Mi na winylu brakuje już tylko Human Fuel of Death.
Zespół z równą/bdb dyskografią a akurat obecnie najczęściej sobie wracam do dwóch bardziej depresyjnych materiałów czyli Euthanasia of Existence i Emptiness.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Poraz pierwszy na CD wyszła właśnie EPka Autumnal Depression dostępna wcześniej tylko na kasecie (split z Moontower z 1999). Na płycie znalazło się też demo Wolfschanze.
Przy okazji;) się trafił akurat ~number of the beast~ hehe
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
^Na pewno - przede wszystkim pod względem nazwijmy to;) produkcji jest tak jak piszesz. Wolfschantze i Deep Woods są dużo lepsze jeśli chodzi o te najstarsze rzeczy - i brzmieniowo no i w sumie kompozycyjnie.
Nie wiem kurwiechna, co ja mam z tą muzyką Ohtar, ale to na pewno nie kwestie ideowe. Ten materiał, podobnie jak inne zresztą, trafia w mój gust w stu procentach. Mimo, że czuć amatorszczyzną, to ta muzyka jest zajebista, niebywale barbarzyńska , dzika. Robi robotę tu wokal Necro , robi robotę brzmienie tych materiałów nagranych na jednej płycie. Taki klimat , jaki budowany jest przez muzykę na tym zbiorczym wydawnictwie, to ja bardzo lubię, takich emocji szukam i w muzyce Ohtar właśnie je odnajduję. Nie wiem, czy jakiś inny zespół mógłbym podobnie opisać. Przy tej muzyce strojący na zdjęciach srogie miny blackmetalowcy z zespołów o o wiele wyższym poziomie muzycznym , wypadają jak pozerzy. Świetne to jest.