Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Nie pamiętam jak zespół odniósł się do niezadowolenia fanów z tych winyli, ale mam podejrzenie graniczące z pewnością, że Nergal powiedział im, że rucha ich tępe matki :D
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
raymoont

raymoont

DiabelskiDom pisze: 7 mies. temu Nie pamiętam jak zespół odniósł się do niezadowolenia fanów z tych winyli, ale mam podejrzenie graniczące z pewnością, że Nergal powiedział im, że rucha ich tępe matki :D
Oj tam. Jakiś kolejny mam wrażenie stereotyp ;) Swojego czasu były w sklepie Behemotha w sprzedaży jeszcze te rocznicowe, ładnie wytłoczone winylki "The Satanist". Jako, że mam słabość do takich wydań, a ten album bardzo lubię - to zamówiłem. Chodzi dokładnie o to:

https://behemoth-store.pl/products/viny ... ry-edition

Pech chciał, że jak płyty przyszły, to była lekko (na długości 2 cm może) przerwana/naddarta pierwsza strona w książce/booklecie. Zrobiłem fotę. Wysłałem do nich. Spodziewałem się - że mnie oleją (bo sami na stronie sklepu uprzedzają, że edycje podpisywane przez muzyków to proszę ja Ciebie mają to do siebie, że: "podpisanie takiej ilości płyt przez zespół wymaga wiele wysiłku i musi być zrobione szybko. Każdy z członków zespołu traktuje płytę z najwyższym szacunkiem. Ale po tym procesie nie są one już nowe, mogą pojawić się drobne ślady" itd itp.

Jak im to wysłałem - to mi pchnęli po kilku dniach drugi egzemplarz... i co najlepsze - nie zażądali zwrotu poprzedniego. Jeśli to ma być podejście na zasadzie "rucham twoja matkę", to chciałbym żeby każdy sklep podchodził tak do reklamacji :D Oczywiście, żeby była jasność. Nie bronię pajacerskiego czy pozerskiego zachowania Adasia, ale serio to jechanie po Behemocie "dla zasady" i przy każdej okazji często jest bezpodstawne.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

"Nieboga Czarny Xiadz" łoooo co za kawałek.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
raymoont

raymoont

Vortex pisze: 7 mies. temu "Nieboga Czarny Xiadz" łoooo co za kawałek.
Zajebisty. Z tej samej EPki jeszcze wybitnie mi podchodzi 'Moonspell Rites', wersja z 2014 roku. Co za cios...
Awatar użytkownika
DR288

DR288

Hajasz pisze: 7 lat temu
DR288 pisze: 7 lat temu tak stawiam ich w jednym rzędzie

hehemotek jest teraz po prostu zabawny ;-)
W takim razie nie mam więcej pytań.
Nie zmieniłem zdania, a właściwie Adaś mnie utwierdził w moich przekonaniach z swoją twórczością.
Feel the blood spill from your mouth
With rotting ways comes destiny
Feel the soul taking over, bleed!

Chopped in half
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek

U nas we Wrocławiu.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Hehemoth przed Satyricon? No to teraz ego wypierdoli Adamowi, jak bezpieczniki u Bolka!
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Jakby obiektywnie spojrzeć to Behemoth znaczy obecnie raczej więcej na scenie mainstreamowego black metalu niż Satyricon. Satyr z Frostem wyhamowali nieco z płytami, no i swoje największe komercyjne uniesienia mają już za sobą. Nie zmienia to faktu, że Satyricon znaczy dla mnie jednak więcej niż Behemoth.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

dj zakrystian pisze: 4 mies. temu teraz ego wypierdoli Adamowi
Dopiero teraz? ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Vexatus pisze: 4 mies. temu
dj zakrystian pisze: 4 mies. temu teraz ego wypierdoli Adamowi
Dopiero teraz? ;)
Od conajmniej 2014, kiedy Satanist osiągnął ogromny sukces i pisano o nich nawet w miesięczniku Mój Pies. No, ale teraz jego idole zagrają przed nim. Przebije ego Luczyka!
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

dj zakrystian pisze: 4 mies. temu Przebije ego Luczyka!
Takich cudów to nie ma...
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Hmm do koncertów prawie rok (wszystko się jeszcze może wydarzyć) ale ci co mieli już zdążyli się obsrać w temacie zespołu, o którym nie mają nic do powiedzenia. Rzekłem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Alee co ma się wydarzyć? Sprzedaż płyt im spadnie w rok? O muzyce Hehemoth dużo pisałem. Nie czytałeś, ale to nie mój problem. Dodam tylko, że podskoczyła moja ocena przedostatniej płyty. Sporo tam klimatowania. Ostatnia nieco gorsza, ale takie Malaria Vulgata, to srogi wyziew. Perka Zbyla tam rozkurwia w drzazgi.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

W październiku ma wyjść jubileuszowy DVD? Czy to w formacie CD+DVD?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Oooo, Batuszka nakręciła nowy teledysk na Grabarce?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

3cd+br

Obrazek
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Tylko, że to 3cd+br juz wyprzedane jest, tysiąc sztuk było.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Ale to były z autografami, będzie jeszcze do kupienia.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Przypadkowo mi się załączył:

Ależ ja uwielbiam ten album. Magia każdej nuty, tony emocji i tej świętej naiwności, która niosła tony emocji. Zresztą już sam początek to taka nostalgia, ... Pięknie to się zestarzało, a raczej pokryło patyną.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Też uwielbiam ten album. Jeden z moich top albumów. Cały album jest spójny, świetne przesterowane gitary, wokal, perkusja. Taki np. "Entering the Faustian Soul" robi mi bardzo dobrze.
Ostatnio edytowany przez deathcrush miesiąc temu, edytowany łącznie 1 raz.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Mam podobnie z debiutem. :twisted:
Awatar użytkownika
Summerisle
Master Of Reality

Summerisle

Zsamot pisze: miesiąc temu Przypadkowo mi się załączył:

Ależ ja uwielbiam ten album. Magia każdej nuty, tony emocji i tej świętej naiwności, która niosła tony emocji. Zresztą już sam początek to taka nostalgia, ... Pięknie to się zestarzało, a raczej pokryło patyną.
Jedyny matex Behemotha poza demkami i "And the Forests Dream Eternally" którego słucham regularnie.
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Mam na sprzedaż jedną sztukę XXX Years 3CD + BluRay w limitowanej do 1000sztuk wersji. Jak coś, to zapraszam do wiadomości prywatnych :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

A cena? Z wysyłką?
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Zsamot pisze: miesiąc temu A cena? Z wysyłką?
Zapraszam do prywatnych wiadomości.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Destro pisze: miesiąc temu
Powiedz chociaż czy można płacić w złotówkach czy lepiej jednak zaopatrzyć się w ruble lub szekle. Tajemnice robisz jakbyś złoto sprzedawał Panie.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

CzłowiekMłot pisze: miesiąc temu
Destro pisze: miesiąc temu
Powiedz chociaż czy można płacić w złotówkach czy lepiej jednak zaopatrzyć się w ruble lub szekle. Tajemnice robisz jakbyś złoto sprzedawał Panie.
Złotówki/euro jak kto woli 😂
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Na stronie Mystic jest za 142,00 zatem chyba można poznać tę trzecią tajemnicę fatimską po ile sprzedajesz?

Swoją drogą durny podział na trzy CD. nie rozumiem po co... Może mnie ktoś oświecić?
Że niby XXX to muszą być 3CD?!

CD 1:
01. Chant of the Eastern Lands
02. Lasy Pomorza
03. Summoning (Of the Ancient
Ones)
04. Blackvisions of the Almighty
05. Cursed Angel of Doom
06. Pure Evil and Hate
CD 2:
01. The Thousand Plagues I
Witness
02. Decade Ov Therion
03. Christians to the Lions
04. 44 (The Youth Manifesto)
05. Heru Ra Ha: Let There Be
Might
06. Chant for Ezkaton 2000
CD 3:
01. Demigod
02. At The Left Hand Ov God
03. Alas, Lord Is Upon Me
04. Ora Pro Nobis Lucifer
05. Rom 5:8
06. O Father O Satan O Sun!
BLU RAY:
XXX Years Ov Blasphemy
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Jak dla mnie, to chodzi o podział na trzy istotne i odmienne etapy twórczości. Blackowy, black-deathowy i Nile-owy wraz z ostatnim zwrotem w kierunku klimatoszenia. Po samych tytułach można to przecież wywnioskować.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Zsamot pisze: miesiąc temu Na stronie Mystic jest za 142,00 zatem chyba można poznać tę trzecią tajemnicę fatimską po ile sprzedajesz?
Też tego nie czaję.
Na olx jest ogłoszenie z tą fotą wystawione:
https://m.olx.pl/d/oferta/behemoth-xxx- ... 2Cgpl.html
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

@Destro pisałem Ci już 30 razy, żebyś podawał ceny, a nie "więcej na priv". Jakiś czas się do tego stosowałeś, ale znowu to samo. Jak dalej będzie "więcej info na priv", to te posty będą kasowane i tyle.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

DiabelskiDom pisze: miesiąc temu Jak dla mnie, to chodzi o podział na trzy istotne i odmienne etapy twórczości. Blackowy, black-deathowy i Nile-owy wraz z ostatnim zwrotem w kierunku klimatoszenia. Po samych tytułach można to przecież wywnioskować.
Dziękuję. Nawet nie pomyślałem, wyjebany dziś jestem totalnie. :-)
@blind totalnie nie kumam wyjątkowości tego wydawnictwa za tę kasę.
Pomijam, że mnie autografy wkurwiają na wkładkach, nie stanowią żadnego waloru. Może jeszcze zdobyty na spotkaniu, ok. Ale takie masowe podpisanie jest unikatem? Jprd
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Obrazek

CHUJNIA! Próbuje tego materiału... biorę ale ...urwa to jest TRUDNE w Chuj! AVE Nergal & Inferno! :twisted: Boże, gdzie tam do "Pandemonic Incantation" album !?!?!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ja poznawałem ich na bieżąco. W radio usłyszałem stare materiały i to było to. ;-)
Dlatego też każdy ich materiał to jakiś etap w moim życiu, zatem totalny sentyment i z ogromną frajdą odpalam sobie je raz na jakiś czas.
Inna sprawa, że mam mega słabość do tych pierwszych materiałów, czy też Sataniki i pierwszego materiału wydanego już pod labelem Mystic Prod.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Pamiętam jak wyszedł ten album i było głośno o Behemoth, wszędzie wywiady, autografy. Dziś mało do niego wracam, ale przypomina mi pewien okres w moim życiu. Wyrzuciłbym tylko z tego albumu "Kriegsphilosophie" i "Inner Sanctum", a "Libertheme" czy "Slaying the Prophets ov Isa" do dziś kręcą. Okładka jest fajna z tego albumu, a właściwie organiczna makieta wykonana przez Graal'a.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Apostasy, to czołwka płyt HEHEmotha. Pierwsza, która wbiła na listę Bilboard, choć już Demigod był blisko. Czy taka to trudna muza? No raczej nie. Dość przystępna w porównaniu do gęstego poprzednika. Wpuścili powietrza i naturalny sound garów Zbysia. Technicznie jest na wysokim poziomie, ale mimo to przebojowa i dosyć przystępna.
Przepraszam za liiterówki. Piszę ze srajfona i tak rechoczę z wygranej Trumpa, że nie trafiam w klawiaturę.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

TITELITURY pisze: 7 mies. temu Behemoth jest w tym sensie muzyką dla dzieci, że nie o muzykę tu chodzi, a o infantylny teatrzyk. Muzyka nie potrzebuje teatrzyku. Muzyka potrzebuje tylko i wyłącznie muzyki. Owszem, image może muzykę uzupełniać, ale kiedy zostają przekroczone pewne granice i mamy do czynienia z kiczem, wówczas muzyka staje się muzyką dla dzieci, a muzycy odstręczającymi pajacami. Ale nie dlatego nie lubię Behemoth, bo gdyby grał muzykę, która mi się podoba, słuchałbym jej nawet, gdyby Darskiemu kolega postawił kloca na tym jego dużym czole, a ten potem biegałby przed kamerami w "dzień dobry TVN" krzycząc, że jest brązowym jednorożcem. W muzyce behemoth muzycy są odstręczającymi pajacami, a muzyka jest miałka i skrojona tak, żeby trafiała w gust jak największej ilości ludzi. Behemoth mógłby nagrywać splity z Marduk, choć Szwedzi nie są odstręczającymi pajacami.
Hmmm ciekawe... z wiekiem mimo 40 moich lat, BEHEMOTH zaczyna mnie wciągać! Oczywiście okres '92-'02...
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Nie lepiej po prostu napisać, że się nie podoba, a nie szukać jakiegoś uniwersalnego przesłania i uprawiać takie priedololo? :D Kto wyznacza granicę co jest kiczem? Ty? Jednoosobowa komisja ds. kiczu? A o to, skąd przekonanie, że kicz jest... dla dzieci to nie wiem czy mam odwagę pytać, ale coś czuję, że kryje się za tym jakaś historia.

Z biografii Mozarta można się dowiedzieć, że tacy jemu współcześni mądrale uważali jego niektóre dzieła za kicz i go wyśmiewali. Nie piszę, że Nergal to Mozart, absolutnie nie. Piszę to po to, że zawsze można się pomylić.

I jeszcze - co to tego, że muzyka broni się sama jako muzyka. Tak. Oczywiście. Nawet najbardziej efekciarski, festyniarski zespół typu Rammstain ostatecznie zostaje tylko dźwiękiem z głośnika. Ta cała otoczka to promocja, pomysł na odróżnienie się, jakiś dodatek. On nie może przesądzać o wartości dzieła. Z Behemoth też tak jest. Słucham właśnie XXX, muzyka się broni. Blueray'a jeszcze nie włączyłem, streamu nie widziałem. A nawet jak zobaczę, to jest on dodatkiem do muzyki i bez niej nie ma sensu.

BTW, gdyby jednoosobowa komisja ds. kiczu Titego istniała w przeszłości, to coś czuję, że zjechani zostaliby tacy Judas Priest. No bo co to za kicz, wokalista z pejczem w buzi xD Black Sabbath też kicz na maxa, koleś popierdala po scenie w getrach. O jakimś Mercyful Fate nawet szkoda mówić, gość biega po scenie z kośćmi i śpiewa o tym, że gada do czaszki. Wszędzie kicz!
Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

TheAbhorrent pisze: 4 tyg. temu Wszędzie kicz!
Cały blek metal to kicz nad kicze i pewnie byłby to styl najbardziej kiczowaty ze wszystkich w historii muzyki, gdyby wcześniej ktoś nie wymyślił glam rock. W sumie to nie wiem co gorsze?
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: 4 tyg. temu Cały blek metal to kicz nad kicze i pewnie byłby to styl najbardziej kiczowaty ze wszystkich w historii muzyki, gdyby wcześniej ktoś nie wymyślił glam rock. W sumie to nie wiem co gorsze?
Będzie pamiętane... :D
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Od dziś Demigod do kupienia na vinylu.

Obrazek
deathwhore
Tormentor

deathwhore

TheAbhorrent pisze: 4 tyg. temu Nie lepiej po prostu napisać, że się nie podoba, a nie szukać jakiegoś uniwersalnego przesłania i uprawiać takie priedololo? :D Kto wyznacza granicę co jest kiczem? Ty? Jednoosobowa komisja ds. kiczu? A o to, skąd przekonanie, że kicz jest... dla dzieci to nie wiem czy mam odwagę pytać, ale coś czuję, że kryje się za tym jakaś historia.
Fora internetowe, i ogólnie dyskusje o muzyce/ sztuce byłyby strasznie nudne, gdyby pisać tylko "nie podoba mi się", bez próby napisania dlaczego się nie podoba.

I tak, ostatecznie wyznacznikiem kiczu jest "jednoosobowa komisja" w wydaniu danego słuchacza.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Ale czy Hehemoth jest bardziej kiczowaty, od np Ich Troje? Albo dzieł Rubika Piotra?
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Hmmm ciekawe... z wiekiem mimo 40 moich lat, BEHEMOTH zaczyna mnie wciągać! Oczywiście okres '92-'02...
Bo to zasadniczo jedyny okres, kiedy byli słuchalni. Płyty z czasów, gdy byli nazi black metalowcami i pili wódkę z Darkenem unosząc prawą dłoń, to najlepsze płyty. Tych słucham nadal i chętnie do nich wracam. Także nie dziwię się, że muzyka z tamtych lat może się podobać. Ale generalnie, gdy poznaje gościa w moim wieku będącego psychofanem hehemocza, zapala mi się czerwona lampka. Prawie na pewno infantyl z mentalnością zbuntowanego nastolatka, który zatrzymał się na etapie noszenia kostek z naszywkami i picia taniego wina. Takie mam doświadczenia z ludźmi. Spotkałem takich wielu.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

To ty jesteś hiper diagnosta. Jeden rzut oka na plecak i wszystko wiesz. Marnujesz się. Może w Decathlonie byś sił spróbował?
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Wznosili prawą dłoń, bo nie potrafili nią wtedy grać. Kurwa mać.
Bez jaj. Lubię te pierwsze wytryski Adama i spółki, ale przez sentyment bardziej i rację podobnego wieku do Adasia. Hehemoth zaczął się od Pandemonic Incantation, a nawet Satanica. Tak Darski twierdzi. A stary kuc niech popierdzi.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

No niezły ekspert się odnalazł: rzut oka na ubiór i już wie o człowieku wszystko.

Ciekawe w ogóle - Behemoth '92-'02 jest OK. Czyli to nie jest Twoim zdaniem dla dzieci, to jest dojrzały Tite :lol:

Obrazek

Już w ogóle nie mówiąc o tym, że późniejszy Behe to wizerunkowo z grubsza to samo co wcześniejszy, tylko z większymi możliwościami realizacyjnymi.
Obrazek
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Przestańcie zgrywać zajebistych. Wszyscy oceniamy ludzi po wyglądzie. Kiedy podchodzi do was łysy facet w dresie na pewno nie zakładacie, że słucha Behemotha. :lol:
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ja często chodzę w dresie. Faktycznie Behemoth nie lubię.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

deathwhore pisze: 3 tyg. temu Ja często chodzę w dresie. Faktycznie Behemoth nie lubię.
Na nogach Air Jordan, na jajach adiidaboa, na barach flek, na łysej głowie czapka, pod spodem czarna Zara i zajebista bluza z kapturem, kalesonów brak, w uszach airpods 5 pro, w głowie follow The leader, w torbie czerwone buty zajebiście trzymające się parkietu, przepocona koszulka, także czarna Zara, tylko takie noszę, zajebista energia po dwóch godzinach siaty, przed nosem kierownica zajebiście szybkiego samochodu typu skoda, gotowego do ultra szybkiego skoku na podrzędną drogę przy podrzędnej szkole, z zajebistą halą, zaraz włączę Satanist, bo lubię, ktoś chce wpierdol?