Właśnie sobie przesłuchałem. Klimat ocierający się o Thorns i świetny "Rebel Extravaganza"Wędrowycz pisze: ↑rok temu
Grzebiąc w norweskiej scenie można czasem trafić na jakąś perełkę. Alfa Obscura nagrała tylko jednego pełniaka "Plutonian Shores" za to moim zdaniem bardzo dobrego. Jest to nieco progresywny i awangardowy black metal, przy czym zawierający moim zdaniem wszystko co najlepsze w tego typu graniu z Norwegii. Polecam zatem obadać jak ktoś lubi tego typu granie.
To muza dobra dla wszystkich. A do tego to prawdopodobnie 4, 5 najbardziej przystępny album w dyskografii NWW.
Świetne, zwłaszcza Icon..
o, są i chłopcy od "małego fiata" , jak to ktoś pięknie kiedyś napisał
Jesień się wreszcie aktywowała. Nie ma co narzekać, bo i tak wyjątkowo późno w tym roku.brzask pisze: odpowiednią muzę
Zaciekawiony opisem i okladką przesluchalem właśnie- tym bardziej ze mam kilka książek Cormaca.
Z Coil ja skupił bym się na tych trzech nader ważnych pozycjach Scatology, Horse Rotorvator i Love's Secret Domain lub też kilku zarąbistych bootlegach (chyba, że ktoś bootlegów nie uważa, bo to nieoficjalne wydawnictwa).
O tych tez myśle, oprócz tego Coil Presents Black Light.. i Ape of Naples
Było omawiane w przewijance. Dwie pierwsze każde dziecko wpierw robi i oczywiście zna. To cala reszta raczej dla dorosłych.
Tyle że w pozostałej części albumów nie znajdziemy, aż tyle dobrego, co na ww. trzech, które uważam za absolutne mistrzostwo i żaden inny nie jest w stanie im dorównać nie bardziej jak w połowie. Niektóre nawet potrafią słuchacza bardziej zdenerwować, niż dać mu przyjemność z odsłuchu. Wiec, jaki jest cel, by je posiadać?
Dziecko to nie wie, co to i przez najbliższe naście lat się raczej nie dowie, jak mu jaki rodzic nie powie.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.Pioniere pisze: ↑rok temuTyle że w pozostałej części albumów nie znajdziemy, aż tyle dobrego, co na ww. trzech, które uważam za absolutne mistrzostwo i żaden inny nie jest w stanie im dorównać nie bardziej jak w połowie. Niektóre nawet potrafią słuchacza bardziej zdenerwować, niż dać mu przyjemność z odsłuchu. Wiec, jaki jest cel, by je posiadać?
No wlasnie... hahaha
Kozioł pisze: Poprzewijałem wczoraj w Coil. a że dzisiaj wolne, postanowilem sprawdzić czy dorosłem.
Dorosłem!Pioniere pisze: Dziecko to nie wie, co to i przez najbliższe naście lat się raczej nie dowie, jak mu jaki rodzic nie powie.
A co do Einstürzende Neubauten to do Silence Is Sexy włącznie można łykać jak pelikan.
Przecież to ty non stop dodajesz przypraw do zupy. No i niby dlaczego ty mój drogi Szerloku, analogicznym zachowaniem tego malca nie przypominasz.