Messa przewija się już któryś dzień, z kolei w King Woman dopiero się wgryzam. Tegoroczne Celestial Blues moim zdaniem lepsze od debiutu. Świetna płyta.
@hellpanzer - dobre strzały te 2 wyżej , lubię te płyty też
z damskimi wokalami poleciłbym jeszcze Chrch szczególnie "unanswered hymns" i Acid King - choć pierwsi skręcają bardziej w sludge a drudzy w stoner...więc nie wiem czy Ci podejdzie
u mnie w pracy na słuchawkach Varg, a zapach kawy jakby mocniej palony się stał:)
det som i aske
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
w zw.z jutrzejszym koncertem medico peste/mgła trochę sobie odświeżam...ale pewnie będą i tak grane nowsze rzeczy niestety
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
tak, ta Black Bile ostatnia też mi nie siedzi za bardzo
Epoxx pisze: ↑3 lata temu
Ciekawy twór. Lo Fi, awangardowy black z mieszanką depresji na dragach.
Ten pierwszy projekt to zasługuje na temat i trzeba mu będzie założyć.
słucham właśnie, zapowiada się całkiem nieźle - wejście smoka na początku coś trochę jak w 'Empty Space Meditation' Urfaust zaraz po intro
W końcu doczekałem się pełniaka od SotDS i nie jestem zawiedziony. Kawał naprawdę klimatycznego, a jednocześnie dość melodyjnego blacku. Bardzo dobry materiał.
A poza tym dalej wałkuję Blood Ceremony
Światowy dzień przyjaźni pozaziemskiej.
Przeczytałem o nim wczoraj, dziś stałem w kolejce
i zobaczyłem plakat, zapytałem co to jest, a dostałem certyfikat
i zaproszenie w jednym, zdziwiłem się, ale
facet powiedział: wie pan, to taka sprawa,
że bez różnicy, żadnej różnicy:
my wszyscy musimy tam być!
Bo to wspólna sprawa i wszyscy musimy tam być.
I to samo mówi radio głosem z notowań giełdowych:
to jest dzień ogólnoświatowy!
I głośno myśli: czy zmobilizować wszystkie na świecie
armatki wodne czy armatki śnieżne?
Wszystko zamazać na biało czy wzniecić gigantyczną tęczę?
Tylko tęcza oznacza kontrowersje,
za to zimą wszystko wygląda lepiej
i łatwiej się nas pozbyć, zamazać, pomniejszyć, z korzyścią dla tła,
nim weźmiemy wszystko zbyt dosłownie,
zanim stanie nam się zbyt wygodnie
i postanowimy zostać.
No to w drogę!
Światowy dzień przyjaźni pozaziemskiej.
Mają być wszyscy, więc skąd zaskoczenie,
że to faszyści niosą zielone flagi,
i krzyczą: ziemi nie oddamy!
A chuj z nimi, niech się przyjaźnią sami,
niech się owiną zielonymi flagami,
a telewizja niech ich krzyki wyśle w kosmos;
stąd ziemia i tak jest raczej czarna
z prześwitami błękitu, i widać jak stoimy rozrzuceni
po czarnej ziemi, kobiety, zwierzęta, mężczyźni, dzieci,
każdy ma na twarzy wczorajsze plany,
a w rękach różnie: narzędzia kuchenne, buty na zmianę,
nożyce do cięcia, umowy najmu,
rachunki za życie, listy potrzeb i życzeń...
i to są nasze dokumenty,
to są flagi, innych nie potrzebujemy,
wystarczy beton piach powietrze jakiś syf ˗
to się wszystko kręci wokół siebie,
raczej nie da się rozpoznać tu zbyt wiele,
z oddali i tak widać tylko gęsty wir:
i wszyscy musimy tam być!
O to: @efilunikiszken, @piciu @utalentowany pan lisek...
Gdy ta płyta wychodziła to różne podśmiechujki były, że marna kopia Watain, że sesja zdjęciowa błazenada, a to zajebisty album jest i po dziesięciu latach bardzo się broni przede wszystkim przemyślanymi kompozycjami, bo zasadniczo każdy utwór ma masę zajebistych riffów, partii solowych itd. O wokalach wspominać chyba nie trzeba, bo ich wysoki poziom to w Blaze of Perdition norma.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: ↑2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Urfaust ,ritual music for the true clochards' , ,geist is teufel'
Satanistyczna kolejka na dzień święty. Kawka i troche muzyki do wyklikania-wypróbowania.
Pojedyncze piosenki z bandcampowych pre-orderów od Concrete Winds, Reveal, Cadaveric Fumes
Po całości: Deathnoisefrequency, Abstracter, Ascended Dead / Atomicide, Diploid, Lunar Ark, Portrayal of Guilt
PRL: Depravity
Lateralus po sporej przerwie zmiótł ponownie i dziś....
Momentami brzmi jakby King Crimson grało black metal. Takie luźne skojarzenie w pewnych momentach jedynie. Świetnie się tego słucha. A fragment przejścia z kowbojskiego klimatu w jakieś, kurwa, dźwięki rodem z apokalipsy totalnie pojebane
UP THE VERONICAS
Bo to świry
MA : on "Albino de Congo", the band claimed to be the first black metal band to record an album in Congo, it is unknown if this is actually true or another prank by the band.
Blind pisze: ↑3 lata temu
Momentami brzmi jakby King Crimson grało black metal. Takie luźne skojarzenie w pewnych momentach jedynie. Świetnie się tego słucha. A fragment przejścia z kowbojskiego klimatu w jakieś, kurwa, dźwięki rodem z apokalipsy totalnie pojebane
Proszę o link, bo ktoś kiedyś podobnie zareklamował Imperial Triumphant i przypasowało.
Blind pisze: ↑3 lata temu
Proszę o link, bo ktoś kiedyś podobnie zareklamował Imperial Triumphant i przypasowało.
UP THE VERONICAS
@Blind miałem niegdyś, przed wysłuchaniem nówki, założyć im temat, ale Bruyne kroon okazało się nie być tak ciekawym kolażem gatunkowym - "nowa bm-owa awangarda" nie jest tak dobra, jak ta z De vette cuecken, czy Albino de Congo, wiec nie chcąc się z tym męczyć, odpuściłem se.
A w międzyczasie przeleciał kilka razy debiut podopiecznych Maggot Stomp, 200 Stab Wounds - dobre rytmy.
bdb, bas rozwala czache, taki zbleczały hc/noise trochę jakby świetne
słucham właśnie tegorocznej Potrayal of guilt też aktualnie
z okazji tegorocznej reedycji pierwszej epki norweskiego Kampfar właśnie ją odpalam , a zaraz po niej poleci debiut
świetne!!! a tematu brak