Ten skromny człowieczek to Andrzejek i jak widać na pierwszej fotce wygląda na zagubionego. Dzisiaj odrobinę mu się przybrało ale zrobił się nieśmiały. Na szczęście nie będziemy pisać o Andrzejku ale o jego zespole, który bardzo ładnie sobie pogrywa w germańskie klimaty. Debiutancki album to raptem pięć długich opusów pełnych opisów niczym z ksiąg Sienkiewicza. Pojawia się też ładny damski głos, który zawsze po niemiecku robi mi lepiej niż w innych językach. Jest podniośle, jest narodowo i o to w tym chodzi. Wokalnie klasyczna germańska wrona czyli rozpierdol. Niedawno ukazał się nowy album sympatycznego Andrzejka i tym razem kawałków dwa razy więcej a i one same skróciły się o połowę więc jedziemy konkretnie. Odrobinę mniej tu krzyczanych wokali, które ustąpiły podniosłym recytacjom. Pani dalej od czasu do czasu coś tam zaśpiewa ale to nadal Andrzejek tu robi robotę. Są hymny, pogaństwo wylewa się litrami, podniosłe melodie można sobie nucić pod noskiem. Kierwa jak ja lubię takie granie szczere i bez pierdolenia, że świnki siedzą w chlewie. Odrobinę się wystraszyłem bo wbijam na stronę wytwórni a tu kaczy chuj strony brak, na discogs też wszystko zablokowane no ale mam przecież mail to szefa labelu i pytanko jak teraz nabyć te cuda? Jest gites wszystko jest do kupienia.
A bym zapomniał bo jest jeszcze wspominany wczoraj splicik z Ahnenerbe czyli niesławna Gloria Germania, na którym Ewige Eiche swoją częścią nie przebiło kumpli ale ładnie to wszystko ubrali w lasy pomorza czy tam turyngii bo klimat po prostu rozpierdala.
BC brak a na YT też chujnia.
Wohl dem, der Heimat weiß Full-length 2021
Werwolforden Split 2022
Weihenächte Weihemächte Split 2022
Ruhestörung EP 2023
Zum Licht! EP 2023
Erwachet Full-length 2024
Gloria Germania Split 2024