Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Okkultist pisze: 3 lata temu Wywiad z Deus Mortem jest ok. Śmieszy mnie jedynie odpowiedź N. o ''socjalistycznej władzy''. Tzn. socjalizm mu przeszkadza, ale władza kościoła nie? :?
A ta władza kościoła to skąd? Coś jest na ten temat w wywiadzie, czy tak o się bulwersujesz, bo typ po 30 czy tam 40 nie wspomniał o jebaniu KK? :P Kościół dzisiaj już jakoś przesadnie wiele nie przeszkadza muzykom, bo i gorliwych wyznawców mu wielu nie zostało, a ta o władzy odpowiedź to przecież komentarz na trudności związane z koncertowaniem, próbowaniem itp.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist

yog pisze: 3 lata temu
Okkultist pisze: 3 lata temu Wywiad z Deus Mortem jest ok. Śmieszy mnie jedynie odpowiedź N. o ''socjalistycznej władzy''. Tzn. socjalizm mu przeszkadza, ale władza kościoła nie? :?
A ta władza kościoła to skąd? Coś jest na ten temat w wywiadzie, czy tak o się bulwersujesz, bo typ po 30 czy tam 40 nie wspomniał o jebaniu KK? :P Kościół dzisiaj już jakoś przesadnie wiele nie przeszkadza muzykom, bo i gorliwych wyznawców mu wielu nie zostało, a ta o władzy odpowiedź to przecież komentarz na trudności związane z koncertowaniem, próbowaniem itp.
Black metal mimo wszystko zawsze najbardziej jebał na KK i czemu miałoby się to zmienić? To nadal potężna i wpływowa organizacja. No, ale jak sam zauważyłeś współcześnie już niekoniecznie przeszkadza metalowcom... Myślę, że jednak gorliwych wyznawców to KK ma w Polsce bardzo dużo. Wystarczy zobaczyć na co może sobie pozwolić obecna partia rządząca w zmowie z kościołem. Poza tym trudności związane z koncertowaniem wynikają z pandemii i restrykcji, a nie z ''socjalizmu''.
World Without End
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Partia sobie może i jest, ludzie już tak średnio, w porównaniu do tych lat 90 to przepaść nie do opisania i myślę już się starym metalowcom jebanie kościoła przejadło po prostu, nie niesie za sobą taki postulat jakiejś rewolucyjnej treści, nawet w Polsce, bo mamy rok 2021. Norweskich blackmetalowców też przecież już nie zobaczysz nawołujących do morderstw chrześcijan, zwyczajnie dziś jest to już śmieszne. Co to za wróg, którego nie ma.
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist

yog pisze: 3 lata temu Partia sobie może i jest, ludzie już tak średnio, w porównaniu do tych lat 90 to przepaść nie do opisania i myślę już się starym metalowcom jebanie kościoła przejadło po prostu, nie niesie za sobą taki postulat jakiejś rewolucyjnej treści, nawet w Polsce, bo mamy rok 2021. Norweskich blackmetalowców też przecież już nie zobaczysz nawołujących do morderstw chrześcijan, zwyczajnie dziś jest to już śmieszne. Co to za wróg, którego nie ma.
W przypadku Polski regularnie do kościoła chodzi ok. 40% z mniej więcej 32 mln wiernych. W święta oczywiście więcej... W Norwegii jest to 10% z ok 3,7 mln wiernych kościoła luterańskiego. Norwegia jest bardziej zlaicyzowana niż Polska, ale chrześcijaństwo jak wszędzie zresztą także przenika kulturę laicką. No a w Polsce w dalszym ciągu powszechne są śluby kościelne, większość dzieci jest chrzczonych, większość uczęszcza na lekcje religii. Kościół ma realną władzę w Polsce właśnie też dzięki temu, że trzyma z konkretnymi partiami politycznymi. Niektórzy ministrowie wywodzą się z katolickich uniwersytetów. Co raz więcej zwykłych ludzi w Polsce ma dość tej władzy kościoła katolickiego, bezkarności księży pedofili i domagają się rozdziału kościoła od państwa, a metalowcy udają jakby tego problemu nie było.
World Without End
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Po prostu dżentelmeni o pieniądzach i oczywistościach nie rozmawiają :) A te wszystkie staty to imo są od zawsze zawyżone, ślubów kościelnych coraz mniej, w moim towarzystwie przynajmniej niekonieczne, chrzciny to samo. W latach 90. - nie do pomyślenia, dzisiaj nawet przesadnie rodzinie się protestować nie chce (nie każdej pewnie).
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist

Zgadzam się, że te statystyki są zawyżone. Ludzie przestają wierzyć w te bzdury. Prawdopodobnie liczba chodzących regularnie do kościoła też jest zawyżona, ale to nadal nie zmienia faktu, że jest to kurewsko wpływowa instytucja.
World Without End
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jednocześnie nie wpływa w żaden sposób na koncerty takich niszowych grup, więc nie wiem po co miałby o tym wspominać w wywiadzie.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist

deathwhore pisze: 3 lata temu Jednocześnie nie wpływa w żaden sposób na koncerty takich niszowych grup, więc nie wiem po co miałby o tym wspominać w wywiadzie.
Jasne. Zwracam tylko uwagę na to, że metalowcom kościół już nie przeszkadza. :lol:
World Without End
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Niszcząc kler ratujemy dzieci, powinno być to oczywiste.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Przemiła rozmowa z bardzo romantycznym człowiekiem jakim jest Necrosodom.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Deus Mortem będą ponoć pracować nad nową płytą, a do tego chyba Sinister zawija się ze składu.

https://www.facebook.com/32002729475380 ... 2y5Wl/?d=n
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Już się zawinął ;) Ja w niedawnym zamówieniu płytowym ująłem ostatnie dwie epki Deus Mortem czyli "Demons of Matter and the Shells of the Dead" i "The Fiery Blood", po odświeżeniu wchodzą elegancko. Dla mnie zasadniczo Deus Mortem to jeden z ulubionych black metalowych tworów na obecnej rodzimej scenie.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Formacja Deus Mortem szykuje się do wydania nowego albumu. Najnowsze dzieło zespołu ukaże się prawdopodobnie w 2024 roku. Narazie grupa nagrała m.in. gitary w Heinrich House Studio. Wkrótce więcej informacji.

Obrazek

źródło: kvlt.pl
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@deathcrush świetny news! :twisted:
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Wpadł marmurkowy placek ostatniego albumu, bo też w ostatnich tygodniach trochę go sobie posłuchałem w ramach odświeżanki.

Ciągle uważam, że jest nieco słabszy od debiutanckiego Emanations of the Black Light, jednak ta różnica jest bardzo mała. Na debiucie praktycznie każdy jeden numer był na takim samym, zajebistym poziomie, tutaj mamy kapitalne otwarcie w postaci Remorseless Beast a w dalszej części napięcie odrobinę siada, by na koniec znowu wyskoczyć niebotycznie wysoko. Druga część Ceremony of Reversion i przechuj wyjebany Destroyer nadrabiają spadek napięcia ze środkowej części płyty. Chyba dwa najlepsze kawałki Necrosodoma i spółki. Kiedyś ktoś powiedział, że dla samego zamykacza warto mieć na półce tę płytę i właściwie jestem w stanie się zgodzić.

Obrazek

Świetny materiał. Ten wyświechtany nieco frazesik "Storm of the Light's Bane na koksie" naprawdę bardzo dobrze oddaje jego jakość.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Na nową płytę czekam niecierpliwie, bo Deusy póki co wydały same bdb rzeczy i chociaż brakuje mi pierwszej epki, to zestaw z półki na dzień dzisiejszy prezentuje się tak:
Obrazek
Debiut to dla mnie jedna z lepszych płyt polskiego blacku. Dopracowana pod każdym względem, riffy, solówki, bębny Inferna, brzmienie, minimalistyczna okładka - wszystko układa się w doskonałą całość. Dodatkowo miałem dużą wkrętę na ten album latem 2020', które wspominam wyjątkowo udanie. Aż sobie zaraz włączę i odpłynę przy pierwszej części Ceremony of Reversion.

Na Kosmocide udało się zachować duszę kapeli, mimo progresu, przede wszystkim pod względem brzmienia. Mój faworyt z płyty to zdecydowanie Sinister Lava, z tremolo riffem w okolicach czwartej minuty, który zdarzało mi się nucić w pracy nie raz, nie dwa. Bardzo udany to album, z kończącym go Niszczycielem, który chyba obecnie pełni rolę hymnu i wizytówki kapeli.

Z epki dzielącej duże albumy nie powiem nic, poza tym, że to bardzo dobry kawał blacku, a moja sympatia do wszelkich małych wydawnictw działa bardzo na jej korzyść. The Fiery Blood natomiast stawiam na równi z pełniakami, jest to rewelacyjny festiwal mroźnych riffów, które idealnie oddają atmosferę śnieżnego grudnia, w którym wyszło owe nagranie. Lord of All Graves przekozacki numer.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Jakub pisze: 6 mies. temu The Fiery Blood natomiast stawiam na równi z pełniakami, jest to rewelacyjny festiwal mroźnych riffów, które idealnie oddają atmosferę śnieżnego grudnia, w którym wyszło owe nagranie. Lord of All Graves przekozacki numer.
Otóż to! - dobry strzał. Całość dopełnia świetna okładka, która na tyle mi się spodobała że razem z płytą ukąsiłem też koszulkę.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Nowy album na jesień.

Obrazek
Awatar użytkownika
zalo

zalo

Wjechał pierwszy singiel.
Premiera albumu 15/11/2024

Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Jakaś strona do preorderów?
Awatar użytkownika
zalo

zalo

Narazie oficjalnego info odnośnie preorderów chyba nie ma. Z tego co wiadomo to w Polsce wydaje to Profane Spirit. Płyty mają być też w sprzedaży na trasie.
Awatar użytkownika
synu
Moderator globalny

synu

Cholera, mam sporą zagwozdkę z tym numerem - o ile zawsze (szczególnie na poprzednim pełniaku i EPce) było w muzyce DM masę melodyjnych i chwytliwych momentów (wciąż jednak turbo diabelskich i smolistych), tak tutaj Necrosodom leci już na pełnej patatajce, w której tego diabła trochę brakuje. Myślę tu zarówno oj warstwie muzycznej, jak i produkcji (jakaś taka mało dojebana się wydaje).

No nic, pierwsze śliwki za płoty, zobaczymy jak będzie dalej.
Awatar użytkownika
zalo

zalo

Numer dość przebojowy jak dla mnie. Ogólnie bardzo dobry. Ale dla mnie jednak trochę za mało brudu i siarki znanej z pierwszego pełniaka. Poczekamy na całą płytę. Mam nadzieję że będzie ogień.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Ale że zajebią riffa od Guano Apes to bym się nie spodziewał...
Evil

Evil

Fajny ten nowy Offspring... Spoko, że po Polsku zaczeli śpiewać... CO TO JEST?! produkcja jakby w pudle po majonezie nagrywane a riffy podjebane od bajmu..
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Ocho, jest zesranie sierściuchów, czyli znak, że warto się zainteresować.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

porwanie w satanistanie pisze: miesiąc temu Ale że zajebią riffa od Guano Apes to bym się nie spodziewał...
Open your eyes
Open your mind
Proud like a God
Don't pretend to be blind

PS. To wcale nie jest takie podobne. Nie wiem dlaczego tak pomyślałem jak przeczytałem post szanownego użytkownika i odpaliłem link.
Podoba mi się ten utwór.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Blind pisze: miesiąc temu
PS. To wcale nie jest takie podobne.
No aż tak to nie, uprościli ten riff, Guano Apes zagrało to z większą fantazją :twisted:

...ale nie musiałeś pytać którego riffa, prawda? ;)

Mi się w sumie też ten numer podoba, ale zabawny jednak ten zbieg nutek.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

To jeden z nielicznych okołoblackowych numerów z wokalami po polsku, który faktycznie mi się podoba. Dobre chłopaki.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Evil

Evil

Kolejny singiel z nadchodzącej płyty wjechał

Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Leci czwarty odsłuch, co tam się dzieje... Miód na moje uszy. Mnóstwo smaczków, tam gdzie ma być szybko jest wpierdol, ale jest też miejsce na wolniejsze momenty, nawet z gitarą akustyczą. Album ma więcej przestrzeni od poprzednich. Wszystko jest tu wyważone i spójne, jest skocznie i jest wyniośle. Póki co mój ulubiony utwór to ten udostępniony "When the Creation Tastes of Dionysian Wine" i "Czarny Kruk", ale to się pewnie zmieni.
Awatar użytkownika
synu
Moderator globalny

synu

Ja też muszę przeprosić pana Marka, za to, że zwątpiłem, bo po odsłuchu pierwszego numeru wydawało mi się, że DM spuściło z tonu. Jednak usadawiając ten kawałek w kontekście całego albumu (a są na nim porównywalnie, jeśli nawet nie bardziej rockowe i chwytliwe strzały) ostatecznie przetarłem się z jego zamysłem na tę płytę.

Jestem bardzo ciekaw odbioru nowego krążka wśród dotychczasowych fanów, bo są spore szanse, że część z nich tak melodyjne i (jak na dotychczasowe standardy) mocno "przystępne" oblicze zespołu może odsiać. Ci, którzy zostaną, będą jednak wynagrodzeni :twisted:

P.s. wczorajszy koncert pod względem energii kosa, ale powiesiłbym za jaja nagłośnieniowca, który spierdolił brzmienie gitar (na których stoją te nowe numery!) do tego stopnia, że nie rozwinęły one nawet połowy swojego potencjału. Tym bardziej dziwne, że taki Devilpriest brzmiał bdb.

Po stronie plusów: N. zapierdalający na Stratocasterze wyglądał bardzo pociesznie :D
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Bardzo dobry jest ten drugi numer, black metal bez wiochy, ale jednak na bogato :)
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

@synu Odniosłem z kolei wrażenie, że Devilpriest to była ściana trzasku, do tego za dużo basu, okropnie się tego słuchało. Kiedy miną te czasy, że tylko główny zespół będzie poprawnie nagłośniony? W tym przypadku Deus Mortem według mnie brzmiał bardzo dobrze, Venefices troszkę gorzej, ale jak wspomniałem, uważam, że Devilpriest może czuć się pokrzywdzony.
Awatar użytkownika
synu
Moderator globalny

synu

Devilpriest okropnie, DM bdb? Mam wrażenie, że byliśmy na innych koncertach 😬
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Świeżak wywiad :twisted:

Awatar użytkownika
attila

attila

sluchalo sie z przyjemnoscia
Awatar użytkownika
zalo

zalo

Wywiad zaraz obejrzę ale jeżeli chodzi o najnowszą płytę to jest bardzo dobra ale określenie black rock bardziej mi do niej pasuje niż black metal.

Ps. Premiera dopiero 15.11 ale na koncercie w stolicy zakupiłem CD i już wiele razy ją posłuchałem, dlatego tak stwierdzam.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Zgadzam się tutaj z większością, że album jest naprawdę dobry. Jedne z najlepszych partii gitar, jakie słyszałem w tym roku na albumach z rodzimego podwórka.
"Between Shit and Piss we are Born"