edi_gein 5 mies. temu
Po pozbieraniu opinii zacząłem od zestawu Rotel - Paradigm. Na forach ludzie piszą że do metalu wzmaki Rotel lub Nad natomiast kolumny Paradigm najlepsze. Wzmak był używany (nie pamietam modelu) a kolumny nowe Paradigm Titan Monitor v5. Dawało radę dopóki nie zacząłem słuchać więcej analogu i przede wszystkim więcej jazzu. Wyszły braki. Potem byłem na odsłuchu sprzętu vinage i okazało się że to jest to. Teraz gram na wzmaku Sansui AU6900 z 76 roku i kolumnach Canton Fonum z początku lat 80. Źródła to Cd Rotel 865BX i gramofon Fonica po znacznym tuningu. Próbowałem wrócić do kaset ale to już nie moja bajka , nie moje brzmienie. Spakowane czekają na lepsze czasy. Ważne jest też dla mnie radio. Praktycznie każdy dzień zaczynam od radia. Kiedyś tuner miałem zaspawany na trójkę. Czasy się zmieniły, trójki prawie nie ma i zacząłem słuchać tego co po trójce zostało czyli 357 i trochę Nowy Świat. Kupiłem odtwarzacz strumieniowy ale nie przekonał mnie. Spotify, tidal itp. nie potrzebuję. Królem jest dla mnie winyl.
Na czym Szanowni słuchają? Co polecają, spostrzeżenia opinie.
Edit by: Pioniere - przeniosłem, gdzie trzeba, usunąłem niepotrzebne zapytania i posty
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.