Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Re: Behemoth

DiabelskiDom 4 mies. temu

Nie pamiętam jak zespół odniósł się do niezadowolenia fanów z tych winyli, ale mam podejrzenie graniczące z pewnością, że Nergal powiedział im, że rucha ich tępe matki :D
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
raymoont

raymoont 4 mies. temu

DiabelskiDom pisze:
4 mies. temu
Nie pamiętam jak zespół odniósł się do niezadowolenia fanów z tych winyli, ale mam podejrzenie graniczące z pewnością, że Nergal powiedział im, że rucha ich tępe matki :D
Oj tam. Jakiś kolejny mam wrażenie stereotyp ;) Swojego czasu były w sklepie Behemotha w sprzedaży jeszcze te rocznicowe, ładnie wytłoczone winylki "The Satanist". Jako, że mam słabość do takich wydań, a ten album bardzo lubię - to zamówiłem. Chodzi dokładnie o to:

https://behemoth-store.pl/products/viny ... ry-edition

Pech chciał, że jak płyty przyszły, to była lekko (na długości 2 cm może) przerwana/naddarta pierwsza strona w książce/booklecie. Zrobiłem fotę. Wysłałem do nich. Spodziewałem się - że mnie oleją (bo sami na stronie sklepu uprzedzają, że edycje podpisywane przez muzyków to proszę ja Ciebie mają to do siebie, że: "podpisanie takiej ilości płyt przez zespół wymaga wiele wysiłku i musi być zrobione szybko. Każdy z członków zespołu traktuje płytę z najwyższym szacunkiem. Ale po tym procesie nie są one już nowe, mogą pojawić się drobne ślady" itd itp.

Jak im to wysłałem - to mi pchnęli po kilku dniach drugi egzemplarz... i co najlepsze - nie zażądali zwrotu poprzedniego. Jeśli to ma być podejście na zasadzie "rucham twoja matkę", to chciałbym żeby każdy sklep podchodził tak do reklamacji :D Oczywiście, żeby była jasność. Nie bronię pajacerskiego czy pozerskiego zachowania Adasia, ale serio to jechanie po Behemocie "dla zasady" i przy każdej okazji często jest bezpodstawne.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex 4 mies. temu

"Nieboga Czarny Xiadz" łoooo co za kawałek.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
raymoont

raymoont 4 mies. temu

Vortex pisze:
4 mies. temu
"Nieboga Czarny Xiadz" łoooo co za kawałek.
Zajebisty. Z tej samej EPki jeszcze wybitnie mi podchodzi 'Moonspell Rites', wersja z 2014 roku. Co za cios...
Awatar użytkownika
DR288

DR288 miesiąc temu

Hajasz pisze:
6 lata temu
DR288 pisze:
6 lata temu
tak stawiam ich w jednym rzędzie

hehemotek jest teraz po prostu zabawny ;-)
W takim razie nie mam więcej pytań.
Nie zmieniłem zdania, a właściwie Adaś mnie utwierdził w moich przekonaniach z swoją twórczością.
Feel the blood spill from your mouth
With rotting ways comes destiny
Feel the soul taking over, bleed!

Chopped in half
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush miesiąc temu

Obrazek

U nas we Wrocławiu.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian miesiąc temu

Hehemoth przed Satyricon? No to teraz ego wypierdoli Adamowi, jak bezpieczniki u Bolka!
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind miesiąc temu

Jakby obiektywnie spojrzeć to Behemoth znaczy obecnie raczej więcej na scenie mainstreamowego black metalu niż Satyricon. Satyr z Frostem wyhamowali nieco z płytami, no i swoje największe komercyjne uniesienia mają już za sobą. Nie zmienia to faktu, że Satyricon znaczy dla mnie jednak więcej niż Behemoth.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
teraz ego wypierdoli Adamowi
Dopiero teraz? ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Vexatus pisze:
miesiąc temu
dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
teraz ego wypierdoli Adamowi
Dopiero teraz? ;)
Od conajmniej 2014, kiedy Satanist osiągnął ogromny sukces i pisano o nich nawet w miesięczniku Mój Pies. No, ale teraz jego idole zagrają przed nim. Przebije ego Luczyka!
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
Przebije ego Luczyka!
Takich cudów to nie ma...
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz miesiąc temu

Hmm do koncertów prawie rok (wszystko się jeszcze może wydarzyć) ale ci co mieli już zdążyli się obsrać w temacie zespołu, o którym nie mają nic do powiedzenia. Rzekłem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Alee co ma się wydarzyć? Sprzedaż płyt im spadnie w rok? O muzyce Hehemoth dużo pisałem. Nie czytałeś, ale to nie mój problem. Dodam tylko, że podskoczyła moja ocena przedostatniej płyty. Sporo tam klimatowania. Ostatnia nieco gorsza, ale takie Malaria Vulgata, to srogi wyziew. Perka Zbyla tam rozkurwia w drzazgi.

Wróć do „Black Metal”