Ciekawie się zapowiada. Teraz już się tak łatwo z obrazy tak zwanych uczuć religijnych nie wykręci - cała akcja miała miejsce w przestrzeni publicznej i dotyczy obiektu kultu religijnego (którym taka na przykład podarta biblia nie jest).
Bardzo oklepana formułka, ale jednocześnie bardzo prawdziwa. Nergal przyzwyczaił się do promowania swojej osoby głównie poprzez tanią sensację i tego typu głupie akcje, ale używa sobie tylko i wyłącznie na katolach, bo żadnych realnych konsekwencji swoich działań (przynajmniej do tej pory) nie ponosił. Analogicznej akcji z wizerunkiem Mahometa z oczywistych względów nie odstawi, bo nie jest idiotą i samobójcą. Może tylko skończonym chamem (skoro tak według niego mają wyglądać życzenia kierowane do kobiet).yog pisze: ↑6 lat temu Jak widzę tytuł linka "Brudzyński stanowczo: niech przybije gwiazdę Dawida albo wizerunek Mahometa jak taki kozak", to coś solidnie wątpię w świetny komentarz, bo wygląda jak klepane od 10 lat formułki. Realia są takie, że gdyby to z gwiazdą Dawida zrobił, to by go ścigano za antysemityzm jeszcze prócz obrazy religii (raczej przede wszystkim za antysemityzm).
Jesteś inteligentny - rusz przez chwilę głową to może zrozumiesz o co mi chodzi.deathwhore pisze: ↑6 lat temu Tak, bo żydzi i muzułmanie mają ogromny wpływ na wygląd życia społecznego w Polsce, w każdej szkole początek roku szkolnego to wycieczka do synagogi, rekolekcje odbywają się w meczetach, a posłowie o deszcz modlą się do Buddy.
Bóg wstaje, a rozpraszają się Jego wrogowie
i pierzchają przed Jego obliczem ci, którzy Go nienawidzą.
Rozwiewają się, jak dym się rozwiewa,
jak wosk się rozpływa przy ogniu,
tak giną przed Bogiem grzesznicy.
Jest to zacna wizja, którą zaiste chętnie również bym uźrzał.TITELITURY pisze: ↑6 lat temu Miałbym ubaw, gdyby ktoś urżnął mu łeb pordzewiałym nożem śpiewając pierwsze wersy Psalmu 68:
Bóg wstaje, a rozpraszają się Jego wrogowie
i pierzchają przed Jego obliczem ci, którzy Go nienawidzą.
Rozwiewają się, jak dym się rozwiewa,
jak wosk się rozpływa przy ogniu,
tak giną przed Bogiem grzesznicy.
Teoretycznie tak - w praktyce obcinanie głów jego wyznawców to od wieków ich ulubiony sport.porwanie w satanistanie pisze: ↑6 lat temuPozwolę sobie zauważyć, że Jezus jest dla muzułmanów prorokiem - tak jak Mahomet, tyle że mniej zasłużonym.
Przydałby się jakaś opcja [sarkazm][sarkazm/] i inne takie przy formatowaniu, bo czasem można nie zajarzyć.
Pierdu - pierdu. Nergej już palił publicznie Biblię, szkalował godło, promował szmatanizm u Wojewódzkiego i pewnie robił jeszcze inne rzeczy, o których nie wiem. Jasne, że u nas religia jest wciąż ważniejsza, niż na tzw. "Zachodzie", ale bez przesady. Ktoś tam się popluł w Internecie, jakiś polityk pogroził palcem i na tym koniec. Acha, byli jeszcze tacy, co modlili się przed gigiem i z którymi metale cykali sobie śmieszne fotki oraz na nich pluli przy stojącej parę metrów dalej Policji. I co ? I nic. W rzeczywistej "religijnej dyktaturze" wisiałby już na dźwigu. Podobnie jak my zresztą z tego forum. Szukanie sobie dziś wroga wśród katoli jest trochę szukaniem na siłę. Ale zumiem, że taka jest konwencja, z tego wyrósł ten gatunek i tak pozostanie, dlatego nie mam nic przeciwko, choć mnie to śmieszy. Jak Nergal o umysłowości nastolatka, który Jezusa przykleja do chuja. Nie trzeba być katolem, żeby wydało się to żałosne.deathwhore pisze: ↑6 lat temu Kopanie katolików w Polsce to kopanie leżącego? Przecież powyżej są przytoczone słowa ludzi sprawujących w Polsce władzę, którzy zdają się sugerować, że wcale tak nie jest i że można ponieść za to realne konsekwencje. Do tego jeden z nich, mam wrażenie, zazdrości nieco muzułmanom, bo wśród nich można takiego niewiernego sobie spokojnie upierdolić ze społeczeństwa. Opinia na wyrost?
Jakby nie patrzeć, to nie jesteśmy po tej samej stronie Bałtyku co Szwecja.
Przykro mi, że tak uważasz, bo patriotyzm jest poza wszelką "prawicą" i "lewicą" oraz ponad religią. A ja mam szacunek dla patriotów zawsze, choćby ze zwykłej, ludzkiej przyzwoitości. Szczególnie takich, którzy za ten patriotyzm ponieśli śmierć.powojennych, ideologicznych morderców.
Pierdolenie trochę moim zdaniem, bo on nie targetuje ze swoimi płytami (póki co) w rynek w Arabii Saudyjskiej i tamtejsze koncerty, a ten Tel Avivu przy okazjach w stylu darcie biblii też obskakuje.Vexatus pisze: ↑6 lat temuBardzo oklepana formułka, ale jednocześnie bardzo prawdziwa. Nergal przyzwyczaił się do promowania swojej osoby głównie poprzez tanią sensację i tego typu głupie akcje, ale używa sobie tylko i wyłącznie na katolach, bo żadnych realnych konsekwencji swoich działań (przynajmniej do tej pory) nie ponosił. Analogicznej akcji z wizerunkiem Mahometa z oczywistych względów nie odstawi, bo nie jest idiotą i samobójcą. Może tylko skończonym chamem (skoro tak według niego mają wyglądać życzenia kierowane do kobiet).yog pisze: ↑6 lat temu Jak widzę tytuł linka "Brudzyński stanowczo: niech przybije gwiazdę Dawida albo wizerunek Mahometa jak taki kozak", to coś solidnie wątpię w świetny komentarz, bo wygląda jak klepane od 10 lat formułki. Realia są takie, że gdyby to z gwiazdą Dawida zrobił, to by go ścigano za antysemityzm jeszcze prócz obrazy religii (raczej przede wszystkim za antysemityzm).
Przypomnę tylko, że to kobieta jest liderką tego zespołu.TITELITURY pisze: Jaja to mają panowie z "Seeds of Iblis"
Tak ? A z jakiego artykułu kodeksu karnego ?Nikt pisze: W tym wypadku nastąpiło naruszenie prawa, więc nie jest to takie hop siu.
Reakcja managementu świadczy o czymś innym...Hajasz pisze: Teraz napiszę coś co być może kogoś z tego forum urazi no ale takie są fakty, że Nergal jest od wielu z Was inteligentniejszy i wszystko co robi jest najpierw dobrze przemyślane.
Z Art. 196. KK o ile dobrze pamiętam.Hajasz pisze:Tak ? A z jakiego artykułu kodeksu karnego ?Nikt pisze: W tym wypadku nastąpiło naruszenie prawa, więc nie jest to takie hop siu.
A co ma do tego wszystkiego pierwsza poprawka do amerykańskiej konstytucji?Hajasz pisze: Pierwsza poprawka do konstytucji zakazuje ograniczania wolności religii, prasy, słowa, petycji i zgromadzeń.
Bo życie Adama jest jak film
Czemu Ty go tak bronisz ? Chodzicie ze sobą, czy co ?
Gra o Tron: edycja polska.TITELITURY pisze: ↑6 lat temu Miałem już się na temat Nergeja nie wypowiadać, bo co miałem do powiedzenia, zostało powiedziane, ale nie mogłem się powstrzymać :
[link do obrazka się przedawnił]
No nie, to jest przesada. Nie jara mnie, toteż i nie słucham, ale fakty są takie, że Behemoth odniósł sukces dzięki profesjonalnemu podejściu do tworzenia muzyki i grania koncertów - nawet, jeśli przyznać, że w tym profesjonalizmie mieści się zręczne podłapywanie kolejnych trendów. Ludzie, którzy poznają Nergala na łamach "Gali" czy w telewizji to nie jest przecież jego publika. Po mojemu wygląda to tak, że swoją działalność celebrycką Negal prowadzi niejako równolegle, kaska za jurorowanie w TV czy inne bzdury to wpływy osobne od tego, na co może liczyć Behemoth - który ma przecież własną, totalnie skomercjalizowaną stronę, z firmową kawą i przemroczną biżuterią w awangardzie.
Z tego jest znany szerszej gawiedzi od kilku lat, ale w świecie metalu - metalu ekstremalnego Behemoth i Nergal są znani i doceniani co najmniej od czasów "Satanica", kiedy nikt nawet od Dodzie i jego występach u Wojewódzkiego nie marzył. Więc jakie ma znaczenie jego celebryckie zachowanie, skoro już udowodnili nie raz, ze i muzycznie są świetni nawet w czasie gdy celebrytą się stawał.TITELITURY pisze: ↑6 lat temu A po mojemu Nergal znany jest z tego, że chędożył Dodę, nosił pedalskie ubranka, profanował symbole istotne dla dużej części społeczeństwa. I to czyni zeń celebrytę w odróżnieniu od ludzi, którzy znani byli z muzyki, a dopiero potem ze swojego ekscentryzmu.