Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

Old Leshy

TITELITURY

Obrazek
Muzycy z tego zespołu są chyba niepełnosprawni ruchowo, bo zamiast łazić po górach, śpiewają o tym. Ale jeśli rzeczywiście urodzili się bez nóg, to tym większy dla nich szacun za nagraną muzykę. A jeśli urodzili się bez rąk, to już w ogóle jest to mistrzostwo świata, chociaż łatwiej chyba grać będąc niepełnosprawnym ruchowo, niż umysłowo. Popatrzcie np. na takie "Biesy". Pełnosprawni ruchowo, niepełnosprawni umysłowo. I co z tego wynika ? A Old Leshy, chociaż nazwę ma zabawną, a teksty trochę bardziej, muzycznie bardzo, bardzo się sprawdza, grając coś, co określiłbym jako wypadkową brutalnosci Hate Forest z jakimiś atmosferykami w stylu Ygg, czyli takimi z pazurem, takimi lepszymi. Fajne, energetyczne black metale, delikatnie podbite klawiszami z uzupełniającym wszystko wokalem na poziomie, zapewniają wiele przyjemności tym z Was, Kochane Metale, którzy wiedzą o co w tej odmianie metalu chodzi. Nie napisze, że jest to polska premiera roku, ale z pewnością jest to jedna z lepszych premier.

Obrazek Skład:
Premyslav - Vocals (session) ex-Golfaron, 1920, Winter Offensive, ex-Sirion, ex-Uroczysko
Salmar - All instruments (2016-present), Vocals (2018-present) Beyond Time, ex-Golfaron, ex-Sunwheel, ex-Hammer of Hate, ex-Prawo Krwi, ex-Uroczysko
▼ Byli muzycy
G - Vocals (2016-?)
Dyskografia:
2017 - Back to Combat [demo]
2017 - March to the Forest [single]
2018 - Fallen Empire [split]
2019 - Jaskinia [single]
2020 - Pośród monumentalnych szczytów
2021 - Krąg Kryvi [split]
2022 - Zjednoczeni braterską krwią [split]
2024 - Na skraju przepa​ś​ci

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ol ... 3540420322
Ostatnio edytowany przez TITELITURY 4 lata temu, edytowany łącznie 1 raz.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Miałem to zaraz jak wyszło. Nuda, boooorrrring. Pozbyłem się szybko.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Widocznie nie rozumiesz o co chodzi w black metalu!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Rozumiem i rozumiem, że mieszkający nad morzem tęsknią za górami i odwrotnie.

Granie dla ułomnych i rozumiem, że takich też trzeba jakoś nacieszyć.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ależ oczywiście Mój Forumowy Kolego. Dlatego wspomniałem o Biesach.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Najlepsze mają teksty, które wyglądają jak czterowiersze od Nostradamusa a tekstu do W Skrajnej Nienawiści nie powstydziłby się sam Liber.
GRINDCORE FOR LIFE
sunflower

sunflower

TITELITURY pisze: 4 lata temu Muzycy z tego zespołu są chyba niepełnosprawni
Intelektualnie na pewno, biorąc pod uwagę zaangażowanie w różne NSy. Jako że jednak ręki im podawać nie muszę, to ostatniej płyty mogę posłuchać z przyjemnością, bo ma zimowy klimacik, klawisze i melodyjki, a taka tandeta w black metalu też jest potrzebna.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

O, bezpieczny metalowiec. :D
sunflower

sunflower

Nie jestem metalowcem, wyjebane na brudasów :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Tak bardzo kochasz tę muzykę, że nawet piszesz na forum jej poświęconej. Jesteś metalowcem. Przykro mi.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Nie dość, że metalowiec to jeszcze ten najgorszy sort słuchający black metalu. Też mi przykro ale jesteś metalowcem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jeśli nie lubi metalowców i ns, to musi być hipsterem. Nosi czapeczkę z prostym daszkiem, okulary 0 dioptrii i słucha bezpiecznego black metalu.
sunflower

sunflower

TITELITURY pisze: 4 lata temu Jeśli nie lubi metalowców i ns, to musi być hipsterem. Nosi czapeczkę z prostym daszkiem, okulary 0 dioptrii i słucha bezpiecznego black metalu.
To akurat wszystko prawda :) A ten "niebezpieczny" black metal, to które zespoły?
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Takie, które wypierdalają z bancampa, YT i za ich wrzucanie dostaje się bana na fejsie. :D
sunflower

sunflower

Nie no, lubię Burzum przecież ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nawet spoko granko, po nazwie Old Leshy się spodziewałem bardziej jakiegoś biesiadnictwa typu Azel's Mountain, a nie projektu powiązanego z pewnym warszawskim zespołem na S. Nawet i równie sędziwy, co i sam Leszy papcio Vesemir zaszczycił nas swoją obecnością w jednym z kawałków. Szkoda tylko, że to takie wtórne, ale można sobie posłuchać tych jesiennych szeptów, jeśli ktoś lubi taki black w stylu jakichś dawnych Sacrilegiów.

Kawałek z demosa Back to Combat o tytule Wielka Scytia wspominający mityczną chwałę tego imperium niezmiernie mnie bawi w swoim typiarsko-pansłowiańskim wydźwięku.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Kojarzy mi się ten ich debiut trochę z Dimmu Borgir z okresu "For all tid" i "Stormblast" i różnymi atmosferycznymi pierdami. ;) Muza nawet do posłuchania, ale momentami jest trochę nudnawo.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ale to jest świetna, czilautowa płyta, ta nowa. Puściłem sobie wczoraj po pracy i zajebiście wypocząłem.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Są to wieści!
Nowe kompozycje Beyond Time, Old Leshy, no i powrót Wojnara.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nowy album zbliża się wielkimi krokami, a zespół podzielił się okładką nadchodzącego wydawnictwa. „Na Skraju Przepaści”, tak nazywa się album, będzie miał swoją premierę już 20 lipca.

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Przy okazji przesłuchania nówki zaznajamiam się z poprzednim materiałem i jak się zaczęła 'Jaskinia' to normalnie czekałem na to wejście bębnów z Sepultury. Pięknie zaadaptowany wstęp z 'Desperate cry' :)
kataton88
Tormentor

kataton88

Są gdzieś liryki z tego ostatniego materiału (np. we wkładce)? Czy uznali, że wokal to dodatkowy instrument i nieważne, co tam jest, bo i tak nikt nie zrozumi (skądinąd słusznie).

A sama płytka bardzo przyjemna. Ostatnio mam fazę na takie leśne granie.
Awatar użytkownika
Ørfeusz

Ørfeusz

Nowa płytka old leshego jest niezła ale dla mnie to męczenie buły niby wszystko spoko ale takie przewidywalne granie. Jeden kawałek z niej, a jest to Cumulonimbus mnie tak znudził, że ja pierdole...