Aktualnie napierdalam drugi album Forgotten Woods, wcześniej leciało w celu rozpętania kolejnej dyskusji na forum Lost Paradise Paradise Lost oraz duża płyta diSEMBOWELMENT. W kolejce czeka jeszcze debiut Angst Skvadron. Pod nakurwianie Czarodziejką na Koszmarze czwartego aktu i popijanie krafcików bdb.
Wczoraj katowałem mocno Angst Skvadron a Lost Paradise jak i Gothic w ostatnim czasie też odświeżam regularnie...także hm jakbym to ująć na podobnych falach lecimy panie kolego widzę
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Fajnie że wrzuciłeś i przypomniałeś, muszę nadrobić lekcje Czeskiego
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Nadrabiaj, nadrabiaj. Czeska kultura stoi teraz na wyższym poziomie, niż nasza, więc warto znać. Dlatego teraz słucham płyty, której okładka była inspiracją dla ostatniego Ulver:
TITELITURY pisze: ↑3 lata temu
Nadrabiaj, nadrabiaj. Czeska kultura stoi teraz na wyższym poziomie, niż nasza, więc warto znać. Dlatego teraz słucham płyty, której okładka była inspiracją dla ostatniego Ulver:
Z @yogiem byliśmy jednomyślni tej materii, lecz ja się w wątku nie wypowiadałem, bojkotowałem wtedy pisanie, ale już na sb sporo o nich było pisane. Namawiałem też poniekąd @DD do słuchania, a nie odwrotnie - śmiesznie nie?
Tej nie sprawdzałem jeszcze, ale ten debiut z gęsiarką na okładce bardzo fajny, jak to nazwano - hooligan bm
U mnie też odpaliłem krajowe dobra, świetny "S" Morowe
2 x Deathtrip po sobie, bez przerwy i zbędnego pitolenia
Służę. To The Transcendence Orchestra - All Skies Have Sounded, gra Surgeon i jeszcze jakiś typek. Klimaty ambient, drone, kosmische musik. To pewnie będzie moje elektroniczne podium roku, razem z Hiro Kone. Jeszcze nie wiem kto trzeci, być może Gazelle Twin.
Ja też bym był za tym, coby pisać nazwy, jak nie ma linku. Oczywiście wszystko to w ramach dobrego, altruistycznego podejścia do wygody innych użyszkodników, a nie jakichś odgórnych praw.
Konkretnie w tym przypadku powyżej odpuściłem sobie rzecz, mimo intrygującego opisu, a przecież nie o to chodzi, a wręcz przeciwnie.
pit pisze:
Służę. To The Transcendence Orchestra - All Skies Have Sounded, gra Surgeon i jeszcze jakiś typek. Klimaty ambient, drone, kosmische musik. To pewnie będzie moje elektroniczne podium roku, razem z Hiro Kone. Jeszcze nie wiem kto trzeci, być może Gazelle Twin.
kurz pisze:
Konkretnie w tym przypadku powyżej odpuściłem sobie rzecz, mimo intrygującego opisu, a przecież nie o to chodzi, a wręcz przeciwnie.
O a Surgeona kilka płyt mam i lubię, a tak bym przegapił, nie mając pojęcia, co to.
kurz pisze: ↑3 lata temu
Prawy przycisk myszy -> szukaj obrazu w Google. W Chrome przynajmniej. Taki tzw. życiowy hack. Pozdrawiam.
W przerwie od Foreverglade leciała epka Abhorrence ze 3 razy, a teraz Silencer.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Nie o to chodzi, by tracić czas na wyszukiwanie (instalować program zjebanych inwigilatorów) - skoro ktoś cos poleca, to czas należałoby poświecić na słuchanie
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Pewnie byś wolał beczką jeździć bo nowe Mercedesy mają GPS
kurz pisze: ↑3 lata temu
Prawy przycisk myszy -> szukaj obrazu w Google. W Chrome przynajmniej. Taki tzw. życiowy hack. Pozdrawiam.
Nie bądź taki cwany. Poza tym stosuję tę opcję na kompie, a nie wiem czy wiesz mamy coś takiego jak komórki, gdzie proces ten jest kurewsko utrudniony.
Poza tym, jak napisałem, możemy sobie życie ułatwiać, przecież lubimy się tutaj, czyż nie?
„ …
Już przypalone powietrze
Syreny wyją przez noc całą noc
Tego nie można zatrzymać
Tego już nie da się cofnąć
Już widać piękne konwulsje
Już widać ekstazy fal wielkich fal
…
W piekle na ziemi i na samym dnie
Czemu tak jestem spokojny
Czemu nie wstrząsa mną płacz gorzki płacz
…
Płynie statek burz
To statek burz
Statek burz
To statek burz
Hej
… „
Przede mną druga strona placuszka i przezajebisty „Przed Prawem”
Ja się z Armią zatrzymałem na Triodante, potem jeszcze zdaje się sprawdzałem Ultima Thule, ale już nic nie pamiętam. A z dyskografii posiadam jedynie debiut i Legendę, oba ba prawilnym czarnym.
Nie jest to prosty do zrozumienia zespół. Ja nawet chyba nie próbuję, ale Legendę i The Prozess czuję, i to mi wystarcza. Czasami jeszcze poleci Triodante lub Ultima Thule, choć nie zawsze do mnie trafiają.
Najlepsza oczywiście jest Legenda. Triodante jest bardzo dobre - miałem kiedyś CD, lecz jeden małolat odkupił od mnie, bo chciałem mieć na czarnym, lecz talk się złożyło, że winyla jakoś do dziś nie nabyłem.
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Całkiem interesująco może być, spoko riffowanko i giętki basik.
Słuchałem jakiegoś starszego materiału i kompletnie mi nie weszło
W temacie - najczęściej ostatnio (2-3 dni) słuchałem Seagulls Insane. Poza nim nowe Pestki, nowy Eximperitus, pierwszy, duży Mystifier oraz fińska, kakofoniczna nowość z baśniowymi klawiszami z innego wymiaru, czyli Ceremonial Torture. Projekt typa powiązanego między innymi z Witchcraft.
"Vorunah" było takie sobie, tutaj czuje już potencjał. Całkiem ciekawe połączenie black metalu, thrash metalu i nieco black'n'rolla i jak ktoś widziałem już zauważył czuć i słychać też echa Celtic Frost
Odium Humani Generis
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Kojące dźwięki.
Klasyka, to zawsze kojące dźwięki. Dlatego choć dalej z uporem maniaka katuję kolejne lata w norweskim metalu (i nie tylko). To jednak jak zapuściłem sobie wczoraj i dziś parę kultów jak dwa pierwsze pełniaki Metallica, jedynka Slayera + "Haunting The Chapel", czy też "Apocalyptic Raids" Hellhammer jednak różnicę poziomów czuć momentalnie.
PS: Nie znam się na Unholy, ale abstrahując od muzyki o co chodzi na okładce? Typo trzyma jakś rybę, czy swojego fallusa?
Ten rytm tańca "latino" w 2/3 Supernaut... Dopiero teraz się skapowałem.
Got no religion, don't need no friends
Got all I want and I don't need to pretend
Don't try to reach me, 'cause I'll tear up your mind
I've seen the future and I've left it behind
SAMBA!
Tak z ciekawości chciałbym wiedzieć, choć w przybliżonym stopniu, jaki ma to związek. A CoC słucham, mam nawet CD Eye for an Eye, ale na nim me słuchanie się kończy.
Gas Giant "pleasant journey in heavy tunes"
Stoner/psych.rock, Dania
Melodie są całkiem spoko, tylko gdyby to nieco lepiej nagrano. Wokale to jak z jakiego dna studni przez zabawkowy mikrofon nagrane. - ale rozumiem, nie maiło być ładnie: prymitywizm, okultyzm, mizantropia i ogólna szpetota.