Nieśmiało postanowiłem zacząć przygodę z zespołem od tej płyty, tak bez powodu, ot padło na chybił trafił, i chyba trafiłem dobrze. Kiedy wcześniej próbowałem tego słuchać, odbijałem się od awangardy. Może te wcześniejsze nagrania przypadną mi do gustu.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Mój podkład do pagańskich rytuałów we nockę walpurgii:
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore5 lat temu
Tormentor
deathwhore
W sensie, że trzepiesz gruchę?
Nebiros pisze: ↑5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Ratunku, pomocy, zboczeniec!
Jaki zboczeniec? Toć to noc walpurgii ma być - wolny sex, orgie itd., więc raczej dla takiego samotnego wilka jest to jedyne wyjście, by się jakoś przygotować w tej materii.
A poranek swym jedynym LP umilają mi dziś Austriacy:
TITELITURY pisze: ↑5 lat temu
Nieśmiało postanowiłem zacząć przygodę z zespołem od tej płyty, tak bez powodu, ot padło na chybił trafił, i chyba trafiłem dobrze. Kiedy wcześniej próbowałem tego słuchać, odbijałem się od awangardy. Może te wcześniejsze nagrania przypadną mi do gustu.
Bezapelacyjnie ich najlepsze dokonanie razem z EPka Ghastly Funeral Theathre.
PanLisek pisze:
Ostatnie genialne Daughters. Noise rock/industrial/post-punk.
Mega obleśne skurwysyństwo. Ciężko się przebić nawet mi - wielbicielowi dźwiękowej depresji.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself
Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay
"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
TITELITURY pisze: ↑5 lat temu
Bezapelacyjnie ich najlepsze dokonanie razem z EPka Ghastly Funeral Theathre.
A apelacyjnie, apelacyjnie!
Nebiros pisze: ↑5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
yog5 lat temu
Tormentor
yog
o kurwa.
deathwhore5 lat temu
Tormentor
deathwhore
Lepsze od tych pedalskich deafspell omegów. generalnie większość metalów może spierdalać, pod każdym względem. kompozycyjnych, wykonawczych, brzmieniowych. nie wspominając już o inteligentnym czerpaniu z różnych nurtów muzyki folklorystycznej.
deathwhore pisze: ↑5 lat temu
Lepsze od tych pedalskich deafspell omegów. generalnie większość metalów może spierdalać, pod każdym względem. kompozycyjnych, wykonawczych, brzmieniowych. nie wspominając już o inteligentnym czerpaniu z różnych nurtów muzyki folklorystycznej.
Popieram i nie widzę tutaj żadnej ujmy.... Świadczy to tylko o otwartym umyśle kolegi @deathwhore
Popieram i nie widzę tutaj żadnej ujmy.... Świadczy to tylko o otwartym umyśle kolegi @deathwhore
Też popieram. Co prawda nie wiem czy by mi takie granie obecnie weszło, ale jakby leciało w tle napewno bym nie pogardził
Odium Humani Generis
yog5 lat temu
Tormentor
yog
A dla mnie to zawsze wkurwiające było, choć folk lubię.
deathwhore5 lat temu
Tormentor
deathwhore
Nie, Ty lubisz przaśne potupaje Na tej płycie jest jeden chujowy numer, ale tak ogólnie jest super. Trochę Strug dla dzieci, ale w dalszym ciągu super.
yog pisze: ↑5 lat temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Trudno o przaśniejsze potupaje, niż prezentowane przez Kaję z Bregoviciem Ale z niej to fajna kobiecina, obserwowałem sobie kiedyś na lotnisku jak zagubionego bagażu szuka to zero gwiazdorstwa i jeszcze się telefonami z pomocnym panem ochroniarzem wymieniła na koniec po licznych uściskach
Osobiście znacznie preferuję np. soundtracki z filmów Kusturicy
deathwhore5 lat temu
Tormentor
deathwhore
Ile masz tam przaśnych potupajów? Prawy do lewego, to gówno z bachorem na koniec? A reszta zajebiście smutna i melancholijna muzyka, doskonale zaaranżowana, bardzo swobodnie poruszająca się po różnych konwencjach. Jestem pewien, że jakby było po angielsku i wydała jakaś odpowiednia wytwórnia to niejeden by srał po spodniach na forum, jaki wspaniały neofolk.
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Kto normalny w ogóle coś takiego kupuje, żeby przesłuchać całe, jak najpierw zobaczył w telewizji golec uorkiestrę feat. krzysztof krawczyk w postaci prawy do lewego!!!
deathwhore5 lat temu
Tormentor
deathwhore
No promowane było jednym z dwóch najgorszych utworów na płycie. Jak byłem dzieciakiem to leciało w kółko w domu i mnie wkurwiało, bo chciałem metalu. Po jakimś czasie zmądrzałem. Ale ogólnie to dość gorzka płyta.
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Ho, ho, jaki jestem zajebisty! Wrzucę jakiś niemetalowy zespół na forum o metalu po czym napiszę, że metal jest chujowy. Ale im pójdzie w pięty, kucom! spoko, też tak robie
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
deathwhore5 lat temu
Tormentor
deathwhore
Tak, jestem.