Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Re: Behemoth

dj zakrystian 7 mies. temu

kurz pisze:
7 mies. temu
Ktoś tu pisał o szczerym imidżu? W którym to miejscu? Jeżeli tak, to sory za czepianie się, jeżeli nie, to kurwa szanujmy się chociaż trochę.
Żaden imidż nie jest do końca szczery, bo to tylko kreacja sceniczna. Tak to widzę. No a jeśli kolesie z Pearl Jam chodzą na codzień w znoszonych żonobijkach i dziurawych trampkach i tak prezentują się na scenie... ale mają wypasione wille i jachty, miliony na kontach, to jest to szczersze od imidżu Hehemotha? Sam nie wiem...
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem

Tagi:
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

Vexatus pisze:
7 mies. temu
W Holandii taki procent mnie akurat nie dziwi. Środki poprawiające humor i zamieniające mózg w gąbkę można kupić na legalu, a ci najbardziej stetryczali i niezadowoleni z życia otrzymują wsparcie z programu Eutanazja+.
Bo jak to tak może jeden z drugim, być cieszyć się pewnie z kolejnej aborcji lub sodomii, i jeszcze diabeł do ucha podpowiada i się z belzebebubem śmieje. Żeby przed Panem Bogiem i najswietszo panienko, taki zadowolony stał, gdzie wiadomo że to grzech, że nie można więcej niż Polak, przecież w Chrystusie umilowany i przez matkę świata a królowe polski wybrany, zanim nienawidzący życia żyd prawa nie uzurpował. Pewnie narkomanii, kurwy albo złodzieje. A Szatan tańczy!

Jadnak wciąż bliżej Moskwy niż Berlina...
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088 7 mies. temu

Vexatus pisze:
7 mies. temu
W Holandii taki procent mnie akurat nie dziwi. Środki poprawiające humor i zamieniające mózg w gąbkę można kupić na legalu, a ci najbardziej stetryczali i niezadowoleni z życia otrzymują wsparcie z programu Eutanazja+.
Program Eutanazja+. Gniję. W 2021 roku 6 tys eutanazji na 16 mln mieszkańców. Z czego ponad 5 tys. dla osob z nieuleczalnym rakiem. Nie czytajcie proszę od rzeczy.

Zadowolenie w Holandii, Finlandii i Estonii wynika z tego że nawet za minimalną pensję jesteś w stanie przeżyć, a jak dwie osoby zarabiają to już jest w miarę godnie. Holendrzy pracują też najkrócej w Europie a dzieci są najszczęśliwsze(obok duńskich). No i rząd dba by każdy dostawał wakacyjna 13-tkę w lipcu. Zgodnie z przepisami prawa.
kurz pisze:
Takich jak ty nikt nie chce. Nie szanuję. Wracaj lizać dupska swoim wyluzowanym Holendrom.
Moja niebieska krew wre słysząc wulgarny rechot tłuszczy. Wincyj! :lol:
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Eutanazja dla fanów metalu. Dla pozostałych, tradycyjny samobój za pomocą xanaxu! Pasuje?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

@pp3088 po raz któryś widzę, że jesteś zwykłym, żałosnym dupkiem z mentalnością niewolnika, przykrywającym te typowe dla gnojków, nieszanujących, a co gorsza traktujących z pogardą swoje korzenie, cechy - pozorami kosmopolityzmu i tolerancji, a właśnie tychże cech ci najbardziej brakuje.

@Kozioł nie w męczeństwie Polaków rzecz, dodajesz to w sposób niewspółmierny do stanu rzeczywistego. Chodzi o szacunek do samych siebie, poczynając od własnej osoby, rodziny, a kończąc na bardzo ogólnie pojętym interesie świata, natury czy chuj wie co tam jeszcze wpisać.

@dj zakrystian jasna sprawa, że imidż z definicji jest maską, przebraniem, elementem wizerunku, którym się oddziaływuje na innych i w myśl tej definicji nie traktuje się go w kategoriach szczerości, to nie jest cecha go wartościująca. W tym sensie było moje pytanie, gdzie padło takie określenie jak „szczery imidż”. Była to zwykła manipulacja i to bez wyrwania z kontekstu, po prostu zwykle kłamstwo (jeżeli komentarz kozła dotyczył tego co ja pisałem - sens mojej wypowiedzi tyczył się podobania lub nie rzeczonego imidżu - osobiście wizerunku scenicznego Nergala nie lubię, co nie przeszkadza mi od czasu do czasu Behemotha z przyjemnością posłuchać, a zdolność marketingową Darskiego podziwiam, szanuję jego ciężką pracę i życzę mu, aby ten hajs zbierał, jeżeli umie i lubi).
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088 7 mies. temu

Po raz który?! Na tematy pozamuzyczne rozmawiamy chyba pierwszy raz. Napisałem sobie pól żartem pół serio że Polacy mają tendencje do wkurwiania się. Ot, pewien aksjomat który znany jest każdemu. Powodów do wkurwiania się mnóstwo, a krótko mówiąc - lewica, prawica, kurwica. Ty zaś obruszył się jakbym Tobie papieża obrażał. Ba na podstawie tych słów napisałeś cały mój portret psychologiczny, wróżbita Maciej musi czuć się zagrożony.

Pomijając już fakt, że wkurwiłeś się na kilka zdań w Internecie+copypastę(ach czyż to nie potwierdza mojego stwierdzenia, że Polacy lubią się wkurwiac?) to naprawdę uważasz że fakt że przytoczyłem jedna negatywna cechę narodu polskiego czyni ze mnie antypolaka? Nad tym właśnie powinno się w Polsce pracować, ten kompleks niższości, że jak ktoś coś skrytykuje co jest polskie to już wróg ojczyzny. Mamy tyle samo dobrych co i złych cech jak i inne narody. Żaden z holendrów się nie obrusza jak wytknę im że są leniwi i lubią brać piguły. Prawda znana na całym świecie, więc nihil novi sub sole. Tylko chyba u nas ciągle panuje przekonanie że na zachodzie mają nas za pijaków i złodziei. Dawno to minęło, a Polaków raczej się ceni - ciężko pracują, są sprytni, no i maja mocne głowy.

Jesteś inteligentnym gościem wiec tłumacz sobie to jak chcesz. Ale skoro tak bardzo Ciebie to obchodzi to wiedz że Polski się nie wypieram. Ba dbam głównie o to by dostawy mebli z Polski były odpowiednio zaksięgowane, zapłacone i by każda strona była zadowolona. A to że polskie mebelki sprzedają się w Niderlandach najlepiej świadczy o tym że pora pozbyć się kompleksów(no i o tym że holendrzy lubią szpanować na zewnątrz najdroższymi markami, ale do domu kupują to co relatywnie tanie i dobrej jakości).

Proponuję odkurzyć głowę ;)

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 7 mies. temu

pp3088 pisze:
7 mies. temu
Tylko chyba u nas ciągle panuje przekonanie że na zachodzie mają nas za pijaków i złodziei.
Dawno to minęło, a Polaków raczej się ceni - ciężko pracują, są sprytni, no i maja mocne głowy.
Nie żebym się bulwersował ale właśnie to potwierdziłeś o czym mowa tylko tak po szamotowemu, inteligentnie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088 7 mies. temu

Hajasz pisze:
7 mies. temu
pp3088 pisze:
7 mies. temu
Tylko chyba u nas ciągle panuje przekonanie że na zachodzie mają nas za pijaków i złodziei.
Dawno to minęło, a Polaków raczej się ceni - ciężko pracują, są sprytni, no i maja mocne głowy.
Nie żebym się bulwersował ale właśnie to potwierdziłeś o czym mowa tylko tak po szamotowemu, inteligentnie.
Posiadanie mocnej głowy jest rozpatrywane pozytywnie. Bycie sprytnym również. Wszystko zależy od wydźwięku. Jak Ty napiszesz że znalazłeś nową płytę na której napierdalają tak że głowa pęka, wokal brzmi niczym bulgot z piekła, a muzyka napierdala kujawiaki w pysk to będzie to dla Ciebie komplement. Gdy napisze tak Pani Basia z mięsnego to będzie najgorsza obelga.

To trochę jak z murzynami w Polsce. O taki prawdziwy dresik to Murzyna ma za małpoluda, co tylko tańcuje i się bawi, ale jak gra w jego Wisełce to równy chłop. Panie jak on tańczył po tym golu, normalnie gwiazdy po lodzie śpiewają.

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 7 mies. temu

pp3088 pisze:
7 mies. temu
To trochę jak z murzynami w Polsce. O taki prawdziwy dresik to Murzyna ma za małpoluda, co tylko tańcuje i się bawi, ale jak gra w jego Wisełce to równy chłop. Panie jak on tańczył po tym golu, normalnie gwiazdy po lodzie śpiewają.
Przecież ja nie jestem rasistą, słucham Blasphemy xD
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

Fuck it.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 7 mies. temu

pp3088 pisze:
7 mies. temu
Hajasz pisze:
7 mies. temu
pp3088 pisze:
7 mies. temu
Posiadanie mocnej głowy jest rozpatrywane pozytywnie. Bycie sprytnym również. Wszystko zależy od wydźwięku.
Jest takie słowo stereotyp. Każdy naród, grupę społeczną, subkulturę można dzięki temu łatwo przedstawić a i setki innych rzeczy. Wracając do Behemoth zespół ewidentnie wiele razy to podkreśla, że walczy ze stereotypami Polaków. Najczęściej ta walka przenosi się na sale sądowe i całe szczęście, że zespół wychodzi z tego zwycięsko. Wiele stereotypów zostało bardzo dawno zakorzenionych ale jest ciągle aktualne. Raperzy pisali o tym teksty, Boguś Linda darł z tego łacha w filmach a na inne sobie dawno temu pozwoliliśmy i teraz się oburzamy jak na te słynne "polskie obozy".
Na festiwalu Owsiaka w tym roku TVP pokazała ich zdaniem szokujące sceny jak ludki śpiewają Barkę i jegomościa przebranego za Jezusa. Pojedziesz do Germanii to i tak usłyszysz, że jesteś z kraju złodziei albo tu na terenach NRD, że jesteś polską świnią. Założysz metalową koszulkę będziesz szatanistą, założysz koszulkę z logo Zawiszy Bydgoszcz będziesz popierać wojnę na Ukrainie. Takich przykładów można mnożyć setki w każdym kraju ale wracając do "nieszczerego" image bohaterów tematu czy kogokolwiek to zaczynamy albo inni zaczynają popadać w jakąś histerię albo fobię. Podobno strach przed danymi rzeczami jest fachowo nazywany więc pora chyba wymyślić nazwę dla fobii na nowe informacje i zdjęcia Behemoth. Za to bym nawet wypił toast jak Kondrat z Gajosem dla kultowego "na pohybel wszystkim".
GRINDCORE FOR LIFE
edi_gein

edi_gein 7 mies. temu

TO pogalopowało!!!!!

Gdybym miał wybrać setkę płyt na bezludną wyspę lub podobne zastawienia to pewnie "The S" bym wziął. Dobra płyta. Nie ma pytań. Ale otoczka , którą zbudował adaś pederasta wokół zespołu przyprawia mnie o obrzydzenie i rechot. Nie wiem co bardziej. I zgodzę się ( nie chcę cytować bo z dużo), że metalowy kurwidołek to w dużej mierze przebieranki, imażż itp. Ale myślę też , że nikt do tej pory nie przekroczył tak bardzo granicy w obrażaniu, opluwaniu, poniżaniu, upokarzaniu, obśmiewaniu innych. Diamond ze swoim upide down cross to pikuś w porównaniu do karmy dla psów. To chyba też upoważnia do podsmiechujków z samego adasia.

Nawiasem jak patrzę na ludzi krzyczących o braku tolerancji i państwie wyznaniowym w Polandii to się pytam gdzie?
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 7 mies. temu

pp3088 pisze:
7 mies. temu

Pomijając już fakt, że wkurwiłeś się na kilka zdań w Internecie+copypastę(ach czyż to nie potwierdza mojego stwierdzenia, że Polacy lubią się wkurwiac?) to naprawdę uważasz że fakt że przytoczyłem jedna negatywna cechę narodu polskiego czyni ze mnie antypolaka?
Ech, a już myślałem, że ktoś jeszcze, tak jak ja, nienawidzi Polaków tylko dlatego, że są Polakami, a swoją nienawiść motywuje prostą niechęcią do rodaka. Zawiodłem się na Tobie.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 7 mies. temu

Taka ciekawa dyskusja się wywiązała; fragmentarycznie rzuciłem okiem i widzę ofensywę europolaczków, a mi się nawet nie chce przerzucać tych wypowiedzi, żeby móc się jakoś włączyć i ciągnąć łacha z tej ojkofobii. Dlatego przytoczę historyjkę o (niez)Darskim, którą opowiedział mi ostatnio ziomeczek przy piwie, a widział ją podobno na własne oczy. Otóż Darski wybrał był się parę lat temu na koncert Diamandy Gallas, czy czegoś takiego, a potem chciał się polansować, przywlókł więc tę swoją nowo wówczas wydają książkę i zaczął opowiadać rzeczonej szansonistce kim jest, co to za książka, no i że chce autograf oraz z nią wspólne zdjęcie. Gallas słuchała go ze znudzoną miną, po czym stwierdziła "no photos", odwróciła się na pięcie i poszła. Zgaszona gwiazda polskiej postępowej muzyki estradowej podobno szybko zmyła się zawstydzona.

No bo jak to, piszą o nim w Polityce i Jewsweeku, zapraszają do "pytania na śniadanie", piasek opierdala mu gałę, czasem nagra nawet jakąś średnią płytę, a Gallas nie chce z nim rozmawiać? Niebywałe!

Taki to nasz Darski. Aż żałuję, że nie jest czarny. Wtedy mógłbym zaśpiewać "Darski, Darski, kolorowy, chuj ci w dupę do połowy!". A tak, to nie ma co śpiewać...
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Master Of Reality

TheAbhorrent 7 mies. temu

Pisanie o "polactwie" i "cebulakach" to nie kompleks niższości, a krytyczne spojrzenie na społeczeństwo, do którego się należy (które się tworzy). Zobacz w sumie co zrobiłeś - powieliłeś jakaś głupią plotkę w celu dowalenia osobie trzeciej. Może to prawda, może półprawda, może gówno prawda. Po co to? Czujesz się lepszy, bo Nergal ma 1000 fotek z różymi artystami, którzy go chyba szanują patrząc na ich socjale, a 1001 mu (podobno) odmówił? Więcej fotek od niego robi chyba tylko Halford, nie tylko z innymi ale i solo, w dziwnych pozach. Niedawno wbił się nawet na backstage Cradle Of Filth, bo wbija do prawie każdego. BTW, masz jakieś ploteczki, czy Halfordowi ktoś odmówił? To byłoby mega ciekawe!

Fakty, które znamy są takie, że Nergal żyje po swojemu, a hejterzy przydają mu sławy hejtując. Koleś niedawno przyznał, że zamieszczał w swoich socjalach posty tylko po to, żeby wkurzać ludzi i działoło to rewelacyjnie. Do tego sądzę, że on serio kocha metal wbrew temu co mu ludzie wytykają. Na swój sposób to fajne, że gościu z takim już stażem podchodzi do Kinga Diamonda z miną dzieciaka po autograf na DBTO. O jego akcjach z vintage koszulami zespołów nawet nie ma co gadać, ale typ ma ich setki.

Co odróżnia Nergala od wielu innych? Bo nagle się okazuje, że Nergal w masce to przegięcie. King Diamond w plastikowej koronie to klasa :D Więcej nawet, Nergal to pozer, bo lepsi są męscy kolesie w żonobijkach na scenie :lol:

Całe zło muzyki metalowej i Polski to Nergal, którego z tego co widzę nikt nie słucha, ale każdy w ramach pogardy chce napisać analizę jego działania i co z nim jest nie tak :lol:
Nie cierpię pisać postów.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Nergal jest żenujący, nie z powodu nawet plastikowego, jasełkowego imidżu, bo to tylko kreacja sceniczna, jak uzgodniliśmy i może pasować, lub nie. Jego żenada, to kopanie leżącego obecnie KK i nieudolna zabawa w wytykanie przywar narodowych. Chce być drugim Gombrowiczem, którego zresztą cytował, a wychodzi z niego właśnie zakompleksiony Janusz. Nawet Testoviron był lepszy w trollowaniu Polaków.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

Pięknie te polackie przywary jednak wątek o behemocie odsłania.

:D

DJ Anal. Coś ty taki katolik się zrobił?
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Master Of Reality

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Jego żenada, to kopanie leżącego obecnie KK
KK ma swoje problemy, ale zdecydowanie nie "leży". Znajoma wróciła w weekend z przystanku Jezus, podobno najlepsza edycja od lat. Ludziom się wydaje, że jak wychodzą skandale seksualne i kandydatów do seminarium jest mało, to KK się sypie. To nie jest prawda. KK się tylko dzięki temu oczyszcza, a wierni zostają i się umacniają. Instytucja jest mega mocna, rucj tradsów rośnie w siłę - mają powód, w końcu obecne problemy to wynik modernizmu. W Bydgoszczy prawdopodobnie będzie budowany Jezus jak ten w Świebodzinie w centrum dużego osiedla :D Podpisy już zebrane, teraz kasę ciągną. Dotacje na KK sięgają zenitu. Fundusz kościelny będzie wzmocniony, bo inflacja. Może wierzycie, że jak Tusk wygra wybory to weźmie się serio za rozbrat kościoła i Państwa? Bez żartów, w Polsce może tylko część lewicy byłaby do tego zdolna.

Aha, wiecie, że wciąż odbywają się rozprawy chłopaka, który parę lat temu wszedł do kościoła podczas mszy w czapce? :D KK wciąż mocno siedzi w tym kraju.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Kozioł pisze:
7 mies. temu
Pięknie te polackie przywary jednak wątek o behemocie odsłania.

:D

DJ Anal. Coś ty taki katolik się zrobił?
Ze mnie katolik, jak z Kwaśniewskiego abstynent. Po prostu, czasy idą zdecydowanie chore i obrzydliwe, na tym tle archaiczny Kk jawi się jak spoiwo zdychającej tożsamości. Jak to prof Wolniewivz rzekł: jestem niewierzącym katolikiem. Romek Kostrzewski lepiej piętnował wady kościoła, do tego taki Bastard wyszedł w 1992, kiedy kościół znaczył więcej od rządu. Teraz to kopanie zdychającego lwa, jak w bajce Ezopa. Co z tego, że w Polin Przystanek Jezus nadal popularny? W Europie kościół zdycha a budynki sakralne robią za dyskoteki, albo burdele. W Polin ten rozkład potrwa dłużej. Adam chce zastąpić gnijący Kk sgermentowanym gównem i obłędem zboczeń i wszelkiego spierdolenia moralności. Chuj mu w ten zakłamany ryj. A płyt Hehemotha posłucham, kilka dobrych nagrał.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Master Of Reality

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Po prostu, czasy idą zdecydowanie chore i obrzydliwe, na tym tle archaiczny Kk jawi się jak spoiwo zdychającej tożsamości.
Jakiej tożsamości? Patriarchalnej, pełnej obłudy i destruktywnej dla każdego, kto nie pasuje do schematu?
Jakie to "chore i obrzydliwe" czasy nadchodzą? Ostatnio słyszałem, że społeczeństwo zdycha bo "baby zamiast gotować i rodzić chcą, żeby faceci też umieli robić obiady... I żeby je robili".
dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Jak to prof Wolniewivz rzekł: jestem niewierzącym katolikiem.
Oho, przez takie myśli i takich inteligentów KK ma problemy. Przez ludzi, którzy sacrum tam nie dostrzegają, ale nie potrafią ogarnąć i zrozumieć świata innego niż ten, w którym się sami wychowali. Wolniewicz pięknie lawirował właśnie w tym temacie mówiąc o ksenofobii, która jego zdaniem była racjonalnym wyborem.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Wolniewicz nie lawirował to, że nie zrozumiałeś o czym mówił, nie znaczy, że mataczył. Kk spaja naród, to element tradycji. Ja osobiście mam problem z wiarą w Boga, ale doceniam rolę jaką ta wiara pełni. Ty widzisz świat zero - jedynkowo. Zły konserwatyzm i wesołe pokojowe LPGD😉
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 7 mies. temu

Spaja? Taka jest propaganda KK. Podobnie jak z tym, ile to procent jest wierzących. To atrapa tradycji, martwe symbole. To jak żegnający się ludzie w kościele,m bez zrozumienia liturgii, to jak odwracanie oczu od przeistoczenia... Taka to tradycja. Jak wypalanie traw przez rolników.
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie 7 mies. temu

Kk spaja naród

Żeby w XXI wieku dorosły (?) człowiek wierzył w takie pierdolenie...

KRK to obca nam, globalna organizacja, której metoda działania polega na zagospodarowywaniu wszystkich ważnych momentów życia człowieka (narodziny, dorastanie, małżeństwo, śmierć) pustym rytualizmem i wmawianiu temu człowiekowi, że okazując posłuszeństwo wymysłom kasty kapłanów wznosi się w jakiś sposób na wyższy poziom moralny, uspołecznia i w dodatku funduje sobie wieczystą nagrodę. KRK żadnego narodu nie "spaja", tylko dzieli wedle swoich potrzeb, po czym w podzielonych nacjach wspiera posłusznych i oczernia krnąbrnych. Są w tym na tyle dobrzy, że udaje im się oddziaływać nie tylko na wierzących, ale i na niewierzących, wśród których widać, doskonale zilustrowany przez autora wyżej przytoczonych słów, kretyński trend popierania KRK z powodu jego rzekomo bardzo ważnej pozytywnej roli społecznej, podczas gdy w rzeczywistości jego rola na tym polu jest destruktywna i uwsteczniająca. Nie, KRK nie pomaga zachować tożsamości, tylko ją niszczy i wypacza.

A twierdzenie o "kopaniu leżącego" byłoby śmieszne, gdyby nie padło w kraju, w którym oficjalnie i w majestacie prawa uczniowie szkół publicznych są oceniani - a ocena ta ma wpływ na średnią - za to, czy wyznają właściwą wiarę.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2022, 11:31 przez porwanie w satanistanie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

dj zakrystian pisze:...Kk spaja naród, to element tradycji...ale doceniam rolę, jaką ta wiara pełni... Ty widzisz świat zero — jedynkowo...
Haha - powyzsze, to upraszczając, b dobry przyklad na myslenie zero jedynkowe wlasnie. Poniższe jeszcze bardziej...
dj zakrystian pisze:Zły konserwatyzm i wesołe pokojowe LPGD😉
Od razu majdan blackmetalowy narodowy, albo geje, albo Tusk — Tak ten kościół właśnie spaja... Beton ;)
To jest po prostu upolitycznienie, nieświadome i naiwne. Malowane w czerń i biel. :D I rzeczywiście, ta wojna polsko-polska jest już chyba elementem „tradycji” (chyba ze zacietrzewiem kiedyś wmówionym, obecnie celebrowanym i omylnie branym za cnote narodową — oczywiście katolicką).
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

Kozioł pisze:
7 mies. temu
I rzeczywiście, ta wojna polsko-polska jest już chyba elementem „tradycji”
Oczywiście, że jest - i Kościołowi bardzo to odpowiada, ponieważ z konieczności musi on odrzucać jedno z największych osiągnięć cywilizacyjnych naszych czasów, czyli zdanie sobie sprawy z tego, że mogą równolegle istnieć różne, równie dobre sposoby życia i światopoglądy, równorzędne kultury i tak dalej. Coś takiego jest dla KRK z jego prostackim dualizmem nie do przyjęcia, dlatego zawsze musi on podsycać konflikty.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Master Of Reality

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Wolniewicz nie lawirował to, że nie zrozumiałeś o czym mówił, nie znaczy, że mataczył. Kk spaja naród, to element tradycji. Ja osobiście mam problem z wiarą w Boga, ale doceniam rolę jaką ta wiara pełni. Ty widzisz świat zero - jedynkowo. Zły konserwatyzm i wesołe pokojowe LPGD😉
Szczerze mówiąc przeszedłem dość znaczącą zmianę przez dekady życia, też obawiałem się inności, łapałem się na strach przed muzułmańskim włodarzem Londynu, uchodźcami, LGBT i neomarksizmem zanim to było modne. Potem zacząłem pracę naukową, a z tym przyszło kręcenie po świecie w celach innych niż turystyka. I cóż, obecnie uważam, że za całą ksenofobią i niechęcią stoi tylko strach.

Nie patrzę na świat binarne, jak sugerujesz. Kościół miał swoje miejsce w historii Europy i Polski. Na przestrzeni wieków nie tylko palił "wiedźmy" i tłamsił kulturę regionalną będąc de facto pierwszym globalistą, ale dał realny impuls do rozwoju nauki i czegoś, co potem było nazywane kulturą uniwersytecką. Co ciekawe, to kościół w pewnym czasie swojego istnienia promował rozum w naukach empirycznych zadając spory cios szarlatanom naukowym (nie mówię tylko o "Fides et ratio", która jest raczej efektem wcześniejszych dekad). Ale właśnie poza tym KK ma swoją drugą stronę i bardzo ciemne oblicze. W szczególności kościół polski, jasełkowy, wykluczający, ogłupiający i dzielący ludzi. Jesienią byłem na konferencji na KULu, na której podczas otwarcia jakiś ksiądz stwierdził, że w sumie nasza dyscyplina jest ważna, ale najważniejsze to walczyć z neomarksizmem. Wyszedłem razem z kilkoma osobami. Nie dlatego, że cenie neomarksizm, ale dlatego, że wiem czym on jest. To co robi teraz KK to ohydne dzielenie ludzi w myśl ochrony własnych wpływów i finansów. Same parafie stają się czasami areną polityczną, czego mam przykład u mnie. Do tego kuriozalne zapraszanie na "rekolekcje" szarlatanów w cywilu, którzy mają niby kontakt z zaświatami. Kościół w 2022 to pasożyt.

Boisz się? Spiko, czaję. Wyjedź sobie do Irlandii lub Portugalii, krajów niedawno bardzo katolickich, które już takowymi się są. Ich społeczeństwa mają się dużo lepiej niż nasze, żyje się tam spokojniej i bezpieczniej. Paradoksalnie jak mijasz "araba" z czasem dużo mniejsze wrażenie to robi niż mijanka typa w barwach Elany w Toruniu.
Zresztą mam anegdotę. W Dortmundzie w 2015 byłem na konferencji w dzielnicy, o której słyszałem, że nawet policja boi się tam wchodzić. Wysiadłem ze zbiorkoku, idę czujnie się rozglądać, a tu leci za mną gostek o śniadej cerze i coś wrzeszczy. Zaczalem nerwowo szukać gazu, a typ przyniósł mi kurtkę, którą miałem przewieszoną, jak się okazało nie dość skutecznie, przez plecak. Uprzedzenia to wielka siła, karmimy się w tym w Polsce od lat, wzmacniamy dodatkowo bzdurami o naszej szczególnej roli na mapie i historii świata. Jak trochę się po tym świecie rozejrzeć to widać, że to naprawdę jest zaściankowe i małe.

A co to ma do Nergala? Nic. Może tylko to, że typ prowokuje, a poza tym też zobaczył trochę świata i wie, że na zachodzie LGBT z "arabami" nie biegają dziko po ulicach polując na ludzi. Nie wiem, czy on tak mocno promuje mniejszości, ale jeżeli to robi, to tym bardziej szacunek.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex 7 mies. temu

TheAbhorrent pisze:
7 mies. temu
Uprzedzenia to wielka siła, karmimy się w tym w Polsce od lat, wzmacniamy dodatkowo bzdurami o naszej szczególnej roli na mapie i historii świata. Jak trochę się po tym świecie rozejrzeć to widać, że to naprawdę jest zaściankowe i małe.
A siewca tejże propagandy ma się niestety naprawdę dobrze, przeznaczając na to kupę kasy.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

To mówicie, że postępowa partia pedofili, jest lepsza od zaściankowego kościółka? Istniał taki twór, na szczęście zdelegalizowany. W czym ruchanie dzieci na legalu jest lepsze od piętnowania pedo klechy? Czy dwóch gejów, mulatka i osiołek, to lepsza rodzina od mamy, taty i bombelków? Jedno trzeeba Hehemothowi przyznać, potrafi rozpętać gównoburzę a o to w tym srołbiznesie chodzi.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
To mówicie, że postępowa partia pedofili, jest lepsza od zaściankowego kościółka? Istniał taki twór, na szczęście zdelegalizowany. W czym ruchanie dzieci na legalu jest lepsze od piętnowania pedo klechy? Czy dwóch gejów, mulatka i osiołek, to lepsza rodzina od mamy, taty i bombelków? Jedno trzeeba Hehemothowi przyznać, potrafi rozpętać gównoburzę a o to w tym srołbiznesie chodzi.
Lol, Lol & Lol
Nie wierzę że ty w takie kamieniołupanie wierzysz. Hasełka jak z Misia. :)

Gownoburzę (reklamę) wokół behemoth to raczej wywołują ci zbulwersowani, reszta pierdoli. Nergal zapoda a reszcie w głowie się nie mieści.... Piana zaczyna się toczyć.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

Kozioł pisze:
7 mies. temu

Nie wierzę że ty w takie kamieniołupanie wierzysz.
Podaj w co ty wierzysz, z wielką ochotą się pośmieję, wprawdzie w duchu, bez wielkich znaków i krzykliwych emotikonek, ale za to głośno, bardzo głośno.

Nie bronię kościoła, nawet nie bronię jakiegokolwiek systemu metafizycznego, ale wyczyny Nergala są właśnie jak z rzeczonego misia. Umie prowokować, mi się osobiście taki przekaz nie podoba. Ciekawy jestem, czy też tak byś się śmiał, jakby ktoś nazwał, dajmy na to twoją córkę - kurwą?
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

Podaję w co wierzę:
Wierzę magii starych drzew i gwiazd
Wierzę magii świata żądz, jak zwierz.
Broń boże
Broń boże

Podaję co myślę o ploteczkach:
... Język ludzki czasem przypomina,
psa co zerwał się z łańcucha ciemną nocą.
Prawda z ust do ust jest całkiem inna,
Bo nie ludzie słowa, ale słowa ludzi niosą
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Rysio, wygoooglowanie tej partii zajmie Ci ok kilku sekund. Polecam. Nawet stronka FakeHunter, potwierdza, że taki twór istniał a w 2021 była próba reaktywacji. Jednym z postulatów było, obok pedofilii, legalizacja zoofilii. Hau hau, miauuu. Nergal lubi to :mrgreen:
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

Szkoda, że to mnie ma nic do rzeczy.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Master Of Reality

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Idealnie wpisują się Twoje słowa w to, co napisałem. Ty się po prostu... boisz. To nie jest wstyd, spoko. Klechy Tobie też zrobiły krzywdę mentalną, tak jak niegdyś mnie. Przerabiałem to, napisałem zresztą. Bałem się "innych" ("inności") przez tych drani. Na to jest prosty lek - wyjedź do np. Holandii, pomieszkaj tam trochę.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Wpisz sobie w google Ksiądz ci pokaże swoje tatuaże. To tytuł artykułu, nawet dwa były .. w NIE. Afera z przekrętami księdza z mojego miasta. Autorka to Joanna Skibniewska. Zapytaj kto ją zaprosił do Brodnicy. Tak, zgadłeś. Strasznie boję się kościoła. Jprdl normalnie forumowy Jackowski. A w Holandii i Dojczlandzie już byłem. Pod koniec sierpnia jadę do Holandii, więc pewno zapiszę się do partii pedofilów, albo pojadę do Barneveldu, gdzie na legalu było kazirodztwo. Wiesz może czy jeszcze jest? Bo ja tam tylko na kilka tyg bywam i nie w temacie😉
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Pod koniec sierpnia jadę do Holandii, więc pewno zapiszę się do partii pedofilów
Oto do czego prowadzi sympatyzowanie z Kościołem Rzymsko-Katolickim!
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Master Of Reality

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Wpisz sobie w google Ksiądz ci pokaże swoje tatuaże. To tytuł artykułu, nawet dwa były .. w NIE. Afera z przekrętami księdza z mojego miasta. Autorka to Joanna Skibniewska. Zapytaj kto ją zaprosił do Brodnicy. Tak, zgadłeś. Strasznie boję się kościoła. Jprdl normalnie forumowy Jackowski. A w Holandii i Dojczlandzie już byłem. Pod koniec sierpnia jadę do Holandii, więc pewno zapiszę się do partii pedofilów, albo pojadę do Barneveldu, gdzie na legalu było kazirodztwo. Wiesz może czy jeszcze jest? Bo ja tam tylko na kilka tyg bywam i nie w temacie😉
Nie napisałem, że boisz się kościoła. Napisałem, że boisz się inności i dlatego piszesz takie dziwne rzeczy. Straszysz nas tutaj budując jakieś przeciwności KK vs partia pedofilów, jakby to drugie było obrazem zachodniego, zlaicyzowanego świata. A nie jest. Natomiast jeszcze w czasie swojego bliższego związku z kościołem słyszałem pełno takich strasznych historii o zdemoralizowanym, opanowanym poprzez zboczeńców i "arabów" zachodzie. I co? I nic, to bzdura.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Te wszystkie newsy, że ciapaki nie chciały choinek na rynkach miast, że dochodziło do bijatyk LPGD z muslimami, że jak twierdzi moja znajoma z 3 Rzeszy Abdul pracować nie chce, woli socjal i ma po 6 bombelków, to fejk niusy? To Ty zostałeś przepramowany na lewacką wizję świata i boisz się Kk., który mimo wszystko, jest mniejszym rakiem od multikulti. Adam też jest programowanym ludzikiem, choć uważa się za wchuj światłą osobę. Chwalenie większej chujni od starej chujni, to ignorancja i brak pragmatyzmu a nie oświecenie.
Temat z Hehemothem ma już niewiele wspólnego. Dodam więc, że zyskało u mnie punkcik ILAYD. Nergal nadal zaś jest zjebem😁
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

Dobre programowanie. Doskonały przykład na to jak kiedys, pewna partia, tak po prostu, w kilka lat "zrobiła" miliony Niemców w chuja. Proszę obserwować i uczyć się.

A pomyśleć że 15 lat temu, mieliśmy z 6 partii w sejmie, od lewego przez szare po przestraszonych świata prawiczków z ligi polskich schorzeń :) Teraz możesz być tylko jednyn lub drugim extremum.

Na koniec troszkę hypokryzji bo pomimo życia w grzechu, pedofilii i kazirodztwie, zboczony zachód nie śmierdzi gdy się jedzie do piekła sprzedawać za eurasy lub funty... Bierzesz od nich pieniądze - sponsorujesz ciapaków i lgbt 😁
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Master Of Reality

dj zakrystian pisze:
7 mies. temu
Te wszystkie newsy, że ciapaki nie chciały choinek na rynkach miast, że dochodziło do bijatyk LPGD z muslimami, że jak twierdzi moja znajoma z 3 Rzeszy Abdul pracować nie chce, woli socjal i ma po 6 bombelków, to fejk niusy? To Ty zostałeś przepramowany na lewacką wizję świata i boisz się Kk., który mimo wszystko, jest mniejszym rakiem od multikulti. Adam też jest programowanym ludzikiem, choć uważa się za wchuj światłą osobę. Chwalenie większej chujni od starej chujni, to ignorancja i brak pragmatyzmu a nie oświecenie.
Temat z Hehemothem ma już niewiele wspólnego. Dodam więc, że zyskało u mnie punkcik ILAYD. Nergal nadal zaś jest zjebem😁
Przeczytaj co napisałem wcześniej i z jakimi uprzedzeniami ja wyjechałem na zachód to zobaczysz na co zostałem "zaprogramowany". Tu nie chodzi o fejknewsy, tu chodzi o to, jak to jest przedstawiane. Na zachodzie sporo osób korzysta z socjalu, nie tylko muzułmanie. Zobacz sobie statystyki jak wiele osób korzysta z socjalu w Polsce - uwaga, możesz doznać szoku. Zobacz np.staty niemieckiego kindergeld i naszego 500+. A ilu Polaków kindergeld brało! Mam wśród znajomych takiego asa, zameldowany w Augsburgu w czasach, jak córkę wychowywał. Ale o tym nie przeczytasz, to tylko "araby" są darmozjady i cwaniaki.

Niechęć do akcesoriów świątecznych to z tego co się dowiedziałem nie pomysł innowierców, a lokalnych. Ludzie odeszli od kościoła to żal im na to publicznego hajsu, a sama symbolika straciła sens. Zresztą widać to na osiedlach - ojciec mi mówił, że jak jeździł do reichu dawno temu to pełno chat w dekoracjach na święta. Teraz sam widziałem, że z parę na ulicy może ma światełka w oknie. Chociaż przed niektórymi kościołami są instalowane żłobki i jakoś nie widziałem, że są niszczone. Oczywiście lewica szybko podłapała temat w imię różności itd., ale oni po prostu płyną z prądem. U nas jest przecież to samo, też systematycznie niektóre grupy mówią o symbolach kojarzonych z religią w przestrzeni publicznej.

To z czym oni mają realny problem to cała masa durniów, którym się z dobrobytu w dupach poprzewracało. W ich systemie edukacyjnym po podstawówce możesz iść do roboty, a jak nie ma roboty to na zasiłek pod warunkiem robienia jakichś kursów. No rośnie masa znudzonych, roszczeniowych cwaniaków. Do tego strasznie słaba i marna jest policja. Odwrotnie niż u nas, tam jest nacisk na drogówki, a nie na prewencję i "krawężniki". Tylko nie wiem, czy bym to łączył z KK - u nas też jest cała masa pojebów na ulicach pomimo nie aż tak socjalnych rozwiązań. Zdaje się, że ostatnio jakiś chłopak został zabity w centrum miasta maczetą, bo napastnik go z kimś pomylił. Gdyby to się stało w Szwecji to już byś czytał na Polonia Christiana i Fakcie, że typ miał śniadą skórę i arabskie rysy.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

TheAbhorrent pisze:
7 mies. temu
Na zachodzie sporo osób korzysta z socjalu, nie tylko muzułmanie. Zobacz sobie statystyki jak wiele osób korzysta z socjalu w Polsce - uwaga, możesz doznać szoku.
Ech, jak Ty nic nie rozumiesz. Przecież powszechnie wiadomo, że z tym jest jak z żydowskimi i polskimi kolaborantami w czasie II WŚ. Jak kolaborował Polak, to wiadomo - zawsze się jakiś jeden gnój trafi, czara owca, to właściwie nie Polak nawet. Gdy kolaborował Żyd - no oczywiście, oni wszyscy tacy, tego się należało spodziewać.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 7 mies. temu

Nie mogę powstrzymać się od komentarza. :D
Jestę pracownikę naukowę, więc wiem, co to ksenofobią kurwo! O ile jeszcze do 2015 można było sobie bajdurzyć na temat tego jacy wspaniali są nasi śniadzi bracia, to potem mamy już zbyt wiele dowodów na to, żeby móc mówić o wyjątkach od reguły. Ten rok jest dla mnie cezurą oddzielającą oszołomów, którzy po prostu są impregnowani na fakty od tych, którzy po prostu mogli się mylić. Sam znam kilkanaście przypadków ludzi, którzy zmienili swoje podejście w tym temacie. No i zapominacie imputując Polakom ksenofobię, że nie mieli problemu z przyjęciem 3,5 miliona Ukraińców. A z własnego podwórka wiem, że zrobili to także ludzie, którzy co do ciapatych mają taką samą opinię jak ja. Weźcie to pod uwagę przy swoich uczonych analizach. :D
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

A o cyckach nie będzie?
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 7 mies. temu

Obrazek

Cycki zawsze spoko, bez względu na rasę. O ile nie jest mowa o bamboleo z głębi Afryki, którą rzeczywiście trudno odróżnić od goryla, to murzynki potrafią być całkiem fajne. Nigdy nie miałem z taką do czynienia, ale ponoć mają gładszą skórę. No i ze względu na kolor, ukrywa to większość niedoskonałości.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

TITELITURY pisze:
7 mies. temu
No i zapominacie imputując Polakom ksenofobię, że nie mieli problemu z przyjęciem 3,5 miliona Ukraińców. A z własnego podwórka wiem, że zrobili to także ludzie, którzy co do ciapatych mają taką samą opinię jak ja. Weźcie to pod uwagę przy swoich uczonych analizach. :D
Wedle mojej uczonej analizy zachowanie narodu wobec innego narodu, który jest mu jednym z najbliższych - jeśli nie najbliższym - pod względem kulturowym, językowym, fenotypowym i tak dalej, o jego poziomie ksenofobii, czyli lęku przed tym, co kulturowo, językowo, fenotypowo i tak dalej odległe, mówi... no, coś tam pewnie mówi, ale raczej bardzo mało.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 7 mies. temu

pp3088 pisze:
7 mies. temu
Vexatus pisze:
7 mies. temu
Program Eutanazja+. Gniję. W 2021 roku 6 tys eutanazji na 16 mln mieszkańców. Z czego ponad 5 tys. dla osob z nieuleczalnym rakiem. Nie czytajcie proszę od rzeczy.
Spoko. Świadome zamienianie mózgu w gówno mi nie przeszkadza. Eutanazja też - jeśli ktoś już koniecznie chce to mnie nic do tego... Cały post miał charakter humorystyczny więc nie ma sensu się nakręcać.😜 Ale przynajmnie nie wyzywasz i nie obrażasz i to już jest plus.😜

Ciekawa dyskusja się wywiązała w temacie. Przeczytam sobie w wolnej chwili z zimnym piwkiem w ręku...
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

Fajnie zauważyć, że zaćpany zachód ALE głównie z perspektywy
wschodnijczyka - alkoholika tradycjonalisty.

Kontynuujemy...(?)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

Kozioł pisze:
7 mies. temu

Kontynuujemy...(?)
Prawdę Rysio powiadasz. Chujnia zachodu vs chujnia nasza swojska. Od początku staram się to wyłuszczyć

Titek z RiGCzem post😉 Żydom było w Polin tak źle, że przed wojną było ich tu w pizdziet.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

Jedno drugiemu nie równe. Polska niestety oferuje więcej bólu dupy, bo w istocie jest w dupie. Chociaż i tu, I tam wszyscy łykają słodkie nasienie propagandy. Jak nie w jednej, to w innej naiwności. Na zach dają się dymać z demokratycznej naiwności i głupoty. W Polsce zaś, zatrzymano koło czasu, mentalnie dalej w głowach związek sowiecki + oczywiście głupota.

Lgbt, muslimy, Nergale... Wy się lepiej czegoś na czasie, cyberpunka obawiajcie 😉 I do roboty wziąść dupę w troki 😆
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 7 mies. temu

Kozioł pisze:
7 mies. temu
Ale to chyba nie do mnie... pijesz, bo nie jestem alkoholikiem. :)

Wróć do „Black Metal”