Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Wuldorgast

Vexatus

Obrazek

Kochane metale! Dzisiaj zachęcam do zapoznania się "Cold Light", czyli z pierwszym pełniakiem hamerykańskiego Wuldorgast wydanym właśnie via Iron Bonehead Productions. Ten wydany 3 dni temu album zaskoczył mnie dziś na plecy jak skok Pantery na Agadir. ;) Dla mnie osobiście to jeden z najciekawszych blackmetalowych wysrywów tego roku. Warto sprawdzić!

Obrazek

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Wu ... 3540555757
BC: https://wuldorgast.bandcamp.com/
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Bardzo dobre granie! Dzięki za post, inaczej bym przegapił.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

O widzisz Drogi Kolego ( zważ, że nie użyłem słowa na "p" ) ,czasem zdarza Ci się założyć temat o dobrej muzyce. Nie wiem tylko, czy to przypadek, że zbiegło się to jakoś w czasie z wrzuceniem przeze mnie tego zespołu na shouta. ;) To nie jest kapel, który przyprawiłby mnie o drżenie Wacława, ale jest w ich najnowszym materiale wystarczająco dużo agresji zaklętej w zahaczających o melodyjność tremolach, żeby słuchało się tego z przyjemnością. Zanurzone w tradycyjnych schematach granie, co sugeruje już okładka, która zresztą zachęciła mnie do posłuchania, ponieważ skojarzyła się z Capricirnus. Ale nie, to nie są źli ludzie, to bezpieczni blackmetalowcy, którym udało się popełnić materiał nieco wybijający się ponad przeciętność. Choć może po paru odsłuchach stwierdzę inaczej.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

TITELITURY pisze: miesiąc temu Nie wiem tylko, czy to przypadek, że zbiegło się to jakoś w czasie z wrzuceniem przeze mnie tego zespołu na shouta. ;)
Srutututu... Temat siedział na forum zanim ogarnąłeś ten projekt. Pewnie byś ogarnął wcześniej, ale masz wywalone na rzeczy, które tutaj wrzucam.
D3struktor

D3struktor

Dobre granie!
Chociaż dla mnie, stosunkowo dużo niskich brzmień się tu kryje.
Z całego wydania najbardziej mi siedzi Cipher to Eternity.
Album mocno spójny ale motywy się czasem powtarzają.