deathwhore
Tormentor

Terrestrial Hospice

deathwhore

Obrazek
No i pojawia się tak znienacka black metal brzydki, black metal zły. Ktoś tam ze znanego zespołu razem z gościem z drugiego znanego zespołu nagrali sobie 3 utwory i kower Emperor z czasów Wrath of the Tyrant. Generalnie nie ma religijnego rozpasania, jest brudno, jest brzydko, wokale przesterowane jak za starych czasów. Generalnie raczej szybko i z mową nienawiści. Kilku osobom powinno przypasować, chociaż z wami to chuj wie, może stwierdzicie, że chujowe jak Tsjuder, bo wolicie jak ktoś recytuje kabałę z wikipedii i wywraca oczy do góry, jaki to on nie nawiedzony.

A tu jest po prostu wpierdol, bardzo brzydki. A czasem ten wpierdol wchodzi średnie tempa i brzydkie melodyjki. Jest dość zacnie.

Skład:
Inferno - Drums Azarath, Behemoth, Witchmaster, ex-Christ Agony, ex-Deus Mortem, ex-Damnation, ex-Delirium
Skyggen - Vocals, Guitars, Bass Tortorum, Dead to This World (live), Gorgoroth (live), ex-Thunderbolt, ex-Darkstorm, ex-Aeternus (live), ex-Legacy of Blood, ex-Veles, ex-Swastyka

Dyskografia:
2018 - Universal Hate Speech [EP]
2020 - Indian Summer Brought Mushroom Clouds

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Te ... 3540438045
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jeszcze nie zdążyła wejść druga gitara na początku pierwszego kawałka, a już wiedziałem, że mi się spodoba. :) Generalnie prosta muza, ale zrywa papę z dachu - jak najbardziej moje klimaty. :twisted: Nie wiem tylko jak to się stało, że przeoczyłem EPkę, bo to wyszło już prawie rok temu...
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Trafiłem przypadkiem w sumie. Szanuję podejście, bo przecież mogliby promować na lewo i prawo, a ludzie sraliby po kostkach ze względu na nazwiska.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jak najpierw posłuchałem i od razu mi się spodobało. Potem sprawdziłem kto za tym stoi, no i nie powiem - trochę się zdziwiłem. :) Bardzo spoko EPka i oby coś jeszcze pod tym szyldem nagrali.
RedBlackGamer

RedBlackGamer

Kilka dni temu zapowiedzieli kolejny materiał mam nadzieje że nie żadną epke tylko pełny album. Singiel również wpadł na yt

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

O kurwa, jakim cudem nie słyszałem nic o tej kapeli i pominąłem jakimś sposobem również temat? ;) No nic, najważniejsze, że obczaiłem teraz i zachęcony bardzo zarówno składem jak również opisem szanownego kolegi @deathwhore'a z pierwszego postu już zasysam epeczkę z 2018 r. od ruskich i będzie badane mocno. Najbardziej mnie przekonuje porównanie z "Wrath Of The Tyrant" bo cholernie lubię tą demówkę głównie z powodu takiego koślawego i naiwnego mocno, ale jednak upiornego i brudnego podejścia do black metalu. Jeżeli tu będzie takie coś to będę więcej niż kontent.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Właśnie skończyłem słuchać "Universal Hate Speech" i jest to bardzo w moim guście granie. Surowy black metal, oparty na blastach, rzężących gitarach, dużo brudu. Skojarzenia są właśnie z wspomnianym wyżej Tsjuder, trochę z Urgehal, Koldbrann czy Lja. Czytaj mocno norwesko to wszystko brzmi i tak jak lubię. Czekam z niecierpliwością w takim razie na jakiś nowy materiał. Aha i cover starego Emperora to taka wisienka na torcie ;)

Co prawda grania rodem z demówki Emperor tu nie zastałem, ale i tak jest naprawdę fajowo. Surowo i nienawistnie.
Odium Humani Generis
Kosynier

Kosynier

Bardzo dobry numer jak i poprzednie. Nie moge sie doczekac do pelnej plyty.
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Rzecz, która misie podoba, ale jakoś nic nie posiadam, zatem i nie słucham bo nawet jak z bandcampów i innych yt lata muzyka to i tak z rzadka się nazwa przypomni, chyba, że w propozycjach nawinie. Za dużo nazw, za mało czasu na słuchanie, ogarnianie, ale całkiem to dobre było.
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

O, w końcu pełna płyta (8 czerwca)! Cieszy, bo granie zacne i przyjemne, słuszne i zbawienne.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jakąś dziwną sympatią darzę ten zespół, coś to ma w sobie, że do mnie trafia. No to sobie włączyłem i satysfakcjonuje mnie to. Jakby więcej Darkthrone w tym znowu słyszę?

Artwork machnął maestro James Read.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Mi to to Zyklon B przypominało najbardziej, ale słuchałem jakiś czas temu i nieprzesadnie wiele, więc nie wykluczam, że się mylę. Mówię o EP oczywiście, a nie o kawałkach z nadchodzącego Indian Summer Brought Mushroom Clouds.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No ja słucham tej nówki. Jest dobrze.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Powiedziałbym, że nawet bardzokurwadobrze. Chociaz bardziej niż bezpośrednio z Darkthrone kojarzy mi się z tych chorym feelingiem pierwszych płyt Craft. No i jest też jednak jakiś własny sznyt, Zajebiście dobry, motoryczny łomot, wcześniej czy później będzie kupowane.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Sprawdzę w swoim czasie, ale jeżeli słyszycie Darkthrone i Craft, to jestem spokojny zatem o poziom. Tym bardziej, że Darkthrone rzeźbi już coś innego niż kiedyś, a Craft swój brud i syf zastąpili przystępnym brzmieniem, to może Terrestrial Hospice wpasuje się w lukę.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Piękna płyta, której będę słuchał aż do pierwszego krwawienia z uszu.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Paimon, czy jaką on ma tam teraz ksywke, nie mógł zjebać. No, znaczy mógł, czego dowodem dwie ostatnie płyty Tortorum, ale tu powrócił do surowizny i po raz kolejny nagrał to samo, ale inaczej, czyli zrobił to, o co chodzi w black metalu. Najfajniejsze są dla mnie te wolniejsze momenty, no i perkusja. Fajnie ją skomponowano, o ile można mówić w ten sposób. W każdym razie podoba mi się, że tutaj nie robi za metronom, pomimo że jest to generalnie tak proste granie, że wystarczyłoby samo nakurwianie blastów i też byłoby dobrze. Trzeci wałek - majstersztyk. Momentami podczas słuchania miałem skojarzenia z Orcustus szwedzkim, które też nagrało płytę prostą, ale z pazurkiem. Aż dziw, że dziw na to zwrócił uwagę, przecież to materiał, przy którym typowy life metalowiec moczy rajty. Ale nulla regula sine exceptione.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

TITELITURY pisze: 4 lata temu Momentami podczas słuchania miałem skojarzenia z Orcustus szwedzkim
Chciałbyś aby to było Orcustus ze Szwecji albo drogi Penetronoiuszu oni kurwa są z Norwegii !!!
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

A nawet byli. Szkoda bo dobrą płytę wydali.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

No.
Awatar użytkownika
Canidia
Fallen Angel Of Doom

Canidia

Kolega Tituś dziś wrzucił nowy album na swojego fejsbunia, jak na prawilnego metalistę przystało, to i ja sobie włączyłam, a później się zorientowałam, że i wątek na forum jest :D Epka bardzo fajna, nowy pełniak chyba jeszcze lepszy. Miłe zaskoczenie, że to nasza rodzima kapela - faktycznie skład brzmi jakoś znajomo. Co ciekawe, ja tu słyszę zarówno ukłon w stronę klasyki i tradycjonalizmu, jak i powiew świeżości - gdy leci Terrestrial Hospice (fatalna do zapamiętania dla mnie nazwa), nie mam wrażenia odgrzewanych kotletów, jak w przypadku masy nowych blackowych kapel. Za to duży plus.
yog pisze: 5 lat temu Jebać wasze zdanie w takim razie.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Teroz to sranie po galotach, a jak zakładałem temat rok temu to poza Vexatusem żodyn nie przyfilowoł, żodyn nie napisoł. ŻODYN!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wypraszam sobie, ja sprawdziłem czym prędzej Twoją polecankę! Zaś Terrestrialne hospicjum bardzo łatwa nazwa do zapamiętania!
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Popieram, nazwa chujowa do zapamiętania, tak po polsku, jak i w oryginale. A skład to jeden z filarów polskiego DM-u oraz ogólnie podwalina sceny BM-owej.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Bo poprzednia była chujowa.
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist

Może nazwa zespołu jest dziwna, ale Terrestrial Hospice przynajmniej potrafi dopierdolić dobrym, klasycznym black metalem. Album bardzo dobry, ale EPka lepsza, bardziej agresywna. Paimon siedzi w Norwegii już od lat, więc przesiąknął tym graniem. Tym bardziej, że gra na żywo z Gorgoroth. Inferno to wiadomo. Blasty jak pojebany. Biorąc pod uwagę, że Thunderbolt już nie ma, a każdy chciałby, żeby było to trzeba się cieszyć z Terrestrial Hospice. :D
World Without End
Awatar użytkownika
NuclearWar666

NuclearWar666

Nie ma co nowy album to miazga.... A stary to mocny średniak....
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Od dwóch ostatnich albumów Thunderbolt, to Paimon z płyty na płytę nagrywa coraz słabsze rzeczy. Czy to Tortorum, czy właśnie Terrestrial Hospice. Niby fajne, a jednak nudne i bez tej diabelskiej iskry. Jak dla mnie, to zestawiając to nawet z Apocalyptic Doom wypada słabo.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist

Ja tam lubię Tortorum i Terrestrial Hospice, ale to fakt, że Paimon już nie przebije Thunderbolt. Zwłaszcza ostatniego krążka. Chyba nikt tego nie dokona. Deus Mortem też było jakąś kontynuacją, tylko ze strony Necrosodoma, ale teraz to już zupełnie inny zespół.
World Without End
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ja akurat jakbym miał wybrać najulubieńsze dokonanie Paimona, to wybrałbym Burning Deed of Deceit :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
NuclearWar666

NuclearWar666

Okkultist pisze: 3 lata temu Ja tam lubię Tortorum i Terrestrial Hospice, ale to fakt, że Paimon już nie przebije Thunderbolt. Zwłaszcza ostatniego krążka. Chyba nikt tego nie dokona. Deus Mortem też było jakąś kontynuacją, tylko ze strony Necrosodoma, ale teraz to już zupełnie inny zespół.
Nie ma sensu porównywać tych kapel.... Zupełnie inna stylistyka i technika gry.... Późniejszy Thuderbolt stoi już na zupełnie innym poziomie techicznym.... A Terrestrial Hospice brzmi jak stary prymitywny Black Metal.... Oba podejścia mi się podobają.... Ale jeśli mam być szczery bardziej podchodzi mi stary Thunderbolt i The Sons of the Darkness to mój ulubiony album.... Zresztą Inhuman Ritual Massmurder wypadł według mnie o wiele lepiej od ostatniego albumu.... I generalnie Indian Summer Brought Mushroom Clouds też podoba mi się bardziej od późniejszego Thunderbolta. Bardzo trafił do mnie wokal, melodia i klimat..... A późniejszy Thunderbolt tego w sobie nie ma.... Grają ostro i dość technicznie jak na black Metal, ale to wciąż nie to....
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Udany hołd dla minionych czasów Terrestrial Hospice wyszedł, choć nie jest to może żadne arcydzieło, to jednak czuć od Indian Summer Brought Mushroom Clouds swąd zgliszczy świątyń. Samo granie kojarzy mi się z jakimś wczesnym Carpathian Forest czy innym Gorgoroth, a jak zauważył i Duduś, najlepszym kawałkiem z albumu jest czwarty, Gang-Raping The Seven Virtues, jednak reszta kompozycji też przyjemna. Nie powiem, żebym żałował, że nie kupiłem w czasie premiery i nie mogę przyznać, że się rozglądam, gdzie kupić, żebym do niej tęsknił, ale jak już płyta leci to ten średnio-tempowy black nie nuży, bo klimat piromaniaczej melancholii się udało weteranom wykreować.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Przesłuchane odnotowane, nie zrobiło to na mnie w sumie ani negatywnego, ani pozytywnego wrażenia.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Utwór In The Streams of Phlegethon zapowiada drugi studyjny krążek pod tytułem Caviary to the General, który ukaże się zimą bieżącego roku dzięki Ancient Dead Productions.

I to jest właśnie Black Metal!!!
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Premiera nowej płyty zbliża się dużymi krokami. Caviary to the General ukaże się 10 lutego.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

U mnie już jest :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ja musze przejść się do paczkomatu. Szmata i wydanie digi czekają. Album jest przechuj. Ze względu na Paimona wrzucam go do szufladki "polski BM", żeby mieć resztki szacunku dla polskiej sceny. Taki minimalistyczny i kopiący ryj, ogromną rolę gra tam perkusja. Mam skojarzenia z Krolok, ale bynajmniej nie dlatego, że oba zespoły grają podobnie, bo oczywiście nie, ale pomysł na granie jest tu podobny: wycisnąć maksimum muzyki z kompozycyjnej prostoty. Ważne są zmiany tempa i zgrane z nimi proste riffy. 10/10 na chaos vault zasłużenie, na pewno jeden z lepszych tegorocznych albumów, co czuje się od pierwszego odsłuchu.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Inferno to ma jednak serducho do szczerego grania. Świetny album. Całkowicie trafia do mnie ten nowy album. Już wcześniej słuchane starsze rzeczy, tylko nazwa ciągle ulatuje...
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

W chuj dobry album.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Bardzo dobry na pewno, czy w chuj, to już kwestia bardziej subiektywna.
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
ANCIENT DEAD PRODUCTIONS proudly presents the long awaited vinyl version of Terrestrial Hospice ’s “Caviary to the General”.

“…It’s a dystopian hymn of weaponized compositions and pestilential wrath, forged by a primal taste for lawless discordance and the cruelty of human nature. Sulfuric Black Metal for the antagonistic misanthrope. The hate speech spreads further and the contempt blossoms continuously. Primitive hate at its terrestrial core.”

Vinyl available as:
- 350gsm Jacket with glossy finish, inside flooded in black
- 250gsm Insert
- 180g Red/Black Splatter, 8x15cm woven patch Ltd /66
- 180g Red Ltd /93
- 180g Black Ltd /333

- 180g Test Press, hand-numbered, special cover Ltd /15

Moreover, we’ve begun taking t-shirt preorders.
Preorder ends this Sunday, Nov 26. After that, we will only carry S M L and XL. So, if you want a girlie version or in bigger sizes like XXL/XXXL, better act now.

The estimated shipping date is Friday, December 8.

Seek the black flame at the end of the tunnel, until your eyes fixate upon the gloomy towers!

ANCIENTDEAD.COM
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

A jak płyta? podoba Ci się w ogóle?
info dot. wydań itd to każdy widzi w sieci
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

@brzask Wiem, ale w sieci potem to zaginie, a tutaj będzie stale. Często sobie skaczę po tematach i stronach tutaj i dużo można wygrzebać. Caviary to the General weszła mi od razu z pierwszym odpaleniem, jaram się tym albumem, mam go w wersji digi i przesłuchałem ją już wiele razy. Fajne nawiązania do klasyków lat 90. Fajny dynamiczny i wpadający w ucho album. December Night i The Last Dance moje ulubione, ale też In The Streams of Phlegethon jest świetny.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Tak, zacna to płyciora. Wydawałoby się słuchając jej bez skupienia gdzieś tam w tle że jest dość monotonnie... - akurat takie wrażenie odniosłem kiedyś jak przeleciała 'obok mnie'. Dopiero jak do niej przysiadłem ciut mocniej to faktycznie w tym konkretnym, surowym napierdolu, odegranym na naprawdę wysokim poziomie, odkrywa się wszystkie smaczki - od świetnych tremolowanek po ładne klawisze wplecione tu i ówdzie.

Z tą Skandynawią racja bo choćby Verminous Spawn świetnie przecież śle rzymskie pozdrowienia dla starego Darkthrone.

Bardzo dobra płyta - jest lepiej niż na debiucie, który nie wywołał u mnie jakichś większych emocji. Poziom nienawiści rzekłbym na zbliżonym poziome co na bdbrej WarSign,.. no powiedzmy, że Caviary... depcze jej po piętach.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

brzask pisze: 10 mies. temu A jak płyta? podoba Ci się w ogóle?
info dot. wydań itd to każdy widzi w sieci
Jestem przykładem, dlaczego takie info(a) mnie interesują na tym forum.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Jakiś wywiad niedługo będzie od Rauty
na razie krótko o gitarach https://www.youtube.com/shorts/d_QxZSLZs9I
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Nowy album "Rübezahl" od dziś do kupienia u Ancient Dead.
Obrazek