Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Regere Sinister

Vexatus miesiąc temu

Obrazek

Kolega @brzaskowski dzisiaj wspominał o tym zespole na szałcie w kontekście Ride for Revenge (bo Regere Sinister tworzy dwóch ziomków z tego zespołu), a że miałem go na liście do sprawdzenia... Właśnie "Inside the Eye of Horned Winds" i brzmi to całkiem ciekawie. W stosunku do wspomnianego wyżej RfR jest tutaj sporo więcej przestrzeni, więcej niepokojącego klimatu i trochę nawiązań do nieco doomowego i przestrzennego atmosferycznego grania. Przy najbliższej możliwej okazji postaram się kupić gdzieś pełniaka na winylu.

Obrazek

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Re ... 3540468628
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask miesiąc temu

Jak dla mnie bardzo dobrą płytę chłopaki wysmażyły - kto słyszał/lubi RfR, Hail Conjurer a i czasem wrzuci nasze Hell's Coronation czy choćby wolniejsze numery Sodality z czasów Gothic, spokojnie może odpalać!

Edit. Zbadałem sobie też split z Cemetery Lights - oprócz intra mamy tu 2 numery. Muza wylewa się powoli niczym smoła z gorącego kotła. Jest siarka i diabeł.

Regere Sinister/Cemetery Lights split, część RS utw.5-7.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
deathwhore
Tormentor

deathwhore miesiąc temu

Sprawdziłem sobie ten album i jest bardzo dobry. Czasem te riffy są dość... wesole, ale przez to, że typy mają łeb na karku, to przez wprowadzanie dysonansów nabiera takiego rozchwianego charakteru, może nieco psychodelicznego. Fani np. Furze powinni sobie posłuchać.
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

Pełniak jest super i z miejsca trafił na listę płyt do kupienia na jedynym słusznym nośniku. Mam nadzieję, że już nic więcej pod tym szyldem nie nagrają, bo ciężko będzie to przebić...

Wróć do „Black Metal”