Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Marduk i Summoning to gowno.

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

synu pisze: 6 lat temu Żeby nie było, mój zaskoczeniometr przy oglądaniu tego filmiku w ogóle nie zareagował, teraz jestem jednak bardzo ciekawy dalszego rozwoju wypadków 8-)
Rysio Nowak pewnie już zaciera rączki i nóżki. :)
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ciekawie się zapowiada. :) Teraz już się tak łatwo z obrazy tak zwanych uczuć religijnych nie wykręci - cała akcja miała miejsce w przestrzeni publicznej i dotyczy obiektu kultu religijnego (którym taka na przykład podarta biblia nie jest).

Skoro już jesteśmy przy tym portalu, to Joachim Brudziński świetnie całą sytuacje skomentował: https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/3851 ... taki-kozak
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jak widzę tytuł linka "Brudzyński stanowczo: niech przybije gwiazdę Dawida albo wizerunek Mahometa jak taki kozak", to coś solidnie wątpię w świetny komentarz, bo wygląda jak klepane od 10 lat formułki. Realia są takie, że gdyby to z gwiazdą Dawida zrobił, to by go ścigano za antysemityzm jeszcze prócz obrazy religii (raczej przede wszystkim za antysemityzm).
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Endymion
Master Of Reality

Endymion

Oczywiście PIS nie może przepuścić okazji, by dowalić Nergalowi. Mierzi on rządzących, on mierzi. Może trochę pojechał po bandzie, ale mamy chyba wolność słowa. Niech się doczepią do ojca Rydzyka lepiej.
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

Endymion pisze: 6 lat temu Może trochę pojechał po bandzie, ale mamy chyba wolność słowa.
W tym wypadku nastąpiło naruszenie prawa, więc nie jest to takie hop siu.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ojej, muzyk metalowy kogoś obraził. To nawet zabawne.

Chociaż gdyby dołożył coś o żołnierzach wyklętych i polskich obozach śmierci, to śmieszyłoby mnie jeszcze bardziej.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 6 lat temu Jak widzę tytuł linka "Brudzyński stanowczo: niech przybije gwiazdę Dawida albo wizerunek Mahometa jak taki kozak", to coś solidnie wątpię w świetny komentarz, bo wygląda jak klepane od 10 lat formułki. Realia są takie, że gdyby to z gwiazdą Dawida zrobił, to by go ścigano za antysemityzm jeszcze prócz obrazy religii (raczej przede wszystkim za antysemityzm).
Bardzo oklepana formułka, ale jednocześnie bardzo prawdziwa. Nergal przyzwyczaił się do promowania swojej osoby głównie poprzez tanią sensację i tego typu głupie akcje, ale używa sobie tylko i wyłącznie na katolach, bo żadnych realnych konsekwencji swoich działań (przynajmniej do tej pory) nie ponosił. Analogicznej akcji z wizerunkiem Mahometa z oczywistych względów nie odstawi, bo nie jest idiotą i samobójcą. Może tylko skończonym chamem (skoro tak według niego mają wyglądać życzenia kierowane do kobiet).
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Tak, bo żydzi i muzułmanie mają ogromny wpływ na wygląd życia społecznego w Polsce, w każdej szkole początek roku szkolnego to wycieczka do synagogi, rekolekcje odbywają się w meczetach, a posłowie o deszcz modlą się do Buddy.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: 6 lat temu Tak, bo żydzi i muzułmanie mają ogromny wpływ na wygląd życia społecznego w Polsce, w każdej szkole początek roku szkolnego to wycieczka do synagogi, rekolekcje odbywają się w meczetach, a posłowie o deszcz modlą się do Buddy.
Jesteś inteligentny - rusz przez chwilę głową to może zrozumiesz o co mi chodzi.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Kopanie katoli jest jak kopanie leżącego. Dlatego właśnie trudno mi podchodzić poważnie do gównojadów, o np. takich ze Szwecji. Kraj z galopującą sekularyzacją wśród protestantów, którzy te swoje kacerskie zbory mylą już ze sklepami sprzedającymi świeczki i kadzidełka, ale metalowcy dalej twardo z uporem maniaka drą tam ryja "jebać katoli, patrzcie jacy jesteśmy obrazoburczy, krzyż odwróciliśmy". Jaja to mają panowie z "Seeds of Iblis", albo zajebistego Svolder. A nergal to ciota. Miałbym ubaw, gdyby ktoś urżnął mu łeb pordzewiałym nożem śpiewając pierwsze wersy Psalmu 68:
Bóg wstaje, a rozpraszają się Jego wrogowie
i pierzchają przed Jego obliczem ci, którzy Go nienawidzą.
Rozwiewają się, jak dym się rozwiewa,
jak wosk się rozpływa przy ogniu,
tak giną przed Bogiem grzesznicy.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Vexatus pisze: 6 lat temu Analogicznej akcji z wizerunkiem Mahometa z oczywistych względów nie odstawi, bo nie jest idiotą i samobójcą.
Pozwolę sobie zauważyć, że Jezus jest dla muzułmanów prorokiem - tak jak Mahomet, tyle że mniej zasłużonym.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Kopanie katolików w Polsce to kopanie leżącego? Przecież powyżej są przytoczone słowa ludzi sprawujących w Polsce władzę, którzy zdają się sugerować, że wcale tak nie jest i że można ponieść za to realne konsekwencje. Do tego jeden z nich, mam wrażenie, zazdrości nieco muzułmanom, bo wśród nich można takiego niewiernego sobie spokojnie upierdolić ze społeczeństwa. Opinia na wyrost? Nie wydaje mi się, biorąc pod uwagę jak hołubią powojennych, ideologicznych morderców.

Jakby nie patrzeć, to nie jesteśmy po tej samej stronie Bałtyku co Szwecja.
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

TITELITURY pisze: 6 lat temu Miałbym ubaw, gdyby ktoś urżnął mu łeb pordzewiałym nożem śpiewając pierwsze wersy Psalmu 68:
Bóg wstaje, a rozpraszają się Jego wrogowie
i pierzchają przed Jego obliczem ci, którzy Go nienawidzą.
Rozwiewają się, jak dym się rozwiewa,
jak wosk się rozpływa przy ogniu,
tak giną przed Bogiem grzesznicy.
Jest to zacna wizja, którą zaiste chętnie również bym uźrzał.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

porwanie w satanistanie pisze: 6 lat temu
Vexatus pisze: 6 lat temu Analogicznej akcji z wizerunkiem Mahometa z oczywistych względów nie odstawi, bo nie jest idiotą i samobójcą.
Pozwolę sobie zauważyć, że Jezus jest dla muzułmanów prorokiem - tak jak Mahomet, tyle że mniej zasłużonym.
Teoretycznie tak - w praktyce obcinanie głów jego wyznawców to od wieków ich ulubiony sport.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Ekhm, chyba się nie zrozumieliśmy. ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

porwanie w satanistanie pisze: 6 lat temu Ekhm, chyba się nie zrozumieliśmy. ;)
Przydałby się jakaś opcja [sarkazm][sarkazm/] i inne takie przy formatowaniu, bo czasem można nie zajarzyć. ;)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

deathwhore pisze: 6 lat temu Kopanie katolików w Polsce to kopanie leżącego? Przecież powyżej są przytoczone słowa ludzi sprawujących w Polsce władzę, którzy zdają się sugerować, że wcale tak nie jest i że można ponieść za to realne konsekwencje. Do tego jeden z nich, mam wrażenie, zazdrości nieco muzułmanom, bo wśród nich można takiego niewiernego sobie spokojnie upierdolić ze społeczeństwa. Opinia na wyrost?

Jakby nie patrzeć, to nie jesteśmy po tej samej stronie Bałtyku co Szwecja.
Pierdu - pierdu. Nergej już palił publicznie Biblię, szkalował godło, promował szmatanizm u Wojewódzkiego i pewnie robił jeszcze inne rzeczy, o których nie wiem. Jasne, że u nas religia jest wciąż ważniejsza, niż na tzw. "Zachodzie", ale bez przesady. Ktoś tam się popluł w Internecie, jakiś polityk pogroził palcem i na tym koniec. Acha, byli jeszcze tacy, co modlili się przed gigiem i z którymi metale cykali sobie śmieszne fotki oraz na nich pluli przy stojącej parę metrów dalej Policji. I co ? I nic. W rzeczywistej "religijnej dyktaturze" wisiałby już na dźwigu. Podobnie jak my zresztą z tego forum. Szukanie sobie dziś wroga wśród katoli jest trochę szukaniem na siłę. Ale zumiem, że taka jest konwencja, z tego wyrósł ten gatunek i tak pozostanie, dlatego nie mam nic przeciwko, choć mnie to śmieszy. Jak Nergal o umysłowości nastolatka, który Jezusa przykleja do chuja. Nie trzeba być katolem, żeby wydało się to żałosne.
powojennych, ideologicznych morderców.
Przykro mi, że tak uważasz, bo patriotyzm jest poza wszelką "prawicą" i "lewicą" oraz ponad religią. A ja mam szacunek dla patriotów zawsze, choćby ze zwykłej, ludzkiej przyzwoitości. Szczególnie takich, którzy za ten patriotyzm ponieśli śmierć.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No to, że to co zrobił było żałosne, to akurat oczywiste. Jeszcze bardziej żałosne (ale w taki zabawny sposób) jest oburzenie, bo naturalną reakcją byłoby wzruszenie ramionami.

Co do drugiej części - ja nie szanuję morderców, niezależnie czy tych z UB, czy tych biegających po lasach. Zabijanie dla idei - wrogów rasy, wrogów ojczyzny, wrogów klasy pracującej czy kogokolwiek innego wrzuconego do wspólnego wora "wróg" - to dla mnie przejaw solidnego wyprania mózgu. A dla ojczyzny wolę żyć, niż umierać, bo z trupów nie ma pożytku, a martyrologia i kult porażki to jedna z najbardziej przykrych rzeczy jakie spotkały nasz kraj.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Vexatus pisze: 6 lat temu
yog pisze: 6 lat temu Jak widzę tytuł linka "Brudzyński stanowczo: niech przybije gwiazdę Dawida albo wizerunek Mahometa jak taki kozak", to coś solidnie wątpię w świetny komentarz, bo wygląda jak klepane od 10 lat formułki. Realia są takie, że gdyby to z gwiazdą Dawida zrobił, to by go ścigano za antysemityzm jeszcze prócz obrazy religii (raczej przede wszystkim za antysemityzm).
Bardzo oklepana formułka, ale jednocześnie bardzo prawdziwa. Nergal przyzwyczaił się do promowania swojej osoby głównie poprzez tanią sensację i tego typu głupie akcje, ale używa sobie tylko i wyłącznie na katolach, bo żadnych realnych konsekwencji swoich działań (przynajmniej do tej pory) nie ponosił. Analogicznej akcji z wizerunkiem Mahometa z oczywistych względów nie odstawi, bo nie jest idiotą i samobójcą. Może tylko skończonym chamem (skoro tak według niego mają wyglądać życzenia kierowane do kobiet).
Pierdolenie trochę moim zdaniem, bo on nie targetuje ze swoimi płytami (póki co) w rynek w Arabii Saudyjskiej i tamtejsze koncerty, a ten Tel Avivu przy okazjach w stylu darcie biblii też obskakuje.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

To jedno - a drugie, że choć w razie czego faktyczny odwet muzułmańskich fanatyków na samym Nergalu jest bardzo mało prawdopodobny, o tyle liczyć się trzeba z opcją, że taka prowokacja mogłaby poskutkować tradycyjnie mało precyzyjnym zamachem, stanowiącym zagrożenie dla szatanowi ducha winnych uczestników jakiegoś koncertu gdzieś w szerokim świecie.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Drewniany chuj z Jezuskiem jest autorstwa Toma Warriora, podarował to swoje dzieło sztuki zatytułowane Phallus IV już rok temu Nergalowi, czym ten się pochwalił w social mediach. Teraz wymachiwał tym kutasem na dzień kobiet... mają go skazać, bo pomachał przed kamerką swoim prywatnym nabytkiem? Chyba Toma będą ścigać, bo on jest autorem chuja. Adaś wie dobrze co robi, gównoburza na cały kraj a żaden sąd go nie posadzi.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Dlaczego zrobił to akurat z Jezusem? (dziwnie to zabrzmiało). Po części z powodów opisanych przez @deathwhore. A druga sprawa jest taka, że Nergal mimo tych swoich prowokacji to inteligentny typ, świadom aktualnej sytuacji społecznej i politycznej w naszym kraju. Zdaje więc sobie sprawę, że w przypadku ewentualnych reperkusji, w które wątpię tak swoją drogą, w jego obronie stanie większość mediów, kreując go na męczennika i ofiarę pisowsko-katolickiego reżimu. Brudziński nie wytrzymał, palnął głupotę i wcale nie będę zdziwiony, jak w następnej Polityce będzie artykuł o krępowaniu wolności artystycznej twórców, może nawet kobiecy duet Chutnik & Plebanek coś o tym skrobną...
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Post #123 i #124 - bardzo mądrze napisane.

Teraz napiszę coś co być może kogoś z tego forum urazi no ale takie są fakty, że Nergal jest od wielu z Was inteligentniejszy i wszystko co robi jest najpierw dobrze przemyślane.
TITELITURY pisze: Jaja to mają panowie z "Seeds of Iblis"
Przypomnę tylko, że to kobieta jest liderką tego zespołu.
Nikt pisze: W tym wypadku nastąpiło naruszenie prawa, więc nie jest to takie hop siu.
Tak ? A z jakiego artykułu kodeksu karnego ?

Pierwsza poprawka do konstytucji zakazuje ograniczania wolności religii, prasy, słowa, petycji i zgromadzeń.
GRINDCORE FOR LIFE
deathwhore
Tormentor

deathwhore

[link do obrazka się przedawnił]

Tak, chrześcijaństwo w naszym kraju to upadająca religia, która nie ma nic do powiedzenia, a jej atakowanie to przejaw tchórzostwa :D
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: Teraz napiszę coś co być może kogoś z tego forum urazi no ale takie są fakty, że Nergal jest od wielu z Was inteligentniejszy i wszystko co robi jest najpierw dobrze przemyślane.
Reakcja managementu świadczy o czymś innym...
Hajasz pisze:
Nikt pisze: W tym wypadku nastąpiło naruszenie prawa, więc nie jest to takie hop siu.
Tak ? A z jakiego artykułu kodeksu karnego ?
Z Art. 196. KK o ile dobrze pamiętam.
Hajasz pisze: Pierwsza poprawka do konstytucji zakazuje ograniczania wolności religii, prasy, słowa, petycji i zgromadzeń.
A co ma do tego wszystkiego pierwsza poprawka do amerykańskiej konstytucji?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Vexatus pisze: 6 lat temu A co ma do tego wszystkiego pierwsza poprawka do amerykańskiej konstytucji?
Bo życie Adama jest jak film :D
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

taki ładny, hamerykański
Awatar użytkownika
synu
Moderator globalny

synu

EJ NO, TO BYŁO TYLKO NA ŻARTY!

Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

No. Czyli jak zwykle
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Miałem już się na temat Nergeja nie wypowiadać, bo co miałem do powiedzenia, zostało powiedziane, ale nie mogłem się powstrzymać :D :

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Wygląda jak satanistyczna ciota, słabo.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

zazdrościsz stylówy i tyle. różaniec bardzo fajny
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

@TITELITURY kurwa jak małe dziecko cieszysz się na widok pierwszej kupy. Wstawiasz fotę z 2012 roku i po co ?

Takich fotek to nie tylko Nergal ma na koncie, bardziej gejowskie miał nawet sam Euronymous.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Pępek Euro taki męski przecież! :D Nergal gej, bo Doda, o!
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

No fakt, Euro też gejowskie zdjęcia miał ;) szydzenie z takich fotek zawsze spoko
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Faust z Emperor także lubił takie przebieranki oraz lubił podkreślać usta szminką więc potem był zdziwiony, że ktoś się do niego w barze przystawiał.

Ten po prawej to właśnie Faust wymalowany za kobietę.

Obrazek
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

a po latach:

Obrazek

"cho na solo kutasiarzu"
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Hajasz pisze: 6 lat temu @TITELITURY kurwa jak małe dziecko cieszysz się na widok pierwszej kupy. Wstawiasz fotę z 2012 roku i po co ?

Takich fotek to nie tylko Nergal ma na koncie, bardziej gejowskie miał nawet sam Euronymous.
Czemu Ty go tak bronisz ? Chodzicie ze sobą, czy co ?
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

TITELITURY pisze: 6 lat temu
Hajasz pisze: 6 lat temu @TITELITURY kurwa jak małe dziecko cieszysz się na widok pierwszej kupy. Wstawiasz fotę z 2012 roku i po co ?

Czemu Ty go tak bronisz ? Chodzicie ze sobą, czy co ?
:D :D :D
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

Pedalizm się szerzy na brutalu.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

TITELITURY pisze: 6 lat temu Miałem już się na temat Nergeja nie wypowiadać, bo co miałem do powiedzenia, zostało powiedziane, ale nie mogłem się powstrzymać :D :

Gra o Tron: edycja polska. ;)

A na poważnie, to zabawne, gdy - dorośli podobno- faceci, elektryzują się fotkami innych kolesi... Trzymacie mam nadzieję, obie ręce na klawiaturze? ;)
Dla mnie może łazić w stroju płetwonurka w baletkach, jeżeli płyty będą dobre.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Sęk w tym, że nie są. I, że są dodatkiem do image'u tego celebryty, a nie odwrotnie.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

TITELITURY pisze: 6 lat temu że są dodatkiem do image'u tego celebryty, a nie odwrotnie.
No nie, to jest przesada. Nie jara mnie, toteż i nie słucham, ale fakty są takie, że Behemoth odniósł sukces dzięki profesjonalnemu podejściu do tworzenia muzyki i grania koncertów - nawet, jeśli przyznać, że w tym profesjonalizmie mieści się zręczne podłapywanie kolejnych trendów. Ludzie, którzy poznają Nergala na łamach "Gali" czy w telewizji to nie jest przecież jego publika. Po mojemu wygląda to tak, że swoją działalność celebrycką Negal prowadzi niejako równolegle, kaska za jurorowanie w TV czy inne bzdury to wpływy osobne od tego, na co może liczyć Behemoth - który ma przecież własną, totalnie skomercjalizowaną stronę, z firmową kawą i przemroczną biżuterią w awangardzie.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Kwestia interpretacji, gdyby nie FB i forum, to ja bym tych cyrków nie widział. ;) Zasadniczo słucham muzy, a nie czytam o muzykach. Porwanie: w pełni zgoda. ;)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

A po mojemu Nergal znany jest z tego, że chędożył Dodę, nosił pedalskie ubranka, profanował symbole istotne dla dużej części społeczeństwa. I to czyni zeń celebrytę w odróżnieniu od ludzi, którzy znani byli z muzyki, a dopiero potem ze swojego ekscentryzmu. Czy wyskoki tego faceta sprawiły, że zyskał nowych słuchaczy ? Wątpię. Czy sprawiły, że "stał się sławny" ? Jak najbardziej. To pokazuje cel jego działań: dążenie do sławy za wszelką cenę, przy jednoczesnym zepchnięciu muzyki w cień. I dlatego, jak każdy celebryta, jest dla mnie clownem, z którego czasem można się pośmiać jak z głupoty Rostockiego śpiewającego piosenki o waleniu kloca, czy Lechu Rochu Pawlaku alias "Żeli Papą". Ten sam poziom.
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

TITELITURY pisze: 6 lat temu A po mojemu Nergal znany jest z tego, że chędożył Dodę, nosił pedalskie ubranka, profanował symbole istotne dla dużej części społeczeństwa. I to czyni zeń celebrytę w odróżnieniu od ludzi, którzy znani byli z muzyki, a dopiero potem ze swojego ekscentryzmu.
Z tego jest znany szerszej gawiedzi od kilku lat, ale w świecie metalu - metalu ekstremalnego Behemoth i Nergal są znani i doceniani co najmniej od czasów "Satanica", kiedy nikt nawet od Dodzie i jego występach u Wojewódzkiego nie marzył. Więc jakie ma znaczenie jego celebryckie zachowanie, skoro już udowodnili nie raz, ze i muzycznie są świetni nawet w czasie gdy celebrytą się stawał.

Clownami nie są te wszystkie wymalowane pandy i pojeby black metalowe? to też clowny, ale mniej znane. Behemoth ich również muzycznie miażdży.
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Zapomniałeś Titelitury dodać, że w międzyczasie został pokarany za swoje grzechy białaczką, wyszedł z choroby i dalej gra te swoje satanizmy, ze znacznie większym sukcesem pokazując się od tego czasu w mediach jako uosobienie Lucyfera ;p Akcje takie jak ta czy krucjaty różańcowe dają tyle, że słyszą o nim/Behemocie osoby, które nie miały wcześniej pojęcia. Część z pewnością sięgnie ostatecznie po albumy stając się fanami. Tak więc oczywiście, że wyskoki wypływają na ilość fanów kapeli, w ogromnym stopniu.

Kapeli w sumie żadnej płyty jakoś nie lubię, ale to polaczkowanie w temacie Nergala - że Doda, że pedał - strasznie jest zabawne. Koleś na wszystko ciężko zapracował. Inna sprawa, że jako czynny uczestnik social media zdarza mu się zapodać jaką żenadę. No ale to pokazuje tylko, że żaden z niego diabeł, a człowiek jeno i, jak każdemu, zdarza mu się ośmieszyć samego siebie.

O jakim zepchnięciu muzyki mowa? Napierdalają kupę festów, koncertów u boku największych gwiazd, w tym na trasie pożegnalnej Slayera po USA, płytki sobie nagrywają na spokojnie, bo hajs nie goni. To co, mieliby co roku wypuszczać nowe płyciwo, żeby się dalej muzą na poważnie zajmowali?

A, Behemoth to jest w kurwę znany w PL od czasu śmieszkowego Kaka Demona.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

"Keka demona" i takie tam... :)