Smutne było tylko to, że na czas ich gigu ustawionego pomiędzy Mgłą a Behemoth tłum ludzi wyraźnie przerzedził się. Dla jednych Czesi byli pewnie zbyt mało poważni, a dla drugich kompletnie nieznani i niezrozumiani.
W sklepie po wpisaniu w wyszukiwarkę "Master's Hammer" wyskakują mi tylko jakieś ziny, a w dziale pre-order immortal i diabolicum. Na chuj mi immortal i diabolicum?
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
yog11 mies. temu
Tormentor
yog
Preorder startuje o 20:00, dlatego napisałem o 8:00, że było już po 12:00 ;p
Destroy their modern metal and bang your fucking head
yog pisze: ↑10 mies. temu
Od wczoraj można sobie posłuchać remasterowanych przez Patryka Anioła 48 kawałków z demek itp. w internecie:
Mam taki zwyczaj, że od momentu złożenia zamówienia nie słucham danej muzyki z żadnych mp3 ani innych źródeł dopóki płyta do mnie nie dotrze. Tak że od demek Master's Hammer będę miał jeszcze jakiś czas przerwę
A ja nie mam takich problemów. Kompilacja ma wyjść 22 grudnia, dostaniemy to zapewne w połowie stycznia, więc zacząłem słuchać całości z bandcampa i mogę tylko polecić. Kawałki z demek The Mass i The Fall of Idol , to Master's Hammer zupełnie inny, niż nawet to, co nagrali na swojej pierwszej płycie, ponieważ muzyka na tych demkach z końca lat 80. jest jeszcze prostsza i bardziej agresywna, próżno też tam szukać jakichś zwiastunów zapowiadających muzyczne eksperymenty z elektroniką, które pojawiają się na Jelemnickim Okultyście. Który też zresztą znajduje się na tej kompilacji w postaci dema poprzedzającego tę drugą w dorobku Czechów płytę, a brzmi zupełnie inaczej, niż ten pełniak, choć to te same utwory. Można prześledzić jak wiele zmienili w kompozycji tych kawałków zanim zamieścili je w ostatecznej wersji na swojej drugiej płycie. Najważniejsze jest jednak to, że jeśli ktoś ceni MH wyłącznie za pierwszą, no ewentualnie drugą płytę, a reszta już niebardzo go interesuje, nie powinien czuć się tą muzyką zawiedziony. Jest tam po prostu jeszcze więcej Ritual niż na samym Ritual. No i te demka pozwalają dopiero w pełni zrozumieć co miał na myśli Fenriz mówiąc, że Master's Hammer grał norweski BM zanim go w ogóle wymyślono.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
yogmiesiąc temu
Tormentor
yog
Nie żyje Tomáš "Monster" Vendl, basista Master's Hammer z czasów Ritual i Jelemnickiego okultysty, który zagrał też w późniejszym czasie na Mantras.
yogmiesiąc temu
Tormentor
yog
Nowe reedki jak to nowe reedki, najlepsze wydania w historii.
https://www.facebook.com/MastersHammerOfficial/posts/pfbid027V5tEtBXUyjqY63zgRpP2BNrA1S5yLPUHvHSq5EbJfhTEkdYdmsEdUQ6qwhZbzVFl pisze:Three essential albums - Ritual, Okultista, and Konve, will be reissued on vinyl in mid-September. Their preparation required several months of work: We found the original production tape from 1991 for Ritual and achieved a result that sonically surpasses the original release. "Jilemnice Occultist" and "Vracejte konve na místo" underwent new, more sensitive re-mastering. All titles are released as gatefold double albums, with a surprise on side D of "Vracejte konve na místo"... The new artwork includes original, some previously unpublished illustrations and photographs reproduced in the highest quality. The inserted double sheets contain not only lyrics and archival documents but also current interviews with František Štorm.
Konewki to chyba po raz drugi na winylu dopiero, a to pierwsze wydanie drogie kosmicznie.