Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Wg mnie nuda to przesadne określenie ale powiedzmy sobie też szczerze, że to nie jakiś top bm. Dla mnie zespoły pokroju tych Norwegów, grające w tej samej lidze czyli np Armagedda, Taake, Craft czy Kampfar to poprostu fajne uzupełnienie całości i przerywnik pomiędzy kolejnymi odsłuchami tych best of the k.wa best!
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE

Tagi:
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Tych akurat bym nie zestawiał, bo dla mnie taki Craft albo stary Kampfar, to taakie Taake zjadają na śniadanie :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

brzask pisze: rok temu Wg mnie nuda to przesadne określenie ale powiedzmy sobie też szczerze, że to nie jakiś top bm.
No może nie nuda, ale jednak pewna monotonia się wkrada, szczególnie na tych nowszych materiałach.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Djevel zapowiada nowy album "Natt til ende", który ukaże się w październiku 2024 roku.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Pierwszy singiel ze zbliżającego się albumu skutecznie zaostrza apetyt na ten materiał.

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Wjechał kolejny - drugi już - singiel zapowiadający "Natt til ende". Premiera już niedługo, bo 15 listopada.

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

"Natt til ende", ostatnia część trylogii.

Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Djevel z dość agresywnej, chłoszczącej lodem po twarzy (na tych nazwijmy to wczesnych albumach) ekipy stał się trochę takim atmosferykującym grzecznym zespołem. Czy to dobrze? Myślę, że nie bo muzycznie nie jest to już granie dające kopa. Niby umiejętności czysto muzycznych odmówić im nie można, ale ciężko mi się mocniej już w tym zasłuchiwać.. Ten ostatni Natt til ende to, czytam, jest ostatni rozdział trylogii.. no i ledwo dotrwałem do końca bo bardzo wtórne mi się to wydało w stosunku do dwóch ostatnich /niezłych/ płyt - niektóre kawałki to wręcz jakieś aż bliźniaczo podobne.

Właczyłem teraz na chwilę starsze rzeczy - i te dobrze mi znane i te trochę pominięte kiedyś jak Besatt Av Maane Og Natt, który chwaliliście kilka x, no kurde...bez porównania to duuużo ciekawsze/lepsze granie.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Trann Ciekals nie żyje.
Obrazek
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

No to już koniec Djevel. Gość był w zasadzie autorem całej muzyki. 47 lat to dość zaskakujące.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

dj zakrystian pisze: miesiąc temu No to już koniec Djevel. Gość był w zasadzie autorem całej muzyki. 47 lat to dość zaskakujące.
Też tak uważam. 47 to jeszcze nie czas, aby się zwijać, ale stawiam, że chorował, i to poważnie. Zwróć uwagę, że w ogóle nie ogłaszali koncertów, a początek roku to czas, kiedy zespoły chwalą się na wyprzódki zabukowanymi koncertami, tymczasem Djevel nic. To by wiele wyjaśniało. Cóż, szkoda, mimo że ostatnia płyta jest jak dla mnie niesłuchalna.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Przyczyn nigdzie nie podano. Ostatnia płyta faktycznie smętna w porównaniu do kilku poprzednich. Pozostawił jednak sporo dobrego, klasycznego black metalu.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

To prawda, wcześniejsze płyty Djevela były dobre/bardzo dobre. Może ta ostatnia była wymęczona, bo faktycznie Ciekals nie mial siły.
Jak było, tak było, dowiemy się, albo nie. Tak czy siusiak szkoda, mogli jeszcze stworzyć wiele fajnego materiału. Mnie jest trochę tak dziwnie, bo on był w wieku mojego brata.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek