A za co konkretnie przeprasza??? Zapytuję, bo ja chyba przezimowałem polityczną poprawność w black metalu...yog pisze: ↑3 lata temuDziś lider przeprasza na fejsie, bo wczoraj na liście jego ulubionych 5 płyt z black metalem się znalazły tak kontrowersyjne nazwy, jak Deathspell Omega czy Hate Forest. Ach ten dzisiejszy black metal.
Edit: A strona z tą listą została usunięta: https://www.revolvermag.com/music/imper ... s-all-time
Ciekawe czy Imperial Triumphant z Century Media wyjebią za lubienie DSO i Hate Forest
Na liście było jeszcze Battles in the North, Blood Fire Death i nie pamiętam.
Reminder that this account is a FAKE:
https://imperialnyc.bandcamp.com/…/alph ... us-tracks-…
Please do not purchase Alphaville from this page. The fake account is stealing from us and the hard work we've done to make this album. The page has been reported. It's very frustrating to think someone would want to steal from musicians, especially during the hardships brought on by Covid 19.
Why Bandcamp would allow someone to create an account with the same username is beyond us.
To everyone who bought/streamed the album elsewhere, thank you so very much for your support. There is much more coming soon
Włącz sobie to:Vortex pisze: ↑3 lata temuKumpel polecił, nie znałem ja wcześniej. Cóż, na początku łatwo nie było. Wydawało mi się to mocno przekombinowane i ponad moje siły. Jednak im dalej w las, tym bardziej mi się ten klimat wkręcał w głowę i finalnie nawet mi podeszło. Co prawda mówię tu o najnowszym krążku, ale załapałem. Sprawdzę co tam wcześniej dawali.
Przy okazji, wyszła w ostatnich dniach reedycja debiutanckiego Abominamentvm z epką Goliath na LP w formie składanki zatytułowanej Shrine to the Trident Throne.
W jakim Ty języku piszesz?yog pisze:niecodzienne czasowe sygnaturki
Szczerze powiedziawszy, to dobry album, ten ostatni Imperial Triumphant. Rozbijanie tego na części pierwsze.. hmm, czy ma sens? Dla mnie nie, ale w zasadzie żadnej muzy tak nie traktuję, bo i nie umiem i przede wszystkim nie lubię.yog pisze: ↑2 lata temuLubię, jak się uważasz za powiernika tajemnic muzykologii, ale jednocześnie mam wrażenie, że dla nikogo, kto słucha awangardowego czy progresywnego metalu ze 3 latka, sformułowanie używane tu i ówdzie - nie tylko na RYM, - uncommon time signatures nie jest owiane tajemnicą. Zdawało mi się, jest to pojęcie na tyle oczywiste, że pozwoliłem sobie je - dla urozmaicenia czy żartu - przetłumaczyć na zasadzie formuł fatalnych dla mięsa. Może oczywiście być tak, że na tym Imperial Triumphant wcale tak dużo tego nie ma, nie wałkowałem tej płyty przecież, a posłuchałem. Ja, gdybym był na ich miejscu, to bym chyba się nie oparł i poszedł w toolowanie na pełnej kurwie i skoro atomic age i tym podobne, to bym zaprzęgł do pisania kawałków równania ciągów i różne takie, czego tam się w technice rakietowej używa, nie wiem.
Słabo zaznaczyłeś ten żart. Raczej tak na poziomie filmików z internetu, gdzie chłopcy z Metalurgii też chcą brzmieć mądrze i używają słów których nie rozumieją. Time signature to podział rytmiczny, a jak ktoś nie zna takiego pojęcia i chce przetłumaczyć angielskie time signature dosłownie, to literalnie będzie się tłumaczyć ewentualnie jako opisanie taktu. Jeżeli to faktycznie taki żarcik, to kłaniam się. Jestem dość mocno uczulony na zaśmiecanie języka zwrotami nieudolnie kalkowanymi z angielskiego, zwłaszcza gdy istnieją polskie odpowiedniki, a samo sformułowanie wprowadza w błąd.yog pisze: ↑2 lata temuLubię, jak się uważasz za powiernika tajemnic muzykologii, ale jednocześnie mam wrażenie, że dla nikogo, kto słucha awangardowego czy progresywnego metalu ze 3 latka, sformułowanie używane tu i ówdzie - nie tylko na RYM, - uncommon time signatures nie jest owiane tajemnicą. Zdawało mi się, jest to pojęcie na tyle oczywiste, że pozwoliłem sobie je - dla urozmaicenia czy żartu - przetłumaczyć na zasadzie formuł fatalnych dla mięsa. Może oczywiście być tak, że na tym Imperial Triumphant wcale tak dużo tego nie ma, nie wałkowałem tej płyty przecież, a posłuchałem. Ja, gdybym był na ich miejscu, to bym chyba się nie oparł i poszedł w toolowanie na pełnej kurwie i skoro atomic age i tym podobne, to bym zaprzęgł do pisania kawałków równania ciągów i różne takie, czego tam się w technice rakietowej używa, nie wiem.
Doprecyzujesz to jakoś?
To termin określający coś absurdalnego i pokurwionego a jednocześnie bardzo absorbującego. Covid Jazz wymyśliłem wraz z @CzłowiekMłot podczas alkodyskusji. Mam nadzieję, że wejdzie kiedyś do mowy potocznej o ile świat nie jebnie na ryj