Panichida od Drabikowskiego ma więcej wspólnego z Liturgią. A Hospodi dobrze, że inne. Po co robić kopię kopii?
Bo ich jest dwóch: on i jego brzuch.
Ja już kilka lat temu sugerowałem nazwę Bartushka.mork pisze: Krysiuk posługuje się w swoim projekcie cyrylicą więc teraz powrót do zwykłej "Batushka" wygląda jak degradacja.
Nie, zatem to pewnie taka wygrana pt. udowodnię, że moje jest moje i tyle.
info z FB kapeli:
PIELGRZYMI Z POLSKI!
Kilka ważnych informacji dotyczących zbliżającej się trasy
"CZARNA PASCHA II" :
- Daty Torunia i Radomia zamieniły się miejscami
- W związku z protestami w Lublinie zmienił się klub na Fabryka Kultury Zgrzyt, wszystkie bilety oczywiście zachowują ważność.
- Przypominamy że koncert z Krakowa będzie transmitowany w systemie PPV -> https://ppv.batushkaofficial.com/
- Będą to ostatnie koncerty w historii zespołu Batushka w Polsce!
Poniżej pełna rozpiska.
Bilety - > https://ticketshow.pl/
Bilety VIP -> https://batushka-store.com/batushka-cza ... ha-ii-2024...
CZARNA PASCHA II 2024 w Terrordome / Shadohm
06.09 •POL BYDGOSZCZ Over the Under Pub
07.09 •POL RADOM RESURSA OBYWATELSKA
08.09 •POL ŁÓDŹ Scenografia
13.09 •POL KATOWICE P23 Katowice
14.09 •POL TORUŃ OD NOWA
15.09 •POL WARSZAWA Klub Proxima
20.09 •POL KRAKÓW HYPE PARK/ SPECIAL STREAM EVENT
21.09 •POL RZESZÓW Pod Palmą
22.09 •POL LUBLIN Fabryka Kultury Zgrzyt
Owszem. To oczywiste. Ale jako Batushka już nie. A oto chodzi w tym wyroku i konsekwencje są jednoznaczne. Będzie gorsza rozpoznawalność, zwłaszcza gdyby Drabikowski coś zaczął robić przy swoim zespole. Inaczej powstanie kuriozalna sytuacja, że jego band, mając prawa do nazwy, nie istnieje, a drugi, co zmienił- egzystuje. No nic. Zobaczymy.
No chyba tak, bo jednak co jakiś czas coś wychodziło i koncerty grali.dj zakrystian pisze: ↑2 mies. temu Mimo wszystko, pan Grubszy chyba poważniej podchodzi do tematu. Kilka wydawnictw, koncerty itd.
No i prawidłowo, bo przecież to jest profesjonalny twór muzyczno-biznesowy.TheAbhorrent pisze: ↑3 tyg. temu Nawiasem mówiąc, widziałem ekipę Barta na żywo ostatnio, profesjonalne szoł i oryginalną oprawą. Nie ma się do czego przyjebać.
Otóż to! A zdjęcie Krzysia z maczetami za ile ludzie kupują? Nie kupują? No cóż...TheAbhorrent pisze: Ludzie kupowali. 200 zł.
Na pewno większy zysk, niż gdyby miał sobie startować z nowym szyldem. Czemu akurat temu zespołowi? Bo nazwa już jest wypromowana i tyle. Przeświadczenie, że gość na pewno chciałby funkcjonować jako zawodowy muzyk żyjący z grania jest naiwne. Dla wielu ludzi perspektywa pojechania na urlop z kumplami i przywiezienie z tego jeszcze jakiejś forsy jest dużo bardziej atrakcyjna. Niech sobie zarobi z 5k w skali roku na muzyce, co z perspektywy utrzymania się jest przecież niczym, ale już jako bonus do normalnej wypłaty już bardzo spoko. I myślę, że to sobie właśnie załatwił.TheAbhorrent pisze: ↑3 tyg. temu Nie mam nic do wyborów kolesia, ale jakoś nie sądzę, żeby mógł wypuszczać płytę raz na 5 lat i grać jakiś koncert, żeby mieć z tego super zysk. To nie aż taka marka i to mało kogo będzie obchodziło, bo kapel walczących o uwagę jest pierdyliard. Czemu uwagę ktoś miałby poświęcać akurat temu projektowi?
To wystarczająco duża nazwa, żeby traktować zespół tak, jak pisałem. I koncert/ trasa raz do roku, płyta co kilka lat spokojnie do tego wystarczą. A analogia do Varga jest kompletnie nietrafiona, choćby ze względu na koncerty właśnie.TheAbhorrent pisze: ↑3 tyg. temu Nie napisałem, że on ma jakieś zacięcie biznesowe i ma z tego żyć. Mnie też bardzie przekonuje taka pierwotna wizja wolności artystycznej, że robi co chce*, gra kiedy chce i wydaje to kiedy chce, tylko jak popatrzeć na rynek to lekko z tym nie jest bez pewnej systematyczności, podtrzymywania uwagi słuchaczy. Batjuszka to nie jest Burzum, a chyba o takim, podobnym, żywocie do piromana tutaj mówimy.