Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Będzie kupowane, będzie słuchane, będzie w tłumie na koncertach stane i nóżką tupane.

Tagi:
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Ostatnia płyta, niestety nudna... poza kilkoma fragmentami.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Vexatus pisze: 3 tyg. temu Będzie kupowane, będzie słuchane, będzie w tłumie na koncertach stane i nóżką tupane.
Dokładnie tak.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Zsamot pisze: 3 tyg. temu
deathwhore pisze: 3 tyg. temu Tylko po co? Okazja jechać w kolejną trasę?
Ja myślę, że po prostu mieli ochotę. Co "gorsza", jest "kilka" osób, co będzie miało frajdę. Ot, po to właśnie.
Nie rozumiem po co czekać. Zgraj sobie poprzednie na dysk, wymieszaj pliki i wybierz 10 losowych. Będziesz mieć nową płytę już teraz.

No chyba, że wpadli na pomysł, że można zrobić coś nowego, ale to by mnie zaskoczyli.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Na moje niskie potrzeby jednak coś nowego by się przydało.
znam masę kapel, gdzie by to można zastosować, co napisałeś i ... też mi to nie przeszkadza.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
zalo

zalo

dj zakrystian pisze: 3 tyg. temu Ostatnia płyta, niestety nudna... poza kilkoma fragmentami.
Dla mnie bardzo dobra. Dla mnie dwie ostatnie płyty to najlepsze co mgła nagrała chociaż album with hearts toward none też bardzo lubię. Najmniej lubię grozę. Dla wszystkich tych którzy oczekują czegoś nowego i świeżego na nowym albumie w 2025 mogę powiedzieć tylko tyle że tak nie będzie i album będzie kontynuacją stylu mgły, będzie to wypadkowa ostatnich trzech albumów. Nie mogę się doczekać 🔥
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

zalo pisze: 3 tyg. temu album będzie kontynuacją stylu mgły
Nie wiem skąd to wiesz, ale to bardzo dobra wiadomość i sam spodziewam się dokładnie tego samego - kontynuacji i ewentualnie rozwijania wypracowanej już świetnej formuły. Każda ich duża płyta trzyma określony wysoki poziom. Na żywo zawsze świetnie wypadają. Grają od lat to samo i dobrze im to wychodzi. Ktoś ma z tym jakiś problem? :)
kataton88
Tormentor

kataton88

Mnie w tej mgle najbardziej wyraziście rysują się "serduszka" i do nich najchętniej wracam. "Ćwiczonka" bardzo dobre z mocarną dwójeczką, ale jako całość ciut mniej spójna płyta, tedy i często zdarza mi się przesłuchać pojedyncze kawałki. Ostatnia może nie tyle nudna, co czuć jakieś zmęczenie materiału albo co gorsza wyczerpanie konwencyi. Co do nówki - trudno oczekiwać wytyczenia w tej mgle nowych ścieżek, ale pewnie i nie pobłądzą jak dzieci, więc spodziewam się solidnego materiału, ale nie przebieram nóżkami.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

deathwhore pisze: 3 tyg. temu No chyba, że wpadli na pomysł, że można zrobić coś nowego, ale to by mnie zaskoczyli.
Dotąd za każdym razem robili cos nowego, dziwne by było zatem, gdyby nagle zmienili strategię.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jak słyszysz u nich coś więcej niż recykling, to zazdroszczę.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Ano, mam to szczęście 8-)

Koncertówki też posłucham bardzo chętnie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: 3 tyg. temu Jak słyszysz u nich coś więcej niż recykling, to zazdroszczę.
Po co naprawiać coś co nie jest zepsute? :) Nie lubisz to nie słuchaj. Proste. :)
Evol77

Evol77

Każda ich płyta jest inna, ale każda ma tą aurę i to jest najlepsze we Mgle. Nie oczekuje rewolucji, bo po chuj skoro to co robią jest bardzo smaczne. Nie kumam pierdolenia o recyklingu. Jak dla.mnie mocno marudzisz ekolego.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wyszła zapowiadana koncertówka Mgły, Torn Aether - live recordings 2013-2022. 122 minuty black metalu dla całej rodziny na dwóch cd.

Obrazek
Kompilacja nagrań koncertowych z lat 2013-2022. Zawiera każdy utwór, który kiedykolwiek był w secie. Każdy utwór pochodzi z innego koncertu. Nagrania źródłowe były zróżnicowane pod względem jakości i takie też jest brzmienie albumu. Ideą wydawnictwa jest oddanie charakteru Mgły live - często agresywniejszego i bardziej rozedrganego w porównaniu do nagrań studyjnych.
Digibook 2CD z twardą oprawą, booklet 32 strony. 20 utworów, 122 minuty.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Evol77 pisze: 3 tyg. temu Każda ich płyta jest inna, ale każda ma tą aurę i to jest najlepsze we Mgle. Nie oczekuje rewolucji, bo po chuj skoro to co robią jest bardzo smaczne. Nie kumam pierdolenia o recyklingu. Jak dla.mnie mocno marudzisz ekolego.
Ostatnia to recykling i nuda, poza fragmentami. Lubię Mgłę, ale bardziej początki.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

dj zakrystian pisze: tydzień temu Ostatnia to recykling i nuda, poza fragmentami. Lubię Mgłę, ale bardziej początki.
Ja problemu nie widzę. Nikt nie zabrania słuchać początków...
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Vexatus pisze: tydzień temu
dj zakrystian pisze: tydzień temu Ostatnia to recykling i nuda, poza fragmentami. Lubię Mgłę, ale bardziej początki.
Ja problemu nie widzę. Nikt nie zabrania słuchać początków...
No i ja takowo czynię! Ale czekam też na nowy wypust pana M i D. Przydałoby się odświeżyć nieco formułę . Zobaczymy jak to wyjdzie. Zdania i tak będą podzielone. Nagrają kopiuj wklej, to źle. Pójdą w nowym kierunku. Też źle, bo to już nie Mgła. Syndrom Metaliki☺
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Według mnie to mogą sobie zrobić co tylko mają ochotę. Mgła ma tak charakterystyczny styl, że cokolwiek by to nie było to pewnie i tak polubię...
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

ObrazekObrazek

Jak na hipstera przystało - już mam 8-) Wydane zajebiście.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Świetnie się tego słucha. Muszę zamówić w tym tygodniu.
O kierunek na nowej płycie się nie martwię, to będzie po prostu Mgła.