Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Scour - USA

Kozioł

Obrazek
► Pokaż
Obrazek

Kraj pochodzenia: Junajted Stejts | Wymęczon pod pontskim Piłatem roku 2015go, upgrajdniety w 2017.
Genre: Black Metal ale ja tam słyszę także w chuj death, HC, thrash... Taka grindująca czarna "efemeryda".

I tyle informacji wystarczy bo pewne nazwisko w składzie zniechęci cale k-forum. Nikt gościa nie lubi i co dziwne, ostatnio za hajhitlerowanie. Dziwne, bo przecie wielu kibicuje nienawidzącym tęczy podpalaczom balkonów. A prawda jest taka ze po świetnych Down, Illegals czy Arson Anthem, stary ćpun założył kolejny całkiem całkiem projekt. No i teraz proszę bardzo, puścicie pawia - nadciąga grabarz, Phil H. Anselmo.

Utrzymany w zabijackich tempach badass death/blackmetal, z nutą dekadencji, atmosfery, zimy i przede wszystkim świdrującego napierdalania z górki na pazurki. Rozpoczynali w składzie złożonym z kozaków very heavy hard-kora: Anselmo, John Jarvis, Derek Engemann, Chase Fraser, Jesse Schobel - Jeżeli blakulaki nie wiedzą kto to, to niech Pioniera zapytają. W 2017 dwóch ostatnich zamienili na Adama Jarvisa i Marka Kloeppela. Tych dwóch filozofy czarnej ścieżki mocy też pewnie nie znajo - Pan Młot wam powie.

Oczywiście zdaje sobie sprawę że to chujowy zespół bo wielu niestety słucha muzyki czymś innym niż uszami, może chujem w dupie nielubianego Filipka? Nie wiem. Chcecie to sprawdzicie, na wasze szczęście nie ma tego dużo.

Może dla fanów Cobalt, Nader Sadek i Immortal? A może nie.

Ich najnowsza EPka rozpierdala mocą i gwałtownością. A dla Joga nagrali cover samego Q!

P.S. A, zapomnialem: Listen: Jason Momoa Growls With Phil Anselmo On New SCOUR Track

https://metalinjection.net/av/new-music ... 20Engemann.

Skład:
John Jarvis - Bass, Vocals (backing) (2015-present) Agoraphobic Nosebleed, All Will Fall, China Girl, Fulgora, Kolten Wong City, ex-Pig Destroyer
Derek Engemann - Guitars, Vocals (backing) (2015-present) Cast the Stone, China Girl, Philip H. Anselmo & the Illegals, ex-Covenance, ex-Christ Hate, ex-Cattle Decapitation, ex-Unmerciful, ex-Neuraxis (live), ex-Vile Penance
Philip H. Anselmo - Vocals (2015-present) Down, Philip H. Anselmo & the Illegals, Arson Anthem, ex-Christ Inversion, ex-Pantera, ex-Superjoint, ex-Viking Crown, ex-Superjoint Ritual, Bill & Phil, Body and Blood, En Minor, Metal All Stars, Metatron Nganga, ex-Alice in Chains (live), ex-Eyehategod (live), ex-Necrophagia, ex-Razor White, ex-Southern Isolation, ex-Warbeast (live), ex-Amicuss, ex-Eibon, ex-Enoch, ex-Samhain, ex-The Satanic
Adam Jarvis - Drums (2017-present) Asthma Castle, Fulgora, God Enslavement, Lock Up, Misery Index, Pig Destroyer, ex-All Will Fall, ex-Criminal Element, ex-Hate Eternal (live)
Mark Kloeppel - Guitars, Vocals (backing) (2017-present) Cast the Stone, Misery Index, ex-Criminal Element
▼ Byli muzycy
Jesse Schobel - Drums (2015-2017) Cast the Stone, Oracle, Stormruler, ex-Absala, Clenched Fist, Legend, Rising Earth
Chase Fraser - Guitars (2015-2017) Conflux, Continuum, ex-Animosity, ex-Decrepit Birth, ex-Son of Aurelius, ex-The Taste of Blood
Dyskografia:
2016 - Grey [EP]
2017 - Red [EP]
2019 - Massacre [single]
2020 - Black [EP]

Grey czyli pierwsza Epka 2016

Black czyli najnowsza Epka 2020

No i ten cover dla Jogusia: 2019

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Scour/3540414196
BC: https://scourofficial.bandcamp.com/music
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Phil Anselmo to spoko gość, szanuje za wyjebanie na całe to włażące w swoje dupki towarzystwo muzyczne i ogólnie za twórczość, wszechstronność. Pięć piw to nie od razu Adolf Hitler i dr Mengele.

Przewinęło mi się info o jego udziale w Scour (nie znałem wcześniej), posłucha się, zwłaszcza, że reszta składu też nie w ciemię bita.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Cycki pokazują panie?
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Chyba fjuty panowie - patrząc na skład najnowszej epki. Chyba ze gra tam, tańczy jakaś pani ze zdjęcia wyżej.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

W sumie chuj wie, teraz kobiety mogą być mężczyznami i odwrotnie. Ale po zdjęciu wyżej, wydawało mi się, że to jakiś żeński band. Stąd pytanie. Bo co to za kobiecy BM, jeśli bez cycków.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

CzłowiekMłot pisze: 4 lata temu Phil Anselmo to spoko gość, szanuje za wyjebanie na całe to włażące w swoje dupki towarzystwo muzyczne i ogólnie za twórczość, wszechstronność. Pięć piw to nie od razu Adolf Hitler i dr Mengele.

Przewinęło mi się info o jego udziale w Scour (nie znałem wcześniej), posłucha się, zwłaszcza, że reszta składu też nie w ciemię bita.
Ja mam podobnie. Po pijaku każdy bywa uber alles ;) Ja tez bywam... Skoro Anselmo to faja to co dopiero wojownicy lodu i ciemności - wyższe sfery...

Arson sobie sprawdź, to dopiero był projekt:

TITELITURY pisze: 4 lata temu W sumie chuj wie, teraz kobiety mogą być mężczyznami i odwrotnie. Ale po zdjęciu wyżej, wydawało mi się, że to jakiś żeński band. Stąd pytanie. Bo co to za kobiecy BM, jeśli bez cycków.
A co, za male?
Ostatnio edytowany przez Kozioł 4 lata temu, edytowany łącznie 1 raz.
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

1. Nie pisz posta pod postem Rychu ;)
2. Sprawdze niebawem, z nazwy znałem, jak dotąd nie posłuchałem. Dzięki.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Philip Hansen może nie wyciąga już "heavy metalowych rejestrów", ale krzyknąć nadal potrafi.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Scour prezentuje pierwszy singiel „Infusorium”, promujący nową płytę „Gold”. Album zostanie wydany przez Housecore Records oraz Nuclear Blast Records 21 lutego 2025 roku.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Drugi singiel z nadchodzącego albumu

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Zajebiste , będzie kupowane .
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Posłuchałem tego. Jakby chcieli grać black metal, a nie za bardzo go czuli. Fanom life metalu na pewno sie spodoba, mi to brzmi jakby ktoś chciał pożenić nu metal z blackiem.
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Zagrane na szwedzką modłę, jak na moje czuć w tym np. Watain, ale i z Tsjuder mi to się momentami skojarzyło. Całkiem fajne.
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Chujowy ten Siur, strasznie miękki.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Ten blek metal, to tylko jedna ze składowych tego grania. Całkiem przyzwoite te ostatnie numery. Nie wiem, co tu miękiego?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem