Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Sorry...

Wicih

Obrazek
Sorry... to DSBMowy zespół którego obecny skład jest łamany między USA i Kanadę. Podobnie jak postowanym przeze mnie za jednym zamachem "..." mamy tu do czynienia z rodowitym depresyjnym blekiem. Riffy są przesterowane, prymitywne i smutne. Wokal jest typowo dla samobójczej muzyki podpalaczy kościołów wyjąco szlochający a dyskografia dość bogata, bowiem składa się na nią 5 albumów, z czego dostajemy dwa longplaye i 3 EPki. A, i mają też jedną kompilację materiałów z EPek, w sumie warto bo dostajemy tu praktycznie godzinę materiału.

Skład:
Dimitris - Guitars (2019-present) EmptyLife, ex-After Death Alone, Vomite
Deplorable - Guitars, Drums (2019-2020), Bass (2022-present) Antinatalist, Bodhisattva, Chamber of Stillness, Cursed Altar, Dracul's Grasp, EmptyLife, Ephemeral Eyes, Farrowing Shed, Glistening, High Timbers, L'Appel du Vide, Lachryma, Life Denied, Lorem Ipsum, Meaningless, Mesmerizing Silence, Shrouded Moon, Solitarian, Targrave, Wald Krypta, Weltgeist, White Lights, Wisp Projector, Wist, ex-Asahara, ex-Vorbkt, ex-Augengrof, ex-Withering Away, Rotten Orifice, Ruined Castle, Sungazer, Windspracht, ex-Balmora, ex-Foul Saviour, ex-In the Sky, ex-Mongreloid, ex-Old Woods, ex-Secernment, ex-Sickening Presence, ex-Stonekeep, ex-Vernicifluum
Void - Vocals (2019-present) Coffin Breath, Herald, Insanity Cult, Isolert, Nihilsect, Sores, Sørgelig, Θλίψις​, ex-Leeches, ex-My Deathbed, ex-Sordid Dogs, ex-Voidness, Ghetto Gospel, Savura, ex-Convicted, ex-Grab, ex-Nefarious Dusk, ex-Belief, ex-Y
Troll - Drums (2020-present), Keyboards (2020-2021), Guitars (2022-present) Anomaly in Effigy, Astral Projection, Lilin, Necrosadist, Strigoi VII, Stygian Vacuity, Succorbenoth, Taedium Vitae, Tryblith, Viral Isolation, Woeful Echo, Arsh Anubis, ex-Dark Monarchy, ex-EmptyLife, ex-Mercuric, ex-Sorrow Lasts
▼ Byli muzycy
Irritum - Drums (2020) Internal Darkness, Sagarmāthā
Apathy L. - Guitars, Bass (2020-2022) EmptyLife, Stillness, Verlaine
Dyskografia:
2019 - Failure Years of Neglect Apathy [EP]
2020 - Bereavement of Existence [EP]
2020 - Saudade [EP]
2021 - Years of Depression [kompilacja]
2022 - All That Died Was My Innocence
2022 - Innocence​.​Love​.​Sadness

MA: https://www.metal-archives.com/bands/So ... 3540452576
BC: https://sorrydsbm.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
VVendigo

VVendigo

Idiotyczna nazwa projektu, muzycznie jednak - jedyny plus to to, że jakoś przypomina "złotą erę" tego podgatunku tj. 2003-2010, w której było miliard razy lepszych rzeczy do słuchania.
Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Wicih

Jakaś racja w tym jest, ale kupiłem ostatnio te kompilacje EPek i... no rozstrzał w poziomie jest. Raz fundują nam rzeczywiście surowy DSBM, innym razem troszkę zbyt cukierkowe coś co gra na nostalgii do świetności gatunku. I to chyba na przestrzeni jednej EPki potrafią tak pomieszać
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Właśnie odpaliłem sobie jedyny materiał z kolorowa okładką i jest nostalgia mocno, leci to na ogranych patentach wspomnianej złotej ery DSBM. Ale mnie to nie zraża, przyciąga wręcz. Kiedyś już tę okładkę klikłem na yt, bo skusiła. Taki mocno ubogi Lifelover. Dla porządku dodam, że po niej wyszły jeszcze dwa pełniaki i epka. Nie słuchałem ich jeszcze. Ale okładki czarno-białe, 'stupki' nadal jako jedyne w kolorze.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Właśnie wyszła nowa płyta tego czegoś ono, onego.

GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Czyli że te nóżki, co tak @Nathasa kusiły, to typa?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Chyba tego czegoś
Obrazek
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Klepiecie pacana do smutnych transów? Zbokole!
Opis, że to taki ubogi Lifelover jakoś zachęca, ale boję się.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem