond Creation leciało, ale nie ta liga niestety ;)
Awatar użytkownika
Piekielny Stolec
Master Of Puppets

Piekielny Stolec

Obrazek

Obrazek
Czasem idzie gładko, czasem jak po grudzie. Czasem jest ulga, czasem boli i piecze. Czasem czuć słabo, czasem dość mocno. Czasem wiele się nie ma, czasem całkiem sporo. Życie jest jak sranie...
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Piekielny Stolec
Master Of Puppets

Piekielny Stolec

Obrazek

Obrazek
Czasem idzie gładko, czasem jak po grudzie. Czasem jest ulga, czasem boli i piecze. Czasem czuć słabo, czasem dość mocno. Czasem wiele się nie ma, czasem całkiem sporo. Życie jest jak sranie...
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Rzut okiem na discogs i niespodzianka.Mam FP.Od paaaaru lat.Myslalem ze moj egzemplarz to wczesny repress.

Obrazek
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Już zapomniałem jakie to fajne ;) Jest Immortal, jest Bathory, jest sporo chwytliwości i takich wpadających w ucho melodii. Nic arcy zajebistego, ale z ostatnio słyszanych melodyjnych rzeczy, to właśnie powyższe płyciwo i Keep Of Kalessin "Armada" bardzo się bronią po czasie.
A teraz:
Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Cały dzisiejszy dzień:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ryszard pisze: 5 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Piekielny Stolec
Master Of Puppets

Piekielny Stolec

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Obrazek
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Coffin Lust - Manifestation of Inner Darkness
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Taki zestawik dziś poleciał:

Obrazek

Jutro będzie kontynuowany.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Obrazek
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Obrazek
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

o kurwa przypomniało mi się jak miałem 15 lat xD
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Wyjebana płytka. Pare lat temu potrafilem katowac codziennie do życiowych smutów i jakichś dołków :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jak nie słyszałeś, to w chuj polecam z jego mixów Magik 3: Ayla - Ayla (DJ Taucher Mix) oraz z Magik 5: Eve - Riser ;)
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Ja od niego znam In My Memory, Just be i bodajże Elements of Life. Jezeli tych Magików na nich nie ma, a chyba nie ma, to nie znam ;p Trzeba będzie obczaić
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Te Magiki to jest taka seria jego kompilacji-live mixów djskich jak gra cudze kawałki, ale niektóre ostre sztosy :P

No bo tak to mimo wszystko Adagio największy hicior nieśmiertelny ;p To budowanie bitu tam rozpierdala ostro ;)
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Ja tam za bardzo w takiej muzie nie siedzę, ale Adagio to w ogóle jest uważany za taki hymn w muzie Trance'owej, razem z jakimiś tam hiciorami od ATB, który nota bene też ma sporo wyjebanych w kosmos kawałków. No a Tiesto na każdej z tych płyt, co znam ma przynajmniej kilka kawałków, przy których można przysłowiowo gwałcić replay :)
Generalnie z takiej muzy to jeszcze bardzo lubię Armin van Buren, w szczególności Shivers.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No ja z kolei ATB nie poważałem nigdy, od dzieciaka :P Wkurwiają mnie tam okrutnie wokale chyba. Armin duuuużo gorszy od Tiesto był kiedyś, nie wiem jak teraz, bo między 2005-2010 głównie takiej muzy słuchałem, ale raczej mnie bardziej kręcił mniej komercyjny trance, a najbardziej goa/psytrance ;) Kiedyś sobie jeszcze ściągnąłem dvd z takiej imprezy w Holandii chyba, Qlimax 2005 chyba rocznik i strasznie tam chciałem pojechać, to taki fest na zasadzie hardcore techno (głównie mroczne, czasem tempa zachaczające wręcz o gabber, ale jeszcze nie taka sieka) i w kurwę laserów. Ale to tak bez opamiętania totalnie to oświetlenie tam było.

Obrazek

11/10
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Maciek, kiedyś Ty metalu słuchał jak w 2005 nakurwiałeś jakieś Tiesto? Chyba że od dzieciaka taki eklektyczny byłeś.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Black i doom metal, polski rap, trance, punk, bob marley i honor ze stali zemsty, tak mniej więcej wtedy to wyglądało xD
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
HUMAN
Tormentor

HUMAN

na koniec
Sodom – Partisan 2018
i jak nie wypic za zdrówko Toma...
deathwhore
Tormentor

deathwhore

O kurwa. Ja dla odmiany w 2005 to raczej udawałem, że tak naprawdę to jest dalej 1991, a inna muzyka niż thrash i death nie istnieją. W domu, po kryjomu, leciały jeszcze jakieś progresywy, dzięki czemu mogłem szydzić z fanów Opeth i innych "inteligentnych" metali. Nawet black metal był godnym pogardy melodyjnym syfem.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No mi się Opetha zdarzyło niegdyś posłuchać, tak ze 2 miechy może słuchałem, albo raczej próbowałem słuchać, nim porzuciłem kapelę bezpowrotnie (nawet i Najtłisza spróbowałem, bo mi ktoś polecił, że jak Tiamat lubię... :D, ale tam to całkiem 2 tygodnie i chuj na to kładę bo i tak damy radę). Ale ostatecznie to mi się nawet udało dorobić jakiejś koszulki Blackwater Parku z rockmetalshopu w tym krótkim czasie :P

A jeśli o progresywy idzie to wiele tego nie było jakoś, bo głównie In the Court of the Crimson King, pewnie jako fan jakichś niemych filmów i literatury grozy jakiegoś Fausta znalazłem, ale nic wielkiego. Tylko jak byłem mały, znaczy w wieku może przedprzedszkolnym, że się nauczyliśmy z rok starszą siostrą magnetowid uruchamiać, to mieliśmy koncerty Queen z Wembley (masakra!), Guns n Roses z Madison Square Garden i Pulse Pink Floyd. I o ile do GnR się nigdy nie przekonałem i wręcz kiedyś MNIE WKURWIAŁY SOLÓWKI (chyba przez Slasha?), to ten koncert Pulse z wizualicjami przeplatanymi fragmentami teledysków i grającą kapelą zrobił mi 1000 razy większą jazdę niż The Wall. Co tam się odpierdala w tych klipach to pojęcie przechodzi. Mooooocno polecam.

Kiedyś miałem w ogóle taki okres, że z blackowych kapel lubiłem ich najmniej blackowe płyty (w stylu Hlidskjalf Burzum, Themes from William Blake's... Ulver i różne inne dziwadła) i uważałem, że black to w sumie dla pizdeczek, funeral doom to jest kurwa ciężka muzyka.

A, ogólnie to był taki czas w jakiejś gimbazie, że się śmiałem z Morbid Angel trochę (nie znając), bo strasznie śmieszny typek u nas w szkole nosił koszulkę ciągle ;)
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

ROZ PIER DOL

Obrazek
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Obrazek