Awatar użytkownika
hellpanzer
Master Of Reality

Muzyka do snu

hellpanzer

Często zasypiacie przy muzyce? Jeśli tak, to przy jakiej? Ambientowe Burzum czy bezlitosny nakurw pancerny? Linkujcie najlepsze usypiacze, najlepiej jednak z tej pierwszej kategorii. Aktualnie najczęściej te 3 pozycje posyłają mnie w objęcia Morfeusza.

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

burzum - daudi baldrs, hlidskjalf
wongraven - fjelltronen
karl sanders - saurian meditation
ulver - lyckantropen themes
drudkh - songs of grief & solitude
paysage d'hiver - die festung
soundtrack z deus ex: human revolution
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Jako że średnio śpię 3,5-4,5 h na dobę (plus godzinna drzemka po 17-tej)- nie potrzebuję żadnej muzyki. Wręcz przeciwnie. A do drzemania w autobusie cokolwiek tkliwego, nudnego, by nie zaprzątało uwagi i zarazem odwróciło uwagę od porannych rozmów babć.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

To co @yogi zapodał bardzo spoko, aczkolwiek ja zasypiam przy wszystkim, tej nocy np. przy "Altars Of Madness" Morbidów. A bywało nie raz że przy jakiś noisach czy power electronics się usypiało ;)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

The Cure - szczególnie "Disintegration" i "Bloodflowers"
Type o Negative "October Rust"
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Wszelkiego rodzaju Dark Ambienty z Lustmord i to nie dlatego, że nudzi, a wycisza. Do tego Tiamat z Wildhoney i DKoS.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Pandit Pran Nath, Debussy, Pachelbela - Kanon D-dur, Prokofjew - wszystko smyczkowe, Scelsi, Glassworks, Cluster, Earth, Stars of the Lid, Coil - Time Machines, Remote Viewer, TG - Heathen Earth, In The Shadow of the Sun, Aphex Twin - oba Selected Ambient Works, Glenn Gould - Bach: The Goldberg Variations.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

W. Basinski - Dlp 1.1 (i inne)
B. Eno - Ambient 4, Apollo
GAS - Narkopop/Pop
Biosphere - Substrata, Patashnik, Departed glories
R. Rich - Stalker, Humidity
Stars of the lid
Global communication (lek na bezsenność)
czasem:
Darkspace/Paysage/Midnight oddysey

@Molotow 666
GAS to solowy projekt Niemca, Wolfganga Voigta. GAS, Niemcy... zbieżność przpadkowa. ;)
Ostatnio edytowany przez blue_calx 2 lata temu, edytowany łącznie 3 razy.
Nothing inside.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Szacun za francuski GAS! ^
Lis
Moderator globalny

Lis

Ostatnio chyba najczęściej Sznur. W grudniowe mrozy fajnie się zasypiało przy Enslaved, nie słuchałem ich całe lata. Wczoraj debiut Blut Aus Mord, do popołudniowych drzemek często w ostatnim miesiącu leciały też solowe płyty Jarl'a. W sumie to zawsze do snu czegoś słucham, fajny wątek.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

U mnie musi być cisza. Nie jestem w stanie zasnąć przy muzyce 😭
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

CzłowiekMłot pisze: 2 lata temu U mnie musi być cisza. Nie jestem w stanie zasnąć przy muzyce 😭
Ja tak samo. Zapalona nawet byle lampka mi przeszkadza a co dopiero muzyka, nawet ambienty czy drony.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Zasypiam wszędzie, światło, dźwięk- obojętnie. Ale ja średnio 3,5- 4 h na dobę śpię, to i jest to uzasadnione niby. Ale wcześniej też świetnie spałem. Muzyka mi jest zbędna, bo albo słucham, albo śpię. Najmilej zasypia się przy kimś bliskim. Albo zwierzaku. Moje bydle zawsze leży na podłodze obok łóżka i to jest przyjemniejsze niż jakieś dźwięki. ;-)
Ale jest jedna płyta, którą słucham w podróży:
Wolves in... "Celestite". Czasem ew. Burzum "Hildskjalf".
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

u mnie w sypialni radyjko z classic fm 24/7, więc zasypiam z muzyko poważno lub współczesno....
również nie potrzebuję specjalnych warunków, jak czerń czy cisza czy jakiś tam materac... chociaż wybieram twardy. A, lufcik musi być uchylony.
Turris Babylonica e stercore facta est.
Lis
Moderator globalny

Lis

Ja najlepiej zasypiam najebany, ale wątek miał być o muzyce nie zwierzeniach kto co i jak.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Mnie bardzo dobrze się spi przy wszelkiej maści ambientach, dronach itp. Kiedyś, po zakupie Soliloquy for Lilith Nurse With Wound, puszczałem to tak często po nocach (mieszkałem wtedy w bloku), a sąsiad nie mógł spać i wezwał niebieskich na interwencję. Ci weszli do mieszkania, gdy to leciało, ale był akurat fragment, nieco mniej wibrujący betonem bloczni i wyłączyłem, nim zaczęło ponowienie solidnie wibrować, wiec nie stwierdzili problemu, spisali i poszli.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Ja najlepiej zasypiam przy ASMR. Ostatnio nawet zacząłem sobie live'y asmrowe z Tik Toka na sen włączać. Różne tam Ukrainki, Polki i Rosjanki mlaskają, cmokają, drapią mikrofon, a ja padam jak bobas i zaczynam ślinić poduszkę.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Przeczytałem livy sromowe... i rozumiałem te ślinienie.
Lis
Moderator globalny

Lis

Pioniere pisze: 2 lata temu Mnie bardzo dobrze się spi przy wszelkiej maści ambientach, dronach itp. Kiedyś, po zakupie Soliloquy for Lilith Nurse With Wound, puszczałem to tak często po nocach (mieszkałem wtedy w bloku), a sąsiad nie mógł spać i wezwał niebieskich na interwencję. Ci weszli do mieszkania, gdy to leciało, ale był akurat fragment, nieco mniej wibrujący betonem bloczni i wyłączyłem, nim zaczęło ponowienie solidnie wibrować, wiec nie stwierdzili problemu, spisali i poszli.
Aż sobie dzisiaj zapuszczę, właśnie kilka dniu temu zasypiałem przy Mauro Teho Teardo feat Nurse With Wound & Ramleh - Caught From Behind. Polecam jak nie znasz, chociaż jak dla mnie to mogłoby być więcej szarpania od Ramleh, chociaż 1990 to już eksperymentowali.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Lis pisze: 2 lata temu Ja najlepiej zasypiam najebany, ale wątek miał być o muzyce nie zwierzeniach kto co i jak.
ależ w otwartym lufciku to najczystrzy ambient miejski, chociaż to rano więc może jednak zwierzenia...
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Chyba field recordings bardziej.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A co, na Bałutach jak wychodzisz z domu to wychodzisz na pole? xD
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Lis
Moderator globalny

Lis

Kozioł pisze: 2 lata temu
Lis pisze: 2 lata temu Ja najlepiej zasypiam najebany, ale wątek miał być o muzyce nie zwierzeniach kto co i jak.
ależ w otwartym lufciku to najczystrzy ambient miejski, chociaż to rano więc może jednak zwierzenia...
A to ciekawe, zasypiam nawet przy power electronics, a przy otwartym lufciku żeby kto nie daj boże nie hałasował za oknem za skurwysyna nie zasnę, nawet w największe upały muszę mieć pozamykane.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Zsamot pisze: 2 lata temu Przeczytałem livy sromowe... i rozumiałem te ślinienie.
Mlaskanie sromem?😂😂😂
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Lis pisze: 2 lata temu
Kozioł pisze: 2 lata temu
A to ciekawe, zasypiam nawet przy power electronics, a przy otwartym lufciku żeby kto nie daj boże nie hałasował za oknem za skurwysyna nie zasnę, nawet w największe upały muszę mieć pozamykane.
zawsze otwarte, świeży zefir na mordzie, chyba że pijany wtedy jeden chuj.

Chrapię. Chrapie który? Tom Bambaryło z Łodzi chrapie na bank (ej?)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Chrapałem w chuj 10 kilo temu, obecnie tylko jak naprawdę ostro popiję, ale to też nie za każdym razem. W sypialni musi być zimą cieplutko od grzejnika pod przeciwnej stronie pomieszczenia, a latem przewiewnie od otwartego balkonu w drugim pokoju do uchylonego okna przy alkowie.
Lis
Moderator globalny

Lis

Chrapiem jak niedźwiedź, chociaż chyba rzadziej niż częściej. Ostatnio nawet żona mnie budziła dwa razy jednej nocy :D
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Złamany 3 razy nos i nadwaga spowodowały, że mnie Ślubna przelokowała do osobnego pomieszczenia. Za to mogę z psem sobie chrapać. ;-)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

dj zakrystian pisze: 3 lata temu Wszelkiego rodzaju Dark Ambienty z Lustmord i to nie dlatego, że nudzi, a wycisza. Do tego Tiamat z Wildhoney i DKoS.
Tak samo u mnie, to chyba w ogóle moja ulubiona muzyka do zasypiania. Tu np. świetnie sprawdza się właśnie Lustmord lub też rzeczy ze stajni Cryo Chamber.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

W tym roku Kali Malone wypuściła mocarny album który z powodzeniem może służyć ululaniu słuchacza.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Każda muza jest ok do zasypiania, byleby była dobra.
W każdym miejscu.