Stav Angr

Plagiat metal

Stav Angr miesiąc temu

Łapcie tu link do Projektu BM z mojego miasta, od typa który słynie z podkradania riffów.
W skrócie mówiąc bollywood Dunkelheit, i choć nie jestem wielkim fanem burzum to bardzo drażni mnie plagiaryzm i wymówka "Inspirowania się" kawałkiem, który się bezczelnie skopiowało.
Proszę was nie o groźby czy inne takie, tylko o zwykłe wykazanie opinii na temat złodziejstwa i przypisywania sobie czyichś dzieł.
Co smieszniejsze, to wrzucilismy z kumplem nasze logo projektu na FB, a jako ze nas ludzie kojarzą to ten złodziej tez to zobaczył, i niedługo po tym zajebał od nas design i wstawił na ten swoj kanał na yt XD
Proszę o konstruktywne i kulturalne komentarze, bo nie życzę mu źle, i chcę by dotarło do niego że to co robi to słaba zagrywka na którą raczej nie patrzy sie z dumą.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2024, 07:20 przez Stav Angr, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

No to swój trafił na swego, bo Varg zajebał swoje War z Necromansy Bathory!!!! Nie mylić z War Bathory.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Stav Angr

Stav Angr miesiąc temu

yog pisze:
miesiąc temu
No to swój trafił na swego, bo Varg zajebał swoje War z Necromansy Bathory!!!! Nie mylić z War Bathory.
Fakt, chociaż to jest podrobione 1:1. Polecam puścić sobie jeden za drugim, chyba ze Dunkelheit znasz juz na pamięć.
blue_calx
Tormentor

blue_calx miesiąc temu

IMO trochę za szybko wyskoczyli z szafy, jakby dali ten numer jako bonus bonusa na koniec płyty z jakimś dopiskiem, że cover czy coś, to why not. Każdy gdzieś zaczynał. Solówka klęka bo jest po prostu miękka.
Nothing inside.
Stav Angr

Stav Angr miesiąc temu

blue_calx pisze:
miesiąc temu
IMO trochę za szybko wyskoczyli z szafy, jakby dali ten numer jako bonus bonusa na koniec płyty z jakimś dopiskiem, że cover czy coś, to why not. Każdy gdzieś zaczynał. Solówka klęka bo jest po prostu miękka.
Dwiema zupełnie różnymi rzeczami jest napisanie, ze to cover, niezaleznie czy w srodku, na poczatku czy na koncu albumu, a wydanie demówki która jest kradzionym utworem i podpisywanie się pod nim.
blue_calx
Tormentor

blue_calx miesiąc temu

Toć nikt tego nie neguje. :) Piszę, że to granie do szuflady, na dodatek z zatargiem w tle. Ja ich muzyki raczej śledzić nie będę.
Nothing inside.
Blackwarp

Blackwarp miesiąc temu

Moim zdaniem okraść mordercę to nic złego, tak więc wielki props dla chłopaków z Twojego miasta, wielki props dla nich.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

Varg pewnie przymiera głodem z powodu kawałka z 116 wyświetleń na youtubie.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Stav Angr

Stav Angr miesiąc temu

W poście tym nie chodzi o to, że teraz varg nie ma nic na talerzu czy o inne takie rzeczy, chodzi po prostu o pouczenie i przyłapanie, co w rezultacie mam nadzieję prowadzić może do zrozumienia i zaczęcia pracy nad czymś zupełnie własnym i mam nadzieję unikatowym. Nie rozumiem skąd w was takie nastawienie i zobojętnienie.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian miesiąc temu

Blackwarp pisze:
miesiąc temu
Moim zdaniem okraść mordercę to nic złego, tak więc wielki props dla chłopaków z Twojego miasta, wielki props dla nich.
Wyrwał chwasta i przekręta, który przyczynił się do samobójstwa Deada i robił na tym fejm. Obrzydliwa postać.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

Całkiem spoko to brzmi, nawet pomimo dość oczywistych "inspiracji". Który konkretnie kawałek Bóżóm jest tutaj w całości splagiatowany? :)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian miesiąc temu

Vexatus pisze:
miesiąc temu
Całkiem spoko to brzmi, nawet pomimo dość oczywistych "inspiracji". Który konkretnie kawałek Bóżóm jest tutaj w całości splagiatowany? :)
No bez jaj panie, Dunkelheit. A autor tematu, jest zapewne autorem tego coverka. Tak się robi fejm dzisiaj. Blek is zdech... gdzie ideały lat 90-tych?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Stav Angr

Stav Angr miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
Vexatus pisze:
miesiąc temu
No bez jaj panie, Dunkelheit. A autor tematu, jest zapewne autorem tego coverka. Tak się robi fejm dzisiaj. Blek is zdech... gdzie ideały lat 90-tych?
Nie jestem autorem tego "coverka", aktualnie nie jestem autorem niczego ale mam nadzieję że uda się to wkrótce zmienić.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
No bez jaj panie, Dunkelheit.
To ja chyba przez te wszystkie lata jakiegoś innego "Dunkelheit" słuchałem. :D To nie jest żaden plagiat, tylko kiepsko zrobiony kawałek w stylu Burzum-Wannabe na podobnych patentach... Gdyby nie ta solówka to nawet byłby słuchalny.

Jak ktoś chce splagiatować "Dunkelheit", ale nie za bardzo ogarnia co właściwie Louis robi w tym kawałku...

Jak ktoś ma uszu to wszystko słychać, a jak ktoś nie ma to wszystko widać. Mam nadzieję, że pomogłem. :D

Wróć do „Dyskusje muzyczne”