Znaczy się drzwi od magazynu otworzyć i uruchomić zaparkowanego na zewnątrz Stara?
Znaczy się drzwi od magazynu otworzyć i uruchomić zaparkowanego na zewnątrz Stara?
No przecież napisałem, że zajebiste. Brzmi trochę jak doomowy Laraaji. A sample pogody mogą być, ale na dłuższą metę to tani chwyt. Kiedyś jak ambient przechodził okres regresu napierdalało się nagraniami delfinów i szumem oceanu.
Mój DAC ma wzmacniacz słuchawkowy i preamp w dobrodziejstwie inwentarza, a ponoć lepiej czegoś takiego nie podpinać pod inne wejścia bo sadzisz za dużo kapuchy w sygnał.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuDAC mozesz podpiac pod CD,DVD,AUX IN.
Preamp IN to inna bajka.
Nie znam tych paczek Elac wiec napisalem Ci wczoraj zebys pozyczyl jakis piec,pozniej inny,pozniej i jeszcze inny i porownal.Cos znajdziesz.Najlepiej zapytaj o cos juz wygrzanego.Te paczki sa nowe czy maja juz jakis przebieg?Nowy sprzet,zwlaszcza glosniki zmienia troche,czasem nawet mocniej niz troche,barwe.Fizyka.
Skoro masz juz preamp to wystarczy koncowka mocy.Lub dwie,kanal lewy,kanal prawy.Nekroskop pisze: ↑2 lata temuMój DAC ma wzmacniacz słuchawkowy i preamp w dobrodziejstwie inwentarza, a ponoć lepiej czegoś takiego nie podpinać pod inne wejścia bo sadzisz za dużo kapuchy w sygnał.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuDAC mozesz podpiac pod CD,DVD,AUX IN.
Preamp IN to inna bajka.
Nie znam tych paczek Elac wiec napisalem Ci wczoraj zebys pozyczyl jakis piec,pozniej inny,pozniej i jeszcze inny i porownal.Cos znajdziesz.Najlepiej zapytaj o cos juz wygrzanego.Te paczki sa nowe czy maja juz jakis przebieg?Nowy sprzet,zwlaszcza glosniki zmienia troche,czasem nawet mocniej niz troche,barwe.Fizyka.
Głośniki są nowe, a aż tak pierdolić się z pożyczaniem wzmacniaczy nie zamierzam, zwłaszcza że mieszkam w małym mieście i nie mam nawet od kogo, a zabawa w kurierów mija się z sensem.
Sprzedawca wymienił kondensatory w serwisie dystrybutora przed wystwieniem wzmacniacza na sprzedaż - papiery mam w załączeniu.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temu@Nekroskop nie chce straszyc ale w dwudziesto letnim piecyku wiekszosc kondow pewnie do wymiany.Zeby nie bylo za czarno to zycze milego sluchania.
Nie wiesz na co wymieniał ten wzmacniacz i pod jakie kolumny , powód sprzedaży .Nekroskop pisze: ↑2 lata temuSprzedawca wymienił kondensatory w serwisie dystrybutora przed wystwieniem wzmacniacza na sprzedaż - papiery mam w załączeniu.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temu@Nekroskop nie chce straszyc ale w dwudziesto letnim piecyku wiekszosc kondow pewnie do wymiany.Zeby nie bylo za czarno to zycze milego sluchania.
Wiem, bo mi powiedział. Facet był wyjątkowo transparentny.HUMAN pisze: ↑2 lata temuNie wiesz na co wymieniał ten wzmacniacz i pod jakie kolumny , powód sprzedaży .Nekroskop pisze: ↑2 lata temuSprzedawca wymienił kondensatory w serwisie dystrybutora przed wystwieniem wzmacniacza na sprzedaż - papiery mam w załączeniu.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temu@Nekroskop nie chce straszyc ale w dwudziesto letnim piecyku wiekszosc kondow pewnie do wymiany.Zeby nie bylo za czarno to zycze milego sluchania.
Nie mam pojęcia, a google zwraca sprzeczne info.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuI jak sie sprawuje piecyk i paczki?To jest chyba zabawka klasy D czy tranzystor?
Kabli i neutralnego DACa bez preampa.
Neutralnego dźwięku (nie mylić ze zbalansowanym) to chyba nikt nie lubi i mnie też o to nie chodzi. Głośniki już mam, a DACa chce takiego, który po prostu kompetentnie przetworzy sygnał i się odpierdoli, zostawiając właściwą robotę wzmacniaczowi.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuCos bardzo neutralny sprzet probujesz chyba zlozyc.Uwazaj zebys sie nie zawiodl.
Masz cos na oku?
Moze warto byloby pojsc w monitory aktywne?Yamaha produkuje ponoc neutralne.
Akurat ja to już właśnie na chuju, bo mam jeden aktywny zestaw 2.1 do każułalowego słuchania i do tego pasywne monitory ELAKa.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuNajczesciej w sumie sluza to odsluchu/sluchania,moze bardziej by sie przydaly do tego,niz zeby je na chuju trzymac.
Ja mialem na mysli cos bardziej PRO a nie jakies zabawki wcisniete w kat.Nekroskop pisze: ↑2 lata temuAkurat ja to już właśnie na chuju, bo mam jeden aktywny zestaw 2.1 do każułalowego słuchania i do tego pasywne monitory ELAKa.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuNajczesciej w sumie sluza to odsluchu/sluchania,moze bardziej by sie przydaly do tego,niz zeby je na chuju trzymac.
![]()
Zabawkę to masz w szufladzie, taką z wibracjami. To jest całkiem przyjemny zestaw od Edifiera, o którym jeszcze nikt złego słowa nie powiedział. PROfesjonalne monitory służą do odsłuchu analitycznego, w studiu, a nie do słuchania muzy dla przyjemności.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuJa mialem na mysli cos bardziej PRO a nie jakies zabawki wcisniete w kat.
W ktorej to szufladzie mam zabawke,taka z wibracjami?Nekroskop pisze: ↑2 lata temuZabawkę to masz w szufladzie, taką z wibracjami. To jest całkiem przyjemny zestaw od Edifiera, o którym jeszcze nikt złego słowa nie powiedział. PROfesjonalne monitory służą do odsłuchu analitycznego, w studiu, a nie do słuchania muzy dla przyjemności.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuJa mialem na mysli cos bardziej PRO a nie jakies zabawki wcisniete w kat.
To oczywiste, bo monitory mają wiernie odtworzyć dźwięk – ma zagrać to, co zostało nagrane, ni mniej, ni więcej. Jest to rzecz kardynalna, aby móc poprawnie zmiksować i zmasterować dźwięk. Do słuchania domowego kupuje się jednak głośniki dostrojone do osobistych preferencji (ciepły dźwięk, chłodny dźwięk, scena z przodu, scena z tyłu itd.).Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuW ktorej to szufladzie mam zabawke,taka z wibracjami?Nekroskop pisze: ↑2 lata temuZabawkę to masz w szufladzie, taką z wibracjami. To jest całkiem przyjemny zestaw od Edifiera, o którym jeszcze nikt złego słowa nie powiedział. PROfesjonalne monitory służą do odsłuchu analitycznego, w studiu, a nie do słuchania muzy dla przyjemności.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuJa mialem na mysli cos bardziej PRO a nie jakies zabawki wcisniete w kat.
Slyszalem pare razy monitory PROfesjonalne,zarowno w warunkach domowych jak i w studio.Syfiascie nagrana muzyka grala syfiascie,dobrze nagrana Muzyka grala dobrze.
Zajebiscie moge nawet napisac!
Jeszcze raz zapytam o szuflade..............Nekroskop pisze: ↑2 lata temuTo oczywiste, bo monitory mają wiernie odtworzyć dźwięk – ma zagrać to, co zostało nagrane, ni mniej, ni więcej. Jest to rzecz kardynalna, aby móc poprawnie zmiksować i zmasterować dźwięk. Do słuchania domowego kupuje się jednak głośniki dostrojone do osobistych preferencji (ciepły dźwięk, chłodny dźwięk, scena z przodu, scena z tyłu itd.).Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuW ktorej to szufladzie mam zabawke,taka z wibracjami?Nekroskop pisze: ↑2 lata temuZabawkę to masz w szufladzie, taką z wibracjami. To jest całkiem przyjemny zestaw od Edifiera, o którym jeszcze nikt złego słowa nie powiedział. PROfesjonalne monitory służą do odsłuchu analitycznego, w studiu, a nie do słuchania muzy dla przyjemności.Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuJa mialem na mysli cos bardziej PRO a nie jakies zabawki wcisniete w kat.
Slyszalem pare razy monitory PROfesjonalne,zarowno w warunkach domowych jak i w studio.Syfiascie nagrana muzyka grala syfiascie,dobrze nagrana Muzyka grala dobrze.
Zajebiscie moge nawet napisac!
Scena w kontekście, o którym pisałem to sposób prezentacji dźwięku przez głośniki. Niektóre głośniki umiejscawiają dźwięk z przodu, inne z tyłu (dając wrażenie głębi). Możliwa jest też sytuacja pomiędzy. Mówimy więc o tym, w jaki sposób został dostrojony sam sprzęt, a nie o scenie w odniesieniu do nagrań (czyli miksu).Pan Efilnikufesin pisze: ↑2 lata temuniedawno wspominal cos o scenie na SB,ale nie rozwinal tematu.
Znasz jakies plyty z Metylem z niezla scena?
Wytrzezwiales?Poruchales?Posluchales?Kozioł pisze: ↑2 lata temuPrzyszedł ten DACior i okazało się że zapomniałem o coaxial 3.5...... No ale chuj podłączyłem optycznym do android boxa bo tylko taka opcja ndd wchodzi w grę.... Włączam coś tam z bc... No, jest głośniej... Może jak wytrzeźwieje i ściągnę jakieś flaczki to usłyszę jakąś różnice.