Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Diabolical Fullmoon

Jakub

Obrazek
Młody polski zespół wydawany przez Putrid Cult, hołdujący starej szkole rodzimego black metalu. Na koncie demo i pełniak, pełen brzęczących gitar, prostych melodii i dużej dawki klawiszy.

Skład:
Leszy - Guitars, Keyboards, Drums Pandemic, Wartödd, Czarci Topielec (live), Smog
Nott - Lyrics
▼ Byli muzycy
Gibyls - Bass (?-2021)
Strzygoń - Vocals (?-2021)
Nikki Speed - Vocals (2020-2021) Throät Cütter, Trupi Swąd
Dyskografia:
2021 - Promo [demo]
2021 - The Pagan Wolves Will Rise Again
2021 - MMXXI Promo [demo]
2022 - The Depths of the Slavic Land [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Di ... l_Fullmoon
BC: https://diabolicalfullmoon.bandcamp.com/music
Ostatnio edytowany przez Jakub 3 lata temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Zajebiste to wfhuj, ale tu temat szybko spadnie na dół listy, bo oni nie słuchają niczego, co nie jest grane przez metroseksualnego faceta w śmiesznej czapce na głowie. Natomiast ten hołd dla polskiej sceny lat 90. jest tak piękny w swej prostocie i siarczyście plujący w twarz wszelkiemu nowinkarstwu w tym gatunku, że płyciwo, które byłeś łaskaw nam tu polecić, stanowi jedną z lepszych premier w tym roku na biednej, wtórnej w swoim naśladownictwie Furii, przepełnionej artystowskim nadęciem, a przez to smutnej jak pobita bułgarska kurwa, stojąca w deszczowy dzień przy szosie, której woda spływająca po twarzy zmywa makijaż, skutkiem czego przypomina muzyka Black Witchery, scenie.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
bogusz

bogusz

Świetny album nagrany przez młodych ludzi. Osobiście to jakby ktoś mi dał do posłuchania tę płytę nie podając daty wydania to bym obstawiał, że to jakieś granie właśnie z lat 90 :P Czyli hołd dla sceny z tamtych lat udał się w 99%. Czemu 99%, a nie na stówkę? Mam wrażenie, że jednak klawiszy w tle jest trochę z dużo i za gęsto, ale ogólnie album sztosik jak na moje zmasakrowane uszy :)
o.p.v.e.a
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nawet całkiem niezły klimacik ma ten ich pierwszy pełniaczek, ale faktycznie trochę za dużo (za głośnych) klawiszy. Perkusji dla odmiany trzeba się czasem domyślić. ;) No i przede wszystkim gitary brzmią strasznie płasko - zapewne mniej więcej taki właśnie był zamiar, żeby to brzmiało w ten sposób, ale chłopaki trochę przesadzili...
TaktycznyPingwin

TaktycznyPingwin

Że się stare chłopy łapią na ten nagrany telefonem cosplay TTF… no ale co rzec, w końcu w tym kraju jakieś gowna level Wilczyca wywołują erekcje u przygłuchych dziadów, bo „hołd latom 90”. Trudno, hołd ważniejszy od muzyki. Ja jak chcę posłuchać Death to nie puszczam Gruesome.
I oczywiście takie tam pierdolenie o tym, że scena obecnie to tylko jakieś popłuczyny po Furii. Mi się nie chce nawet takich rzeczy słuchać, bo mam Evilfeast chociażby, całkiem niezłego Turpistę, Martwą Aurę, Old Leshy czy Dagorath, z których żadne nie ma jakichś nad wyraz artystowskich pretensji, jednak nie musza się przebierać za Veles, żeby robić konkretne rzeczy, ale ja ta ja, chuj malkontent.
Awatar użytkownika
bogusz

bogusz

Mnie cieszy, że są młodzi, którzy nagrywają BM i mają radochę z cosplejowania starych klimatów. Wolę to niż młodzików z bogatych domów rapujących jakie to jest chujowe życie na ławce pod blokiem.
" Ja jak chcę posłuchać Death to nie puszczam Gruesome" - a nie można po prostu słuchać i tego, i tego?
Kurde to tak jakbym napisał jak będę chciał posłuchać BM to posłucham Darkthrone, a nie jakiegoś gównianego Evilfeast :P
W ogóle to najbardziej lubię stwierdzenia typu - to co ty słuchasz jest gówniane, a to czego ja słucham jest zajebiste :D
Tak - lubię gówniany, siermiężny i odtwórczy BM, z drugiej strony lubię klimaty Furia i spółka i to wszystko da się ze sobą pogodzić.
Oczywiście szanuję także Twoje zdanie na ten temat chuju malkontencie :)
o.p.v.e.a
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Kolego Pingwinie, tylko w tym przypadku oprócz czci oddanej latom 90, mamy też muzykę, której zwyczajnie miło się słucha. Ciężko w tych czasach nagrać coś nowatorskiego, każdy w mniejszym lub większym stopniu na czymś się inspiruje, zwłaszcza w tak sztywno określonych ramach muzyki metalowej. Nigdy nie zrozumiem hejtu z powodu 'nic nowego', jeśli lubi się określony gatunek muzyki to można go słuchać na okrągło bez szukania dziury w całym, chyba, że kompozycje Diabolical Fullmoon są dla Ciebie słabe, nudne, pozbawione klimatu itd, wtedy Twoja krytyka jest uzasadniona.

PS. Marny ze mnie blackmetalowiec ale Furię też lubię, a Evilfeast to jeden z moich ulubionych projektów w tym gatunku, reszty przez Ciebie wymienionych nigdy nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

TITELITURY pisze: 3 lata temu Zajebiste to wfhuj, ale tu temat szybko spadnie na dół listy, bo oni nie słuchają niczego, co nie jest grane przez metroseksualnego faceta w śmiesznej czapce na głowie. Natomiast ten hołd dla polskiej sceny lat 90. jest tak piękny w swej prostocie i siarczyście plujący w twarz wszelkiemu nowinkarstwu w tym gatunku, że płyciwo, które byłeś łaskaw nam tu polecić, stanowi jedną z lepszych premier w tym roku na biednej, wtórnej w swoim naśladownictwie Furii, przepełnionej artystowskim nadęciem, a przez to smutnej jak pobita bułgarska kurwa, stojąca w deszczowy dzień przy szosie, której woda spływająca po twarzy zmywa makijaż, skutkiem czego przypomina muzyka Black Witchery, scenie.
Kiedy już zdecyduję się wypuścić w świat te moje prymitywne rawblackmetalowe wysrywy to koniecznie musisz zostać pierwszym recenzentem... ;)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nie mogę się wprost doczekać!
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Kosynier

Kosynier

Dobry tribute dla starych, dobrych czasow.
Awatar użytkownika
Xenophobia

Xenophobia

Polecam kepelkę Moonglare, grają w podobnym klimacie

Even if you know the path back
Get lost in the forest
Live by it!
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Kosynier pisze: 3 lata temu Dobry tribute dla starych, dobrych czasow.
Owszem :) Na fali grzebania w The Temple Of Fullmoon poszperałem też w nowszych rzeczach i właśnie natrafiłem na bohaterów tematu. Mnie osobiście bardzo przypasowało. Zasadniczo nic nowego, ale za to wprost perfekcyjnie odegrany black metal rodem z lat 90. Posiadający ten odpowiedni, charakterystyczny, rodzimy pierwiastek. Mnie przekonało z miejsca i czekam na więcej.

To poniższe Moonglare też chętnie sprawdzę, w odpowiednich warunkach :)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Kurde, album jakoś nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia, chociaż bardzo lubię współczesne wydawnictwa tego typu, ale to tegoroczne promo jest zajebiste:

Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Drugi pełniak również w zajebistym klimacie:

300 sztuk w digipacku, do kupienia tutaj -> https://signalrex.com/store/module/iqit ... l+Fullmoon+
HailToPaganGods

HailToPaganGods

Z ostatniego splitu z Necator. Jak zwykle przyjemny TTF worship. Dla fanów Veles, starego Graveland itp.