Dziękuję. Twoja kolekcja również przepyszna!

Takie np. plastikowe na ok 10 sztuk. Wsuwasz winyla, wyciągasz, stoi płyta w tym ustrojstwie prosto, wszystko ładnie wygląda o coś takiego:
https://2.allegroimg.com/s512/03f26e/93 ... -winyle-LP
Dlaczego?
Dziękuję. Twoja kolekcja również przepyszna!
Takie np. plastikowe na ok 10 sztuk. Wsuwasz winyla, wyciągasz, stoi płyta w tym ustrojstwie prosto, wszystko ładnie wygląda o coś takiego:
Dlaczego?
W takim razie moja kolekcja przy Twojej to chuj
Mój stary trzymał winyle w czymś takim. Pamiętam, że było to dosyć ok. Przegródki na jakieś 3-4 winyle.
Też myślałem, że coś spierdole, ale umyłem ok. 5 płyt i labeli nie zamoczyłem. Prosta sprawa bardzo i skuteczna. No, ale to były właśnie bardzo zajebane i porysowane płyty więc na luzieyog pisze: ↑4 lata temuBałbym się stosować, bo prawdopodobieństwo, że coś się spierdoli, choćby się ta naklejka zamoczy jest niezmiernie wysokieWolałbym jednak poszukać gdzie w moim mieście czyszczą winyle i za te parę zeta to zrobić na spokojnie
Znaczy co innego jakieś muzyczki klasyczne po 3zł / sztuka, co innego płyty po ~90 zł ;p
He, nawet nie wiedziałem, że coś takiego tam jest, a często gdzieś obok przechodzę - muszę tam wpaść i spytać, czy bez wysyłania zrobią mi to z odbiorem na miejscu, bo mam kilka lakko pofalowanych takich, a i to mycie by im się przydało plus te gratisowe koperty opakowania.Podobno w Białymstoku jest fachowy serwis co robi to na najlepszej maszynie do tego przeznaczonej.
dzdeathwhore pisze: ↑3 lata temuZapytaj może w którymś komisie z winylami, np. w Hey Joe pracuje totalny maniak tego nośnika i myślę, że będzie potrafił doradzić.
Prześlicznie i słodko tylko jaką głowę kozła byś tam obok gramiaka położył, jaką czachę, świece smoliste! Albo chociaż lampkę led z widmem 3000k, bo za jasno jest!
Haha tez mam to skrzywienie i az mi zeby zgrzytnely. Nie do konca jasnosc ale cieplo iluminacji. Im wyżej tym "dzienniej' i bielej czy poprawnir niebiesko haha. Akurat na wysokosci 3000 kelvina stoi warm white czyli z lekka czerwień itp dajaca cieplejsza barwe.... Jasnosc czyli w przyp zarowy jej moc, wyrazana jest w Wattach a w LED lumenach
Jasnosc czyli w przyp zarowy jej moc, wyrazana jest w Wattach a w LED lumenach
Racja, jebnąłem się, chodziło o barwę oczywiście
Pisali na ledach "świeci jak 60w, bierze 10w", teraz kiedy do spowszedniało to w lumenach
Dziękować @yog ! Nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest. O ile literaturę muzyczną w naszym języku staram się śledzić,to już z wydaniami zagranicznymi gorzej :/Jest to METALION: The Slayer Mag Diaries, by Jon “Metalion” Kristiansen:
https://www.bazillionpoints.com/books/m ... istiansen/
@Pan Efilnikufesin Teraz podobno klejem się czyści winyleKleju dodajesz zeby igla lepiej trzymala sie rowa?
Nie próbowałem i raczej na razie nie mam tego w planach, jestem za cienki na takie eksperymenta i pewnie bym coś spierdolił
Isopropyl jest dobry bo po wyschnięciu nie zostawia kryształków a swoją flaszkę to kupilem normalnie na amazonie, nie w laboratorium.bogusz pisze: ↑3 lata temuChodziło mi o to, że różne czasy przynoszą różne rozwiązania i często dość odmienne podejście do danego tematu. Może się okazać, że niedługo czyszczenie winyli vikolem będzie normą , a ludzie którzy tego nie robią będą wytykani palcami:D
Z drugiej strony mam wrażenie, że teraz jest moda na popadanie w skrajności i potem przerabianie to na "o kurwa jaki jestem elitarny"
Dbanie o winyle jak się chce żeby nam służyły jak najlepiej jest oczywistą oczywistością ale szukanie po laborkach izopropanolu ch.cz bo cz.d.a. nie jest wystarczająco czysty albo wody redestylowanej to już lekka przesada ( przynajmniej dla mnie )![]()