U mnie dziś dalsze sprawdzanie różnych norweskich black metali, tych co dotąd pominąłem. Póki co 2006 rok męczę. Powoli, konsekwentnie do przodu. Jadę chronologicznie od początku, więc i tak całkiem nieźle mi to idzie.
Odium Humani Generis
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Belzebóbr pisze:
a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Nucleator pisze: ↑5 lat temu
Czemu dopiero teraz to odkryłem?
Philip K Dick, Coil, Boards of Canada, Tangerine Dream i Cluster wrzucone do blendera. Count me in.
Znasz więcej muzyki w tym temacie? Na razie wrzuciłem dwie płyty i jestem rozwalony - coś jak miks Sync24 i sondtracku ze Stranger Things. Może machniesz temat, jesteś bardziej ogarnięty w tej muzie ode mnie - nawet nie wiem, co to Boards of Canada czy Cluster.
Ryszard pisze: ↑5 lat temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Nucleator pisze: ↑5 lat temu
Znasz więcej muzyki w tym temacie? Na razie wrzuciłem dwie płyty i jestem rozwalony - coś jak miks Sync24 i sondtracku ze Stranger Things. Może machniesz temat, jesteś bardziej ogarnięty w tej muzie ode mnie - nawet nie wiem, co to Boards of Canada czy Cluster.
Zakładałem już tematy tych zespołów. Od Cluster możesz sprawdzić sobie dwa pierwsze albumy, Coil - Astral Disaster i Queens Of The Circulating Library (dodatkowo na obu Musick to Play in Dark są kawałki w klimacie progresywnej elektroniki), od BoC - w zasadzie wszystko jest mniej lub bardziej zbliżone, polecam: The Campfire Headphase.
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Belzebóbr pisze:
a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Pamiętam jak po premierze nie mogłem oderwać się od tej płyty. Dziś emocje już opadły, ale nadal słucham z ogromną przyjemnością i uważam, że to świetny kawał life metalu.
Belzebóbr pisze:
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Ja się zastanawiałem, czy jest jakiś drugi Saturnus