Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Obrazek
No i pozamiatali,no ale nie mogło być przecież inaczej po takim strzałe jakim był Caviary.. Tym razem krócej ale jak najbardziej na temat. Czy tempo jest szybkie, czy zwalniają na moment, wszystko odegrane z pasją.
Niezłym pomysłem było też połączenie wszystkich kawałków klimatycznymi, akustycznymi przejściami.
Świetny wokal.
Pytań brak.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Wczoraj CD u mnie wylądował. ;-) Razem z poprzednim. ;-)
Co do nowego mini - brzmi to ciekawie, ale nie miałem żadnych obaw o brak pomysłów.
Ostatnio edytowany przez Zsamot miesiąc temu, edytowany łącznie 1 raz.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ktoś im zajebistego Liczyrzepę namalował.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Mój kolega z szeroko pojętego podziemia.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Akurat przewałkowałem sobie na nowo materiały Terrestrial Hospice, więc od razu nadrobiłem też "Rübezahl".

Zasadniczo całą twórczość zespołu można określić mianem bardzo sprawnie zagranego black metalu opartego na sprawdzonych wzorcach. Jest momentami bardziej brutalnie i jadowicie, w innych momentach bardziej klimatycznie i mniej duszno. Bardzo mi się to wszystko podoba, przy czym najbardziej przypasowały mi pełniaki, które preferuję bardziej niż mimo wszystko naprawdę dobre epki.

Słychać tu wszędzie zarówno sprawdzone norweskie wzorce, jak i polskie black metale z lat 90. Nie ma się co dziwić, skoro skład tworzą panowie którzy są na scenie od lat i przerobili całość. Paimon, czy też bardziej aktualnie Skyggen przewinął się zresztą przez parę norweskich kapel mniej lub bardziej popularnych.
Aha i @deathwhore miał rację :) po głębszym przewałkowaniu twórczości zespołu co raz odnajduję nawiązania do demówki Emperor. Co więcej odnoszę wrażenie, że jest to celowy zabieg.

Co do Liczyrzepy, to faktycznie elegancko narysowany. Nie dość, że sama postać bardzo ciekawa (tu polecam przy okazji odwiedzić Karkonoskie Tajemnice w Karpaczu), to wpasowuje się idealnie w klimat słowiańskich wierzeń i legend. Akurat tak się składa, że od dobrych paru miesięcy czytuję głównie książki o słowiańskiej tematyce.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Rübezahl leci już w kółko z 30 raz i jeszcze się nie znudziło. Jak już było wspomniane słychać to sprawdzone norweskie wzorce głównie Mayhem i Gorgoroth. Podsumowując jest to świetny krążek.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

To ja z Terrestrial Hospice, przy znajomości pierwszej epki i teraz tegorocznej, mam tak, że całkiem mi się podoba, ale też nie aż tak, żebym popadał w zachwyt. Całkiem dobre, bezpośrednie napierdalanie, ale bez iskry bożej. Długograje do sprawdzenia, tak czy siak. Aczkolwiek dobrze, że są. Polska scena zdaje się być od kilku lat skoncentrowana na aspirowaniu do grania albo furiopodobnego albo mgłopodobnego, a tu dwie zasłużone postaci odwołują się do klasycznych wzorców i bez ceregieli leją po pysku.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Tu nikt niczego nie odkrywa, zatem pozostaje tylko albo przypasuje, albo nie. Ja jestem na tak.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.