Widzę, że mamy już temat o Dark Fury, zatem wypadałoby także wrzucić tematy o kapelach, które aktualnie zacząłem odkurzać po latach.
Selbstmord to nie tak stary twór, bo kapela powstała w 1998 r. z inicjatywy Necro, Diathyrrona i Belial Wolf SS. Mimo iż nazwa z języka niemieckiego znaczy samobójstwo, to nie znajdą tu niczego wielbiciele depresyjnych klimatów. Surowy i bardzo klasyczny black metal, który słychać że był inspirowany norweskim graniem, ale jednak reprezentuje mocno rodzimą ścieżkę, stąd słychać tu echa Graveland, Fullmoon, Infernum itd. Mnie osobiście wydaje się, że ten zespół jest bardziej agresywny niż wspomniane przeze mnie.
Jak można się spodziewać patrząc na członków kapeli mamy tu dużo nienawiści, narodowego socjalizmu, klimatów white power, wojny czy motywów antychrześcijańskich.
Jak kogoś to nie odrzuca, to zdecydowanie polecam sprawdzić np. "Dawn Of New Era", które również posiadam w kolekcji. Zresztą wiem także, że u nas na forum jest co najmniej jeden użytkownik lubujący się w takim graniu
Skład:
Diathyrron - Drums Dark Fury, Ohtar, ex-Thor's Hammer, ex-Fullmoon
Necro - Vocals, Guitars, Bass (1998-present) Hateful, Ohtar, ex-Thoth, ex-Dark Fury (live)
Sturmer - Bass (2021-present)
Belial Wolf SS - Guitars Moontower, Wings of War, ex-Pagan Fire, ex-Demiurg
Diathyrron - Drums (2011-?) Dark Fury, Ohtar, ex-Thor's Hammer, ex-Fullmoon
1999 - Advance Demo 1.999 [demo]
1999 - Some Day the Whole World... [demo]
2001 - Hail Pagan Europe Vol.1 [split]
2002 - Spectre of Hate
2009 - We Bring Desolation [split]
2009 - Dawn of a New Era
2009 - Aryan Voice of Hatred [EP]
2010 - Selbstmord / Legacy of Blood [split]
2012 - No Forgiveness!