Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork miesiąc temu

Tak jakoś mi się wydaje, że jakby Varg był z Polski to by właśnie popierał konfe.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

Molotow 666 pisze:
miesiąc temu
BURZUM na spotkaniu ze Sławkiem M.
Napił się piwa u Memcena i odmłodniał?
mork pisze: Tak jakoś mi się wydaje, że jakby Varg był z Polski to by właśnie popierał konfe.
Gdyby był z Polski to by dostał dożywocie, dawno zdechł w pierdlu i nie popierał nikogo.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush miesiąc temu

mork pisze:
miesiąc temu
Tak jakoś mi się wydaje, że jakby Varg był z Polski to by właśnie popierał konfe.
Dlaczego miałby to robić? Varg uznaje siebie za poganina więc Varg i konta to dwie sprzeczne ideologie. Poza tym Konfa jest katolicka, a jej "wywracanie stolika" skończyło się jak poszli razem z pis do wyborów samorządowych.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian miesiąc temu

A o nowej płycie nic... kuce chcieli gitarek, to dostali... i na chuj się Krzychu trudził? Na jaką kurwę pytam, was łotrów!
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

O jakiej nowej płycie? Chodzi o BURZUM (NEW)? :D
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

No o tej.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

Kogo jakieś gitarki obchodzą, skoro tydzień temu wyszła...

Obrazek

Nawet nie zauważyłem, kiedy zaczął trenować Songo.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Niby trenuje, ale cyce jak Konon ma! A Burzum NEW, całkiem dobre. Kilka odsłuchów, głównie na rowerku w lasach kuj - pom. Podoba się.
Blackwarp

Blackwarp miesiąc temu

Trenuje songo? Wtf?
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot miesiąc temu

Chyba miało być "sambo" jeśli już.

"Filosofem" przesluchalem całe dwa razy i za tym drugim główka się pokiwała. Piszę to, żeby nie było oskarżeń o offtop.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

CzłowiekMłot pisze:
miesiąc temu
Chyba miało być "sambo" jeśli już.
Chyba nie miało. Wygląda teraz jak Genialny Żółw.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Burzum do kiwania nóżką i tupania główką? No raczej trudno, bo to zupełnie inne klimaty. Filosofem Krzychu określił, jako płytę autystyczną i celne to, bo słuchanie zamyka we własnym świecie. Odcina od realu.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
Burzum do kiwania nóżką i tupania główką? No raczej trudno, bo to zupełnie inne klimaty. Filosofem Krzychu określił, jako płytę autystyczną i celne to, bo słuchanie zamyka we własnym świecie. Odcina od realu.
A po więziennie plumkania przybliżają do realu? Muzyka jako taka, odcina nas od rzeczywistości, nawet gdy o niej opowiada - coś jak oglądanie filmów fabularnych.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind miesiąc temu

CzłowiekMłot pisze:
miesiąc temu
"Filosofem" przesluchalem całe dwa razy i za tym drugim główka się pokiwała. Piszę to, żeby nie było oskarżeń o offtop.
Ja bym z niej jedynie usunął (a może raczej skrócił) ponad dwudziestominutowe plumkanie. No ale ja nie słucham ambientu, więc w nadmiarze mnie nuży. Inna sprawa, że życie to nie koncert życzeń!
Reszta, a zwłaszcza Dunkelheit i Jesus Tod, sztos totalny i świadectwo tego, że siła tkwi w prostocie.

Zna ktoś powód zerowej wzmianki o tym "Burzum (NEW)" na metal-archives? :) Nic o nowej płycie nie ma.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

Blind pisze:
miesiąc temu
Zna ktoś powód zerowej wzmianki o tym "Burzum (NEW)" na metal-archives? :) Nic o nowej płycie nie ma.
Ja znam, ale nie powiem. :roll:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

Blind pisze:
miesiąc temu
CzłowiekMłot pisze:
miesiąc temu
Ja bym z niej jedynie usunął (a może raczej skrócił) ponad dwudziestominutowe plumkanie.
Nigdy w życiu!. To wspaniałe, hipnotyzujące granko-plumkanko jest równie dobre, co dwa pierwsze kawałki. Ostatnimi czasy słuchałem nawet więcej tej drugiej połowy albumu, niż pierwszej. Z winyla można całą noc słuchać jednej strony drugiego LP i nie przekładać.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

yog pisze:
miesiąc temu
Nigdy w życiu!
Wiadomix! Nie wyobrażam sobie tej płyty bez tego kawałka.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz miesiąc temu

A ja sobie bardzo wyobrażam. I o ile na poprzedniej Tomhet był rewelacyjnym zakończeniem tak tu na Filosofem końcowa mocno siada. Nikt nawet niech nie próbuje wmawiać, że Krzychu potrafił w ambienty (żaden blek metalowiec nie potrafi) a miał nawet u siebie w Norwegii takich co potrafią jak choćby Ildfrost. Wystarczyło posłuchać i się uczyć. Czasem coś mu wyszło z pitu, pitu jednak w dużej mierze to straszna sraka te jego synthy. Albumy zza krat to dla ułomnych i upośledzonych granko. Wielu sobie ostrzyło zęby po powrocie bo jednak pokazał, że dalej potrafi grać bleki ale potem wrócił do tego gównianego plumkania. Efekt taki, że nawet mu się udało totalnie zmasakrować swój hitowy instrumental Tomhet. Tak oto legenda i kult sięgnął dna a teraz nawet próbuje się przebić pod dno.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask miesiąc temu

Z tych niemetalowych starych numerów najlepszy burzumowy ,,ambient" to Han som reiste z Det som engang var !
Co do końcówki Filosofem to też mnie nie powaliła nigdy ale nie zrezygnowałbym z niej mimo wszystko.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

Też mnie nie powaliła nigdy. Póki nie zacząłem katować całej płyty bez przerwy parę dni, kupiłem winyl i stała się moim ulubionym elementem twórczości Burzum.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

No i chuj się dowiedziałem o Burzum NEW. Kurwa, jesteście gorsi, niż Grażynki z fejsika! Teraz wiem, czemu Rysio wyjebał stąd😁
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

To jest temat o Burzum, celem dyskusji o Burzum NEW zapraszamy do odpowiedniego tematu ;) Bardziej na serio, to płyta chyba faktycznie Varga, przynajmniej jest wymieniona w dyskografii na burzum.org ;)

Ja z kolei jestem kolegom forumowiczom wdzięczny, bo za ich sprawą urządziłem dziś sobie wieczór z Filosofem.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Kiedy recytuje, to na 100 głos Krzycha. Kuce z MA chyba nie ogarniają neta, bardziej od Krzysia. A i na twitterze była zapowiedź z filmikiem... no chyba, że to AI i ktoś podszywa się pod Varga.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Hajasz pisze:
miesiąc temu
A ja sobie bardzo wyobrażam. I o ile na poprzedniej Tomhet był rewelacyjnym zakończeniem tak tu na Filosofem końcowa mocno siada. Nikt nawet niech nie próbuje wmawiać, że Krzychu potrafił w ambienty (żaden blek metalowiec nie potrafi) a miał nawet u siebie w Norwegii takich co potrafią jak choćby Ildfrost. Wystarczyło posłuchać i się uczyć. Czasem coś mu wyszło z pitu, pitu jednak w dużej mierze to straszna sraka te jego synthy. Albumy zza krat to dla ułomnych i upośledzonych granko. Wielu sobie ostrzyło zęby po powrocie bo jednak pokazał, że dalej potrafi grać bleki ale potem wrócił do tego gównianego plumkania. Efekt taki, że nawet mu się udało totalnie zmasakrować swój hitowy instrumental Tomhet. Tak oto legenda i kult sięgnął dna a teraz nawet próbuje się przebić pod dno.
Głupotki pan piszesz. Więzienne plumkanie, zawiera sporo motywów z wcześniejszych i późniejszych płyt. Ale to trzeba posiadać jakiś minimalny słuch, by wychwycić. Zazwyczaj krytykują kuce, które jedyne co nagrały, to swoje puszczanie gazów na telefon!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz miesiąc temu

Jak pisałem wcześniej jeśli ktoś uważa, że te pitu, pitu na organkach od chińczyka to coś niesamowitego to jest upośledzony koniec, kropka. Ja nie jestem ale ty widząc nawet kogo masz w awku idealnie pasujesz. Tak więc słuchaj na pełnej piździe i po każdym odsłuchu biegnij do lustra sprawdzić czy już masz mongolizm.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

"Daudi Baldrs" to jest słabizna straszna. Niby jakiś zamysł kompozycyjny w tym jest, ale kiepsko to wyszło i jeszcze to wszystko nagrane/zrealizowane jest tragicznie. "Hlidskjalf" dla odmiany ma bardzo dobre kompozycje, dobrą "produkcję" i świetny klimat. Nie wiem jak można tej płyty nie lubić. :D
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Daudi w Audi, jest realizowane w midi, bo tylko to miał wtedy udostępnione. Same numery, mają fajne motywy. To tam jest np Belus Tod z Belusa. Ale mongoł z brudnym meksykańskim patusem w awku, nie ogarnia.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
To tam jest np Belus Tod z Belusa. Ale mongoł z brudnym meksykańskim patusem w awku, nie ogarnia.
A może sobie tam być i zakamuflowany wał do dupy skoro jest to chujowe i biedne ale mekasykański patus nie zniża się do słuchania takiego gówna bo takie keyboardowe granko potrafiły lepiej nawet ekipy z Blue Star.
Ciekawostka jest natomiast taka, że gdyby nie te pompatyczne opisy do każdego utworu to może i ten album się trochę obronił ale jak człowiek poczyta opis to tam mają być przegrzebki i małże św. jakuba a miast tego otrzymał najgorszą zupę w proszku. No ale to trzeba umieć czytać ze zrozumieniem, którego jebaniec z dodatkowym chromosomem nie ogarnia bo i niby jak skoro posługuje się zdaniami prostymi.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Powiedział gość, zaorany przez własną czapkę xD
Pisałem w jakich okolicznościach to nagrywał. Celowo odwracasz dupę, od wała. Brak ci go chyba, bo w co drugim zdaniu.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

Melodyjki z Dauði Baldrs zajebiste, Móti Ragnarǫkum kult eternal.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
Daudi w Audi, jest realizowane w midi, bo tylko to miał wtedy udostępnione.
W Casio. Midi to interfejs.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

pit pisze:
miesiąc temu
dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
Daudi w Audi, jest realizowane w midi, bo tylko to miał wtedy udostępnione.
W Casio. Midi to interfejs.
Całkiem możliwe. Cytuję tylko Krzycha, a pojęcie o programach itd mam mniejszę, niż on.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

U mnie dalej Burzumy... Wczoraj posłuchałem Daudi Baldrs kilka razy, bo bardzo ją lubię, natomiast potem się przerzuciłem na Hvis Lyset Tar Oss i z tego powodu chciałbym zauważyć, że ostatnia minuta Inn I Slottet Fra Drømmen to Dissection ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz miesiąc temu

No jak Dissection to jebać różowy metal muzyczkę dla prostych pedałów.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Ty to jednak jesteś prosty i niski, jak podatki u Memcena.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz miesiąc temu

Dauði Baldrs jest przykładem, zresztą podobnie jak kolejny album, umiejętności Krzycha wyciągania gówna z rodzynek, czy tam odwrotnie. W zasadzie poprzednie płytki także.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

kurz pisze:
miesiąc temu
Dauði Baldrs jest przykładem, zresztą podobnie jak kolejny album, umiejętności Krzycha wyciągania gówna z rodzynek, czy tam odwrotnie. W zasadzie poprzednie płytki także.
No i to jest głos rozsądku, na tym intelektualnym pustkowiu Brutallandu. Chociaż na 2 pierwszych płytach, Krzychu rzuca ca chwilę dobrymi riffami, tak od 3, zdał sobie sprawę, że technicznie jest średni i postawił na geniusz w prostocie. Filosofem, to opus magnum.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

Wczoraj nie mogłem zasnąć, bo mi się tak wkręcił kawałek Det Som Engang Var, że motyw z niego mi w głowie grał. Takie to jest dobre, że dziś posłuchałem Hvis Lyset Tar Oss jeszcze 15 razy.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY miesiąc temu

Ja lubie To, co było kiedyś w wersji Aborym. Chyba podoba mi się bardziej od oryginału.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

TITELITURY pisze:
miesiąc temu
Ja lubie To, co było kiedyś w wersji Aborym. Chyba podoba mi się bardziej od oryginału.
A ja nie znaju, sprawdzę, ale wątpię czy coś jest w stanie przebić oryginał. Sterbend też podjebał ten riff, w numerze pierwszym na jedynej płycie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
Sterbend też podjebał ten riff, w numerze pierwszym na jedynej płycie.
Przecież Sterbend to w praktyce był tribute band. :) Świetny jest ten ich jedyny pełniak.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom miesiąc temu

TITELITURY pisze:
miesiąc temu
Jeden z najlepszych coverów czegokolwiek, jakie w ogóle powstały.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog miesiąc temu

Znakomity cover. Bez startu do oryginału.

Edit: Aaa jeszcze pamiętam kiedyś Piątemu serdecznie przy piwku na balkonie gratulowałem coveru z Prophecies of Aryan Moon ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Posłuchałem i niezłe, ale nie lepsze od oryginału.
Btw. Najlepszy coverek Burzum, to Jesus Tod, Dub Buk.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom miesiąc temu

Zapomnieliście chyba o Dunkelheit w wykonaniu Reverend Bizarre. Też zajebioza w opór. Ogólnie najlepsze covery, to kiedy np black metal przerabiamy na doom, thrash metal na pop etc ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask 3 tyg. temu

Wywiad z Vargiem z 96' w zinie I came from darkness
https://burzum.org/eng/library/intervie ... zine.shtml
*nie pamiętałem że tekst do numeru ,Quintessence' Darkthrone jest jego autorstwa!
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride

Wróć do „Black Metal”