Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Halny

Nathas

Obrazek
Halny to opolski skład, parający się charakterystycznym dla naszego kraju black metalem. Nie chcę używać banalnych porównań ale skoro nawet moja Dorotka niemetalowa stwierdziła po koncercie, że 'to było tak podobnie jak Mgła' więc coś w tym musi być ;)

Chłopcy bez żadnych demówek i zapowiedzi wydali od razu pełniaka. Z tego co się orientuję na początku przygotowywania płyty posypał im się skład więc jak znów się ustabilizowało, to bez żadnych zajawek wyskoczyli na pełnej. Materiał na cedeczku wydała znana i lubiana Via Nocturna.

Wcześniej raz chyba słuchałem po premierze i było 'tylko' ok, miałem wrócić - nie wróciłem. Za to na żywo ładnie siadło i już w trakcie koncertu zanabyłem swój egzemplarz płyty. Później dałem ją jednemu z chłopców, a ten poszedł i pozbierał na niej podpisy od reszty składu. Miło i sympatycznie.

Skład:
Wojciech Fikus - Guitars (2014-2015, 2020-present) ex-Sekator
Mieszko Smoliński - Vocals, Bass (2014-2015, 2020-present)
Paweł Patyniak - Vocals, Guitars (2014-2015, 2020-present) ex-Sekator
Władysław Robert Pastuszenko - Drums (2020-present)
Maciek Zalasiński - Guitars (2023-present) Öderbeast, ex-Loctus, ex-Morderplatz
▼ Byli muzycy
Gabriel Koziak - Bass (2014-2015)
Krystian Łęczyński - Drums (2014)
Maciej Spólnicki - Guitars (2014-2015)
Dyskografia:
2024 - Zawrat

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Halny/3540541548
FB: https://www.facebook.com/halnyfenowy
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Chłopaki śledzą to forum, więc na pewno się ucieszą. Wyślijmy im garść uśmiechów.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Podobał mi się występ w Wałbrzychu. Wszystko dograne, ciekawostki (slajdy na basie), dobre rzemiosło, można się wczuć. Pozdrawiam i mam nadzieję do usłyszenia. :twisted:
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Co to jest ironia? Kiedy Nathas pyta się mnie kiedy założę im temat bo chce ich obsmarować.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

^up. Tak, to właśnie była ironia - cieszę się, że doleciało! Lepiej późno niż później :P
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

blue_calx pisze: miesiąc temu ciekawostki (slajdy na basie)
To faktycznie ciekawostka. Za moich czasów potrzebny był projektor. Ale się pozmieniało... :D
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Vexiu wiadomo o co chodzi! Wrażenia na miękkim uchu są spotęgowane.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wiadomo, że wiadomo. Po prostu mam dzisiaj nagły atak wewnętrznego debila. Nie przejmuj się. :D
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Owszem, @blue_calx na Metal Mine band pokazał się z jak najlepszej strony. Płytka nabyta od razu. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.