Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Untervoid

Vexatus

Obrazek
Krakowski Untervoid został założony w 2015 roku przez dwóch muzyków znanych między innymi z takich zespołów jak Lost Soul, Armagedon, Kriegsmaschine czy Hate. Na koncie maja jak na razie tylko jedną EPkę wydana na początku 2018 roku. Znajdują się na niej 4 kawałki całkiem ciekawego i dość nieszablonowego Black Metalu.

Obrazek
Skład:
A. - Drums (2015-present) Armagedon, Azarath (live), ex-Askalon, ex-Christ the Insane (live), ex-Lost Soul, ex-Behemoth (live), ex-Shemhamforash
Destroyer - Guitars, Vocals (2015-present) Kriegsmaschine, ex-Moloch, ex-Crionics (live), ex-Hate

Dyskografia:
2018 - Untervoid [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Un ... 3540436232
BC: https://osmoseproductions.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Czekam cały czas na szersze opinie, bo czytałem z nimi wywiad i zdaje się wysokie noty im panowie z Musick Magazine dawali. Jak będzie gdzie posłuchać, to sprawdzę napewno, bo już sam skład dla mnie ciekawy.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A ja się zastanawiam, gdzie to zdjęcie z okładki EP-ki widziałem, bo mi się przewinęło gdzieś na fejsiku w miejscu z black metalem zupełnie nie związanym i tak w ciągu kilku sekund doszedłem po nitce do kłębka, że fota przedstawia fotografię niejakiego Alana Doyle'a o nazwie The Trumpeting Angel of Chernobyl, która to została zrobiona nigdzie indziej, jak w samej Prypeci.

Sama muza trochę mi jednym uchem wleciała, drugim wyleciała. A może w ogóle nie słuchałem i sobie wkręcam?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Sześć lat po wydaniu debiutanckiej EP'ki, zespół powraca z długo oczekiwanym pełnometrażowym debiutem. "Parasite" ukaże się 20 września nakładem Pagan Records. Pierwszym zwiastunem nadchodzącego albumu jest miażdżący singiel "Ruiner".

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Trochę im zajęło sfinalizowanie tego pierwszego pełniaka, ale najważniejsze, że jest. Będzie sprawdzany.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Moim zdaniem świetny materiał. Niejednoznaczny, pomysłowy i naprawdę w chuj interesujący. Black jest tu fundamentem, do tego co dzieję się między nim. Bardzo dobry album. Nie brakuje uderzenia, jak i ciekawych zjawisk. A może i trochę Satyricon?
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Na żywo wypadło super, płytka będzie tylko kwestią czasu. Dla mnie bardzo ciekawy materiał.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Skoro Lost Soul milczy , a prawdę mówiąc zmiękł sprawdzę bohaterów tematu .
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Lost Soul to już chyba zamknięty temat. Poza tym bohater wątku jakoś chyba ma ciekawsze dźwięki do zaoferowania.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Ørfeusz

Ørfeusz

Nowy album wsiadł mi nie uważam go za jakiś zajebisty ale jest spoko. Pominął jeden kawałek Last Shore, ponieważ dla mnie to zbyt takie słodkie sranie na gitarach i do mikrofonu. Swarm mi przypomina w chuj odrzut KSMowy z płyty Enemy Of Man jak chuj przypomina mi utwór None Shall See Redemption ta sama gitara na wstępie i takie sobie myślę okej podjebali patent z KSM, bo Destroyera to była ostatnia płyta w KSM. W sumie kurwa trochę się zdziwiłem na samym początku potem nie kawałek ostatecznie lubię ale abym miał płytę kupować to wezmę kasę do kieszeni i chuj!