Trudno taki skrót myślowy zrozumieć inaczej jak to, że wklejasz NSBM. Z tego co wiem, Vothana to akurat chyba śpiewa o narodowym socjalizmie, GBK nie bardzo. Temnozor rzekomo też. W GBK tematyka jest raczej antyreligijna, niż jakaś narodowa. No chyba, że dla kogoś jak Żydzi be to = NS.DiabelskiDom pisze: rok temu tylko regularny NSBM, gdzie nie ma opcji żeby wmówić komuś, że jest inaczej.
No dlatego pisałem właśnie, że takich luźno i luźniej powiązanych nie brałem, bo to i Clandestine Blaze, i Pestki i jakieś Odour of Death by trzeba wrzucać. A tak wziąłem po prostu jawnie prezentujące skrajnie prawackie tematy, których się wybronić nie da trzymając płytę w ręku
No o tym właśnie pisałem, że nawet w takim Dark Fury nie ma tekstów "narodowo- socjalistycznych". Narodowe owszem, stąd uznałem, że czytający ten post zrozumieją o co chodziło. Jednak przeceniłemyog pisze: rok temuTrudno taki skrót myślowy zrozumieć inaczej jak to, że wklejasz NSBM. Z tego co wiem, Vothana to akurat chyba śpiewa o narodowym socjalizmie, GBK nie bardzo. Temnozor rzekomo też. W GBK tematyka jest raczej antyreligijna, niż jakaś narodowa. No chyba, że dla kogoś jak Żydzi be to = NS.DiabelskiDom pisze: rok temu tylko regularny NSBM, gdzie nie ma opcji żeby wmówić komuś, że jest inaczej.
Tutaj
Szczerze zazdraszczam tego spliciora Ohtar i Dark Fury, zajebiste te kawałki tam dali jedni i drudzy, pluję sobie w brodę, że wziałem tego przynajmniej na taśmie, jak się za grosze po distrach walały...
Zgadza się, dyskografia całościowo na dobrym poziomie, od początku charakterne granie z bardzo specyficzną, smolistą atmosferą, a od pewnego momentu skok jakościowy i bardzo ciekawe kluczenie. Ostatnia płyta sztos, zajebiste brzmienie, bojowy duch i bangery.dj zakrystian pisze: rok temu Zacne wydawnictwa, więc nawet lewakom się podobają.Maria Konopnicka coś ostatnio wspomniał, że Dark Fury powinni być nominowani do Fryderyka. W końcu tyle lat na scenie i kilka na prawdę mocnych płyt.
A nie jesteś?jestem tym, jak mówi Titelitury, liberalnym lewakiem
Ty tak na poważnie?DiabelskiDom pisze: rok temu Bo jak by się w ramach tej kontry miały prezentować Crippled Black Phoenix, Fever Ray, Liturgy, The Body itp?![]()