Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind 2 mies. temu

To prawda.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
rok temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!

Tagi:
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 2 mies. temu

Żadne to odkrycie. Włażenie na babę jest lepsze od czegokolwiek innego, no może za wyjątkiem wysrania się jak kloc ciśnie niemiłosiernie.

Anteus i Futerał Świst, to jest właśnie napierdalanka. Dlatego zresztą muzyki tych zespołów nie lubię, że to dla mnie ściana dźwięku, która nic sobą nie wnosi. A u Tsjudera jest agresja, a nie napierdalanka, a różni się to tym, że... w Tsjuderze jeszcze ktoś coś próbuje komponować, zamiast wygrzebywać gitarą rodzynki z dupy koledze. I czasem nawet bardzo fajnie im to wychodzi, jak np. na ostatnim kawałku z 2. płyty, czy tym o ghulu z Desert... . A tak w ogóle, to "napierdalali" oni może na dwóch pierwszych płytach, potem już napierdalania brak, a na tych ostatnich, to już brak w ogóle czegokolwiek. Jednym słowem - Tsjuder lepszy. Ten stary od nowego.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind 2 mies. temu

No ten riff w Ghoul zanim wchodzi wokal jest zajebisty. Myślę, że najlepszy na płycie.
Zwolnienie w otwieraczu również. Jak na black metal to wyjątkowo buja jak małpę na gumie. Ba, nawet w dwóch dłuższych utworach udało im się zgrabnie poradzić i nie zanudzić.

Ale Funeral Mist i Antaeus znacznie lepsze, tak czy siusiak, bo tam jest choroba, fanatyzm i srogie pokurwienie.
Tsjuder jest po prostu ok. Na pewno nie nudny. W kategoriach wyłącznie rozrywkowego black metalu dobrze sobie radzi.
UP THE VERONICAS
yog pisze:
rok temu
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus 2 mies. temu

Blind pisze:
2 mies. temu
Ale Funeral Mist i Antaeus znacznie lepsze, tak czy siusiak, bo tam jest choroba, fanatyzm i srogie pokurwienie.
Tsjuder lepszy! A tak na poważnie to trochę trudno ocenić, bo każdy z tych zespołów to zupełnie inna muzyka i inne podejście do grania Black Metalu.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 2 mies. temu

Ja na przykład nigdy nie słyszałem fanatyzmu i srogiego pokurwienia w Antaeus (lekko przynudzają) i Funeral Mist (dla mnie przynudzanie raczej ostre), a z chorób to może wokaliści mają może jakieś przeziębienie.

Tsjuder zdecydowanie posłucham chętniej, więc lepszy!
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 2 mies. temu

Ja to mam wrażenie, że jak metalowcy nie wiedzą już co powiedzieć w towarzystwie, a chcą mieć kolegów w długich włosach, mówią o zespołach takie rzeczy. A potem inni metalowcy, sącząc piwo VIP Strong potakują, głaszczą brodę i myślą sobie "tak, tak, ten to się zna na muzyce".
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind 2 mies. temu

Nie wiem czy tak jest - poza internetem raczej nie mam znajomych metalowców, bo po co? Jak już miałem, to mnie pytali czy na woodstock jeżdżę albo czy nie chcę razem z jednym i jego kolegą, fanem Behemotha, pograć depresyjny black metal, więc sobie podarowałem.
UP THE VERONICAS
yog pisze:
rok temu
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus 2 mies. temu

Blind pisze:
2 mies. temu
czy nie chcę razem z jednym i jego kolegą, fanem Behemotha, pograć depresyjny black metal, więc sobie podarowałem.
:D :D :D
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind 2 mies. temu

Może powinniśmy to zrobić. Może by dziś Nathas pytał Wanię o materiał przedpremierowo.
UP THE VERONICAS
yog pisze:
rok temu

Wróć do „Black Metal”