obecnie leci:
Misery Index - Rituals of Power
Nowy Domgard naprawdę fajny, choć nie powiem, liczyłem na więcej. W zasadzie ciężko to skojarzyć z Arckanum, może momentami. To po prostu szwedzki black metal z pogańskim zacięciem, a dokładnie parający się motywami dość popularnego obecnie w gatunku mrocznego germańskiego pogaństwa. Natomiast Wagner Ödegård solo to jednak trochę dziwactwo, coś już wcześniej słyszałem, ale to były dark ambienty, tutaj mamy black metal, ale w takiej dość prostej i nawet skocznej formie. Takie sobie powiem szczerze.
"No Mercy For The Weaks!"Pioniere pisze: ↑4 lata temu
Nieco ponad tydzień temu nakładem Closed Casket Activities ukazał się na winylu oraz w formie digital debiutancki s/t album Amerykanów z Hate Force. Grupa pochodzi z Chicago i od pięciu lat pogrywa staro-szkolny DM z wpływami Death/Doom oraz Hardcore'a. W składzie zapewne co poniektórym znane ludki z Harm's Way, Like Rats, czy Weekend Nachos. Fani Autopsy, Bolt Thrower, Obituary, Gatecreeper, Entombed, Dismember, czy Asphyx znajdą tu coś dla siebie.
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Ostatni kawałek antycypuje Aluk Todolo.Będą obczajane satany.
Właśnie teraz sobie słucham. Wspomniałbym o wyraźnych dla mnie echach Necrophagia. Bardzo dobre to i niby wszystko już zgrane, ale jakby trochę oryginalne jednak. Albo przynajmniej z własną tożsamością.Pioniere pisze: ↑4 lata temuAct of Impalement to pochodzący z Nashville w Tennessee amerykański trójosobowy twór parający się graniem staro-szkolnego poczerniałego Death/Doom-u. Jakiś czas temu wpadli w sidła Caligari Records (LP/Cass/Digital) i jako ich podopieczni do spółki z Unspeakable Axe Records (CD/Digital) wydali/wydadzą debiutanckiego pełniaka o tytule Perdition Cult.
Mimo iż nic nowego Amerykanie nie odkrywają, to moim zdaniem ich muza jest po prostu wartym uwagi undergroundowym graniem ekstremalnego Metalu jaki lubię - brudny, wręcz obmierzły, bezlitosny mroczny nakurw wsparty wydobywającym się z wnętrzności growl-ującym wokalem (a la Chris Reifert/Craig Pillard) oraz pięknie wplecionymi w to wręcz urywającymi dupę wibrującymi groove zwolnieniami, wwiercającymi się w baniak dość pamiętliwymi mocarnymi riffami i oszczędnymi chaotycznymi solówami (LP).
Jako swe inspiracje podają m.in. Autopsy, Cianide, Morbid Angel, Bolt Thrower, czy też debiut Sarcofago.
@HUMAN, @TITELITURY, @Vexatus, @Wędrowycz, @porwanie w satanistanie i wszelcy fani bezprecedensowego grzańska, bierzcie i słuchajcie tego wszyscy.
https://actofimpalement.bandcamp.com/music
www.unspeakableaxerecords.bandcamp.com/ ... ition-cult