Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Avmakt

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Dwóch kolesi, Norwegia, lasy, true black metal, Peaceville. Darkthrone niespodziewanie wydał album jakby to były pierdolone lata 90-te. Jest zimno, czarno, umpa, umpa pizga rasowo bo to kierwa Darkthrone jak za najlepszych czasów. Dobrze, że przypomnieli sobie co należy grać a nie wydawać płyty z doomikami pod turnusy w Ciechocinku. Do całości kultu brakuje tylko jeszcze pomalowanych jap i plucia na całe jebane pozerstwo.

Fajnie byłoby gdyby można jak w Wenezueli przełożyć święta na wrzesień lub październik albo chociaż zimę pośrodku lata. Piękny to płyt ze srogim tytułem i fachowymi tytułami kawałków. Jedyne do czego można się dopierdolić to, że nagrał to jakiś Avmakt a Darkthrone dostał karnego jeżyka.

Skład:
Kristian Valbo - Drums, Vocals, Bass Black Magic, Dødskvad, Obliteration, Saprophage, Aura Noir (live), Furze (live), ex-Spectral Haze, ex-Void Eater, Pajjama, ex-Valhall (live), ex-Deject
Christoffer Bråthen - Guitars, Vocals, Bass Black Magic, Flight, Gouge, Mabuse (live), Obliteration (live), ex-Condor, ex-Repellent, ex-Mion's Hill, ex-Black Viper
▼ Byli muzycy
Andreas Hagen - Vocals, Bass Abhorration, Mabuse, Purple Hill Witch, Resonaut, Sadhak, Black Magic (live), ex-High Priest of Saturn, ex-Høga, ex-Summit, ex-Funeralopolis
Dyskografia:
2021 - Demo 2021 [demo]
2024 - Poison Reveal [single]
2024 - Satanic Inversion of....

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Av ... iscography
BC: https://peaceville.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Typy z Obliteration i Condor sobie black metal nagrały, Peaceville wydało i dobrze, że temat jest, bo miałem sprawdzić i może w takim razie nie zapomnę.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: Jest zimno, czarno, umpa, umpa pizga rasowo
Jakie pięknie pierdzące gitarki! ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

No całkiem fajnie chłopaki grają. Chyba sobie zamówię debiucik na placuszku...
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Vexatus pisze: 3 tyg. temu
Hajasz pisze: Jest zimno, czarno, umpa, umpa pizga rasowo
Jakie pięknie pierdzące gitarki! ;)
Brzmienie Żywcem (Perłą?) wyjęte z A Blaze in the Northern Sky. Piękne. Będzie badane i może skolekcjonowane.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jakub pisze: 3 tyg. temu wyjęte z A Blaze in the Northern Sky
To na pewno czysty przypadek. :D
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Całkiem niezłe a momentami wręcz bdb.. choć do bólu wtórne jednak. Tak wiem, że wszystko generalnie można porównać i odnieść do tego co już było no ale czy aż tak powinno być, że słuchając nowego zespołu/płyty masz przed oczami konkretny/e album/y sprzed ponad 3 dekad? Przy takiej ilości płyt jaka teraz wychodzi ja tam wybieram te trochę bardziej oryginalne mimo wszystko a takie kvltowe nuty wolę sobie czasem włączyć w oryginale.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dla mnie oryginalność to cecha liczącą się głównie w awangardowym i eksperymentalnym podejściu do grania. Nie oczekuję oryginalności od zespołu nawiązującego wprost do stylistyki pierwszej połowy lat 90. ubiegłego stulecia.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Takim debiutem Avmakt pochował większość śmiesznej twórczości Darkthrone jakie wydali po Total Death.
GRINDCORE FOR LIFE
Blackwarp

Blackwarp

A to Darkthrone miało jakaś twórczość po Panzerfaust? :mrgreen:
TaktycznyPingwin

TaktycznyPingwin

Się kurwa nie pokaleczcie o te swoje krawędzie xDj
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Bardzo dobry materiał , będę zamawiał cd . Mimo ze ja black wybiórczo . Anvankt trafił moje czarne śmierć metalowe serducho . Solidny napierdol , prosto i do przodu a nie organki i piszczały . Fajnie ,że takie płyty wychodzą w 2024 . AS .
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Przesłuchałem sobie dokładnie ich debiutanckiego pełniaka i tej Impotencji zdecydowanie nie można zarzucić twórczej impotencji. Całkiem dobry materiał panowie nagrali (choć nic odkrywczego to nie jest, bo nie miało być). Niestety dwa ostatnie kawałki to trochę takie zamulacze głównie na wolnych prostych patentach. Płytka całkiem spoko. W dalszym ciągu nie wiem czy zamawiać placek...
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

W zeszłym roku z prawdziwego black metalu wyróżnił się Kaevum, a w tym wygląda na to, że podobną rolę odegra debiut Avmakt. Wierzę w każdy wrzask na tej płycie, wierzę każdemu riffowi, po prostu każdemu jej fragmentowi. Dla mnie to potwierdzenie, że można grać wtórnie, ale jeśli jest tam pasja, szczerość i maniactwo, to będzie to widać, słychać i czuć. Kolesie nagrali płytę - hołd dla klasycznych, blackowych płyt Darkthrone i odsiali wszystkie inne bleczory. Tak kopiować to trzeba umieć! Albo w sumie nie kopiować. Trzeba być po prostu true.

Jeszcze sobie przypomniałem występ Koldbrann z SDL i aż się roześmiałem z tego porównania :D
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Duduś z pełniaka Impotencji zaraz zrobi płytę roku. :)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No w black metalu to myślę, że jak najbardziej :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dobry płyt, ale płyta roku w kategorii Black Metal to chyba przesada... A może nie? ;)
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Że to nie jest z Rosji??? :!: Kurwa wali Moskwą na kilometr! :twisted:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie myślałem, że to taka grupa rekonstrukcyjna. Gdyby nie wiedzieć, że to nowe, możnaby się pomylić.
Destroy their modern metal and bang your fucking head