Jak najbardziej gratuluje, gratulacje. Dokładnie. Wszystko na dół głośnie z szafki i gramiacz na środkuDiabelskiDom pisze: ↑2 lata temu
No więc ostatecznie się przeprowadziłem i zakupiłem koniec końców takie coś:
Yamaha A-S501
Yamaha CD-S300
Kokumny Elac BS-U5
Gra zajebiscie, po odsłuchu w salonie i podłączeniu w domu na pierwsze ognie poleciały nowsze Urfausty, Warp Chamber, widoczne na foto Katavasia i Temple Desecration a także Jess and the Ancient Ones i Krolok. Ciepłe, wilgotne brzmienie, czystość i siła (nie, to nie teskt RACowej kapeli, tylko moje wrażenia).
PS. Docelowo będzie stało nieco inaczej, m.in. na tych półkach niżej, ale to jak będę miał powieszony telewizor i przewierconą szafkę z tyłu żeby kable poprowadzić.
Gratuluje!!!Gratulacje!!!DiabelskiDom pisze: ↑2 lata temu
Yamaha A-S501
Yamaha CD-S300
Kokumny Elac BS-U5
Gra zajebiscie, po odsłuchu w salonie i podłączeniu w domu na pierwsze ognie poleciały nowsze Urfausty, Warp Chamber, widoczne na foto Katavasia i Temple Desecration a także Jess and the Ancient Ones i Krolok. Ciepłe, wilgotne brzmienie, czystość i siła (nie, to nie teskt RACowej kapeli, tylko moje wrażenia).
PS. Docelowo będzie stało nieco inaczej, m.in. na tych półkach niżej, ale to jak będę miał powieszony telewizor i przewierconą szafkę z tyłu żeby kable poprowadzić.
Zabawe mozna rozpoczac od trojkata.deathwhore pisze: ↑2 lata temuNo ale kolumny faktycznie na standy, no i szerzej, chyba że fotel do odsłuchu masz w odległości metra od zestawu. Bo tak to stoją jak w wieży z marketu. Daj sobie przestrzeń, niech to stereo wybrzmi. Pobaw się szerokością i szukaj kompromisu między przestrzenią a jebnięciem.
Ziomal i jak ci te monitorki grają? Nie jestem ekspertem w dziedzinie ale stary prowadzi komis ze sprzętem audio i z jego opowiadań generalnie Elac to głośniki do jazzu a te co kupiłeś miałem okazję słuchać i bardzo fajnie na nich słuchać wszelkie akustyki, fortepiany, szczoteczki na talerzach i muzykę filmową. Podobno potrzebują rasowego piecyka do napędzenia.
Test po chuju, jak później pisze, że jutube może nie odtwarzać powyżej 15kHZ.
Stad normalny link na samym początku posta ale przecież taki zwierz jak Bobek to od razu na YT się rzuci i nic nie przeczyta.znalazłem owego czasu, nie wideo z jutuba
Ryszard pisze: ↑2 lata temuE, Da się podłączyć equalizer pod poniższy wzmacniacz tak aby obsługiwał wszystkie zewnętrzne źródła, bo z tego co tutaj widzę to ew tylko jedno urządzenie. Chce sobie kupić ale nie po to by kurwa kabelki w nieskończoność przekładać.
Nie widzę ani wejścia na eq we wzmacniaku a sam eq jak widać... Wyczytałem cos ze można podłączyć przez pre-amp do amp ale dziko to brzmi... :/
![]()
Czasami pomylę się i zamiast cytuj walnę paluchem w edytuj. Potem następuje moment 'ups'deathwhore pisze: ↑2 lata temuRyszard pisze: ↑2 lata temuE, Da się podłączyć equalizer pod poniższy wzmacniacz tak aby obsługiwał wszystkie zewnętrzne źródła, bo z tego co tutaj widzę to ew tylko jedno urządzenie. Chce sobie kupić ale nie po to by kurwa kabelki w nieskończoność przekładać.
Nie widzę ani wejścia na eq we wzmacniaku a sam eq jak widać... Wyczytałem cos ze można podłączyć przez pre-amp do amp ale dziko to brzmi... :/
![]()
Cluster - Zuckerzeit, Squarepusher - Be Up a HelloRyszard pisze: ↑2 lata temuZastanawia mnie porównanie / zestawienie pierwotnych technik tworzenia elektroniki z tymi dzisiejszymi. Hmmm
P. S.
@@pit - zadaj proszę jakieś dwa albumy, jeden z prehistorii i drugi na 100% "nowoczesny" i wydany dwie godziny temuKraftwerk vs autechre. Co jest sztuką... Nie, żartuję sobie.
Ty, gruby. I jak głośniki teraz rozstawione?DiabelskiDom pisze: ↑2 lata temu
Yamaha A-S501
Yamaha CD-S300
Kokumny Elac BS-U5