Krótka piłka - 'Black Medium Current' to dla mnie ścisłe podium tego roku. Piękny wielowarstwowy album pozwalający odpłynąć słuchaczowi gdzieś w jakiś zupełnie inny wymiar - zamykasz oczka, siadasz z małym napojem w garści i ciach,... nie ma cię przez te 70minut..
Powoli zapełniam podium pierwszej połowy 2023..., jeszcze jeden materiał i będzie komplet.
Hajasz pisze:
zagłebiłem się w teksty i jakież to zajebiste nawiązanie do klasyków norweskiego black metalu
też znajomek mi o tym mówił - np w pierwszym
Et smelter są wspominane miejsca w których chłopaki spotykały się w latach 90tych..
*świetną robotę robią wszystkie klasyczne instrumenty oraz klawisze powplatane najczęściej w tle za gitarami...a czasem i wysuwają się one też i na pierwszy plan np pod koniec utworów
*takie moje luźne skojarzenie - kilka melodyjek jak i podobna przyjemność słuchania przypomniały mi np o bdb albumie 'The Eternal Resonance' Sweven,- to nie to samo oczywiście muzycznie, wiadomo, ale atmosfera panująca na tych materiałach jest zbliżona. Te wszystkie zmiany nastroju, ech...niczym kobiety. Pycha