Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Nie chcę mieć nic wspólnego z Twoimi plazmami!!
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"

Tagi:
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

"Dla dzieciaków" to jest to takie pierdolenie kogoś na tyle nieporadnego, kto chce dojebać, podnieść swoje ego, ale nie wie jak. W zasadzie gorszym hasłem byłoby to często prawdziwsze - "dla dziadersów".
Limp Bizkit, Slipknot czy KoRn dla dzieciaków? Panie, to było ponad 20 lat temu. Tak, jesteśmy starzy :mrgreen: Teraz słuchają tego, podobnie jak Behemoth, Cradle, Asphyx, Deeds of Flesh i Dream Theater, tak z marszu wymieniając, wszystkie pokolenia, ale już nie w takiej skali.

Behemoth artystycznie jest wspaniały. Świetny koncert, rewelacyjnie się to ogląda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Ten jak ze wstydu kurwi logike.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

No oczywiście, że dla dzieciaków. Sam lider kapeli mimo wieku 40+ nadal ma umysł dziecka, co nie zmienia faktu, że kilka płyt dobrych wysmażył.

Korn zawsze był poważniejszy w przekazie niż dowolna kapela typu true grim necro.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

No typek prezentuje logike. że jak dorośli kupują zestawy klocków lego to znaczy, że grupą docelową klocków lego nie są dzieci.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

CzłowiekMłot pisze: 10 mies. temu Korn zawsze był poważniejszy w przekazie niż dowolna kapela typu true grim necro.
Kurwa ale bełkot.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Hajasz pisze: 10 mies. temu
CzłowiekMłot pisze: 10 mies. temu Korn zawsze był poważniejszy w przekazie niż dowolna kapela typu true grim necro.
Kurwa ale bełkot.
W którym miejscu i dlaczego?
Non Stop Kolor!

kataton88
Tormentor

kataton88

CzłowiekMłot pisze: Sam lider kapeli mimo wieku 40+ nadal ma umysł dziecka,
Bo nie ma żony, bąbelków i nie tyra ani w korpo, ani na mniej zaszczytnych "etatach"?
Mały-wielki umysł! :)
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

kataton88 pisze: 10 mies. temu
CzłowiekMłot pisze: Sam lider kapeli mimo wieku 40+ nadal ma umysł dziecka,
Bo nie ma żony, bąbelków i nie tyra ani w korpo, ani na mniej zaszczytnych "etatach"?
Mały-wielki umysł! :)
Nie, to akurat się chwali, wolny człowiek.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

No, ale mowa o przekazie, nie o tym jak żyje lider Hehemoth czy Korn. Obaj nie robią w korpo, a może jednak robią? Bo wytwórnia wymaga odpowiedniego produktu? To duże nazwy, ale nie tak jak Metaliczka, co wydaje sobie sama płyty i ma absolutnie wyjebane, czy się spodobają. Pokłócić mogą się jedynie między sobą.
Co do przekazu, to bardziej przyziemne i codzienne tematy podejmował Korm, bo Adam to o diabełku ciągle.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Ale dziwne rzeczy opowiada część z Was. Serio, trochę czasu już minęło od Waszej młodości i teraz inni są młodzi ;) Przypomina mi to trochę gadkę o grach komputerowych. 20 lat temu to było "dla dzieciaków", a teraz gry 18+ to jedna z ważniejszych części rynku, a średni wiek gracza (średni!) to pod 30 lat.

Behemoth gra dla starych, średnich i młodych, którzy chcą go słuchać. Jak wiele kapel. Wystarczy przejść się na jakiś fest lub koncert z ich udziałem. Będziecie tam w środku stawki względem wieku. Ich merch to też nie są rzeczy dla młokosów, piętnastolatki raczej nie są targetem kawy czy herbaty Nergala.
Obrazek
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Grają na poziomie, fajnie się malują, potrafią w szoł. Szkoda, że nadal nic nie kumasz z tego co napisaliśmy.
Non Stop Kolor!

deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ale to mało istotne, jaka jest młodzież w tej chwili i czego słuchają. Percepcję muzyki rozwija się tak, jak jakąkolwiek inną umiejętność. Słuch się kształci. Powiedziałbym nawet, że określenie metalu jako muzyki dla nastolatków jest całkiem nobilitujące dla metalowców, bo gros społeczeństwa zatrzymuje się w tej umiejętności gdzieś na poziomie wczesnej podstawówki. Czy to znaczy, że są gorsi? Nie, po prostu nie rozwijają swoich kompetencji w tym zakresie. Metal to właśnie takie granie dla nastolatków, bo gdzieś mniej więcej w tym wieku też większość ludzi zainteresowanych muzyką rozwija się na tyle, że wyjście poza najprostsze melodie i harmonie będzie dla nich zrozumiałe. Dodatkowo często skrajne emocje, których prezentacja w muzyce metalowej jest często kluczowa (i nierzadko doprowadzona do groteski) rezonują z nastoletnim duchem, targanym hormonami. Jednocześnie zazwyczaj pozostaje na tyle prosta, że właśnie nastolatek nie potrzebuje jakiejś niezwykłej edukacji muzycznej, żeby zrozumieć i docenić pracę muzyków.

Warto też wspomnieć, że ogromna część ludzi w wieku dwudziestu - kilku lat zaprzestaje muzycznych poszukiwań, przestaje rozwijać swój gust. Nawet sprawdzając nowe zespoły odwołują się do wzorców, które poznali i wyrobili sobie mając lat np 19. Dlatego "kiedyś to była muzyka". No była, skoro usilnie szukają kopii tego co poznali kiedyś, to wiadomo, że oryginały będą lepsze.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Większość ludzi umiera w wieku 25 lat i tylko czekają pochówkiem jeszcze kilkadziesiąt. Ktoś mundry tak rzekł wchuj lat temu, miał rację, bo wielu kucy o tym zapomniało i plwa coś zza swego grobu kredytowo - kołchozowego.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Dla wszystkich, którzy nie zrozumieli.
kurz pisze: 10 mies. temu Przeleciałem po łebkach, bo nie mam ochoty obecnie na taką muzę, ale facet potrafi robić show, robić kasę, jako jeden z niewielu szatańskich artystów wszedł na salony i się tam utrzymuje. Jak widać dzieciaki to kochają, i bardzo w chuj dobrze!
Dzieciaki jest w tym konkretnie kontekście, a pewnie i w każdym innym, przynajmniej dla mnie, bardzo ale to bardzo pozytywnym określeniem, które oznacza dokładnie to co zostało napisane, czyli że dzieciaki to kochają i nic więcej.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Behemoth jest w tym sensie muzyką dla dzieci, że nie o muzykę tu chodzi, a o infantylny teatrzyk. Muzyka nie potrzebuje teatrzyku. Muzyka potrzebuje tylko i wyłącznie muzyki. Owszem, image może muzykę uzupełniać, ale kiedy zostają przekroczone pewne granice i mamy do czynienia z kiczem, wówczas muzyka staje się muzyką dla dzieci, a muzycy odstręczającymi pajacami. Ale nie dlatego nie lubię Behemoth, bo gdyby grał muzykę, która mi się podoba, słuchałbym jej nawet, gdyby Darskiemu kolega postawił kloca na tym jego dużym czole, a ten potem biegałby przed kamerami w "dzień dobry TVN" krzycząc, że jest brązowym jednorożcem. W muzyce behemoth muzycy są odstręczającymi pajacami, a muzyka jest miałka i skrojona tak, żeby trafiała w gust jak największej ilości ludzi. Behemoth mógłby nagrywać splity z Marduk, choć Szwedzi nie są odstręczającymi pajacami.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

@kurz, rozumiem, nie odnoszę się do Twoich słów, a słów innych osób.
TITELITURY pisze: 10 mies. temu Behemoth jest w tym sensie muzyką dla dzieci, że nie o muzykę tu chodzi, a o infantylny teatrzyk. Muzyka nie potrzebuje teatrzyku. Muzyka potrzebuje tylko i wyłącznie muzyki. Owszem, image może muzykę uzupełniać, ale kiedy zostają przekroczone pewne granice i mamy do czynienia z kiczem, wówczas muzyka staje się muzyką dla dzieci, a muzycy odstręczającymi pajacami.
Dlaczego uważasz, że teatrzyk i kicz sprawiają, że muzyka staje się "dla dzieci"? A samo to stwierdzenie to ma być komplement, krytyka, czy po prostu obserwacja?
TITELITURY pisze: 10 mies. temu W muzyce behemoth muzycy są odstręczającymi pajacami, a muzyka jest miałka i skrojona tak, żeby trafiała w gust jak największej ilości ludzi.
No tak. Gdzie tam The Weeknd i panna Swift, to Nergal robi muzykę dla jak największej ilości ludzi :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Właśnie co niektórzy bronią tego mało wymagającego metalu jak takie nastoletnie dzieci jak i otoczki całej, która jest szopką. To muzyka dla zabawy, bez jakichś głębszych filozoficznych treści. Fajnie grają, można pokiwać główką i potupac nóżką. Mniej wymagająca muzyka dla tych co lubią mocniejsze brzmienie. Lider ma gdzieś szatana o którym śpiewa o czym nie raz wspomniał w mediach. Łatwo go zagiać w temacie tego co go niby inspiruje tekstowo. Co w tym dorosłego?
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

TITELITURY pisze: 10 mies. temu Behemoth mógłby nagrywać splity z Marduk, choć Szwedzi nie są odstręczającymi pajacami.
Na szczęście nie nagrywa. Masz rację Szwedzi nie są pajacami. Są debilami.
GRINDCORE FOR LIFE
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Granie muzyki w ogóle nie jest dorosłe. To tak poważne jak bycie aktorem czy jakakolwiek inna dziedzina sztuki. Wygłupiasz się i jeszcze dostajesz za to pieniądze. Jesteś rodzajem błazna lub szamana, czyli generalnie dno.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jeśli jesteś raperem, na pewno.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Robota w korpo i pucowanie chuja szefom, tylko to jest poważne! Branie kredytu na dom i zakupy paszy w markecie jest poważne! A ten Nergej się wygłupia. No jak on może nie zapierdalać w kołchozie? Odszczepieniec. Takich na stosach palili w lepszych czasach..
Gra dla jak największej gawiedzi, jak Zenek Martyniuk. Tylko u Zenka w klipach fajne dupy machają cyckami, a ten podrabiany szatanista nawet cycków nie pokazuje!
I na koniec: JAK JEST TAKI KOZAK, TO NIECH KORAN PODRZE!!!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

dj zakrystian pisze: 10 mies. temu JAK JEST TAKI KOZAK, TO NIECH KORAN PODRZE!!!
No ale co ten koran ma wspólnego z chrześcijanizmem? Rzucasz przykładem totalnie z dupy i myślisz, że ktoś się na to nabierze?
Jesteś kozak to potargaj biblię i udostępnij to w necie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Przecież to była ironia, zwykła beka z tego durnego argumentu, którego dość regularnie używają ludzie.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Elementw
Master Of Reality

Elementw

Ten koran ma tyle, że pozwala stopniować odwagę i szczerość pacjenta. Pomogłem?
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Elementw pisze: 10 mies. temu Ten koran ma tyle, że pozwala stopniować odwagę i szczerość pacjenta. Pomogłem?
Ani trochę. Koran może nawet Maciek z Klanu zeżreć i nic nie osiągnie.
GRINDCORE FOR LIFE
Elementw
Master Of Reality

Elementw

Wyjdzie w praniu. Żydowskie świeczki były. Będzie i koran.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Elementw pisze: 10 mies. temu Wyjdzie w praniu. Żydowskie świeczki były. Będzie i koran.
To Braun gra w Behemocie? Chyba o czymś nie wiem.
Elementw
Master Of Reality

Elementw

Nie wiem. Jako ostatni słuchałem Grom - tam nie grał.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Hajasz pisze: 10 mies. temu
Elementw pisze: 10 mies. temu Ten koran ma tyle, że pozwala stopniować odwagę i szczerość pacjenta. Pomogłem?
Ani trochę. Koran może nawet Maciek z Klanu zeżreć i nic nie osiągnie.
Piwo Bartek go zniszczyło to co dopiero zrobiłaby ta święta książka...
Szajtan pisze: 10 mies. temu Behemoth na scenie Filharmonii Paryskiej.

https://www.arte.tv/pl/videos/116720-001-A/behemoth/

To w niej odbył się jubileuszowy koncert pod hasłem Outliving Christ.

Obrazek
Fajne to wideo z Frankreich pana Behemotha. Czysta profeska jak na satanistów przystało. Słychać, że czyste śpiewy z Ja w Tym Panu, czy tam na odwrót osłabiły nergejowe woxy, ale i tak dobrze to wyszło.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

nergej to ładne
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Hajasz pisze: 10 mies. temu Ja tam nie mam problemu kiedy jestem na koncercie gdzie różnica wieku wynosi 20-30 lat wśród fanów. Fajnie to wygląda i oznacza, że zespół dalej ma szacunek i poklask.
Otóż to, to fajnie widać szczególnie na "legendach" jak Ironi czy inne klasyki...
deathwhore pisze: 10 mies. temu Ale to mało istotne, jaka jest młodzież w tej chwili i czego słuchają. Percepcję muzyki rozwija się tak, jak jakąkolwiek inną umiejętność. Słuch się kształci. Powiedziałbym nawet, że określenie metalu jako muzyki dla nastolatków jest całkiem nobilitujące dla metalowców, bo gros społeczeństwa zatrzymuje się w tej umiejętności gdzieś na poziomie wczesnej podstawówki. Czy to znaczy, że są gorsi? Nie, po prostu nie rozwijają swoich kompetencji w tym zakresie. Metal to właśnie takie granie dla nastolatków, bo gdzieś mniej więcej w tym wieku też większość ludzi zainteresowanych muzyką rozwija się na tyle, że wyjście poza najprostsze melodie i harmonie będzie dla nich zrozumiałe. Dodatkowo często skrajne emocje, których prezentacja w muzyce metalowej jest często kluczowa (i nierzadko doprowadzona do groteski) rezonują z nastoletnim duchem, targanym hormonami. Jednocześnie zazwyczaj pozostaje na tyle prosta, że właśnie nastolatek nie potrzebuje jakiejś niezwykłej edukacji muzycznej, żeby zrozumieć i docenić pracę muzyków.

Warto też wspomnieć, że ogromna część ludzi w wieku dwudziestu - kilku lat zaprzestaje muzycznych poszukiwań, przestaje rozwijać swój gust. Nawet sprawdzając nowe zespoły odwołują się do wzorców, które poznali i wyrobili sobie mając lat np 19. Dlatego "kiedyś to była muzyka". No była, skoro usilnie szukają kopii tego co poznali kiedyś, to wiadomo, że oryginały będą lepsze.
Można rzec, że to usilne przedłużenie, powrót do czegoś, czego już niema. Zawsze mówię, że pewne płyty to dla mnie wehikuły czasu.
TITELITURY pisze: 10 mies. temu Behemoth jest w tym sensie muzyką dla dzieci, że nie o muzykę tu chodzi, a o infantylny teatrzyk. Muzyka nie potrzebuje teatrzyku. Muzyka potrzebuje tylko i wyłącznie muzyki. Owszem, image może muzykę uzupełniać, ale kiedy zostają przekroczone pewne granice i mamy do czynienia z kiczem, wówczas muzyka staje się muzyką dla dzieci, a muzycy odstręczającymi pajacami. Ale nie dlatego nie lubię Behemoth, bo gdyby grał muzykę, która mi się podoba, słuchałbym jej nawet, gdyby Darskiemu kolega postawił kloca na tym jego dużym czole, a ten potem biegałby przed kamerami w "dzień dobry TVN" krzycząc, że jest brązowym jednorożcem. W muzyce behemoth muzycy są odstręczającymi pajacami, a muzyka jest miałka i skrojona tak, żeby trafiała w gust jak największej ilości ludzi. Behemoth mógłby nagrywać splity z Marduk, choć Szwedzi nie są odstręczającymi pajacami.
JPRD. Ale skoro mówimy o muzyce, to jakoś nie ma tam teatrzyku. Jak ktoś nie kupuje fizyczniaków, to nawet szaty graficznej nie zobaczy. Zatem co to za dziwne tłumaczenia. Masa ludzi nie chodzi na koncerty, skąd zatem ma brać inspiracje, by się czuć jak dzieciak?
Takie na siłę szukanie chuja do dupy.
A czy muzyka jest miałka czy wybitna to już totalny subiektywizm. I nie ma sensu tego omawiać.

Czy Behemoth to muzyka dla zabawy czy nie to już kwestia osobistego odbioru. I na pewno nikt nie ma tu licencji na idealne określenie.

Co dorosłego, że ma Nergal w dupie szatana? No nie wiem... może ma dystans do wszystkiego. Polecam. Ja też mam gdzieś maryjki i ich wrogów, będąc bezbożnikiem. Owszem w warstwie niesienia pewnych emocji rozumiem ten kostium i tyle.

Jak słyszę hasło koran: to mi się pojawia wielki uśmiech... A od kiedy koran wpływa na nasze codzienne życie? Co kebab mniej smakuje? To taki debilny zarzut, że tylko obrażone dzieci na tych, co odnieśli sukces mogą to ciągle podnosić.
Wyjdź matole na ulicę i krzycz, że Mahomet to pedał, a potem ,że Wojtyła to jebany pedał. Chętnie zobaczę, co będzie większą odwagą.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ej, ale jaki koran? O Koranie też coś było? Tylko szury czytają sury!
:lol:
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

TITELITURY pisze: 10 mies. temu Ej, ale jaki koran? O Koranie też coś było? Tylko szury czytają sury!
łyk wódki zatem - naziol mi bratem , drugi łyk leci - z diabłem chcę dzieci , trzeci łyk poszedł - nietzsche mym bossem, flaszka skończona - bogiem mamona ... krótki opis wolt światopoglądowych Adama Darskiego
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Muzyki wdzięki - noszę sukienki.
Awatar użytkownika
raymoont

raymoont

Szajtan pisze: 10 mies. temu Behemoth na scenie Filharmonii Paryskiej.

https://www.arte.tv/pl/videos/116720-001-A/behemoth/

To w niej odbył się jubileuszowy koncert pod hasłem Outliving Christ.
Obejrzałem (już daaawno nie słuchałem Behemotha) i to serio dobre show było. Tylko się cieszyć, że polski zespół zapełnił po brzegi tak zacny obiekt, grając co by nie pisać muzykę mało mainstreamową. Aż sobie na fali przesłuchałem ponownie Zos Kia Cultus, Thelemę i Demigod... i cholera - to są BARDZO dobre płyty (szczególnie Zośka!). Nawet jeśli ktoś tam psioczy, że tu słychać wpływ Morbidów, a tam Nile - to mimo wszystko na tych krążkach goście stworzyli inną jakość i chrzanić kwestie mniej czy bardziej posuniętych inspiracji (bo żadna muzyka nie jest oderwana od wpływów). Oczywiście totalnie oddzielam muzykę Behemotha od pajacowania Nergala, a ta broni się w zasadzie sama. Aż szkoda, że zespół ma o wiele większą rzeszę fanów za granicą niż w Polsce. No i niby taki niewiele znaczący detal - ale podoba mi się też dbałość o jakość. Merch, wydania winyli, digipacki - mają tak dopieszczone - jak mało który band poruszający się w tym gatunku.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ta, w Polsce zapełniają największe kluby, ale nikt ich tu nie lubi. Chyba, że podchodzisz do sprawy ilościowo - no za granicą jest znacznie więcej ludzi niż w Polsce, to może tłumaczyć takie rzeczy.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

raymoont pisze: 10 mies. temu No i niby taki niewiele znaczący detal - ale podoba mi się też dbałość o jakość. Merch, wydania winyli, digipacki - mają tak dopieszczone - jak mało który band poruszający się w tym gatunku.
O właśnie. U nich naprawdę jakość jest na pierwszym miejscu.
Obrazek
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ej, zaraz, a to nie Behemoth miał te słynne winyle, chyba z poprzednią płytą, co ludzie wklejali fotki, że miał być color-in-color czy tam splatter a wyglądało to jak, nie przymierzając, spaw niemowlaka? To była ta dopieszczona jakość?
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Też ich kojarzę jako przecierających szlaki w nurcie winylowych wariantów typu "jajco". Miało to miejsce w super-kurwa-limitowanych edycjach I Loved You at Your Darkest ze znakiem jakości Nuclear Blastu, które miały być według wyprzedanych prędko preorderów chyba dojebanymi splatterami czy tam galaxy, a wyglądały tak:

ObrazekObrazekObrazek
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Czyli dobrze mi się kojarzyło. Dopieszczenie poziom: Behemoth :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Przecież to jest wina Nuclear Blast jak już. Ja piszę, Kolega pewnie też, o tym, co wychodzi bezpośrednio z gdańskiego sklepu doglądanego przez Nergala. Np. bluzy, koszulki, te wszystkie pierdoły, to nie jest tandeta z nadrukiem, tylko naprawdę dobre produkty.

Np. kumpel ma chyba taką dokładnie, albo bardzo podobną, bluzę: https://behemoth-store.pl/products/behe ... h-zip-3589
Zajebisty, porządny ciuch, nie ma co porównywać do tych typowych, robionych na Fruit of The Loom czy innym Gildanie, które bez niczego kosztują mało, a z nadrukiem nagle 300 zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
raymoont

raymoont

DiabelskiDom pisze: 10 mies. temu Czyli dobrze mi się kojarzyło. Dopieszczenie poziom: Behemoth :)
Bez przesady. Kwitowanie pojedynczej wpadki (w dodatku nie Nergala przecież, a wytwórni - jak zauważył TheAbhorrent) tekstem "poziom: Behemoth" to jednak czysta złośliwość - bo statystycznie rzecz biorąc winyle wydają rewelacyjne. Rożne deluksiarkie edycje również. Do tego jakość poligrafii, digipacków CD, papieru itd. Także wspomniane koszulki czy bluzy. Mam np. koszulkę Apostasy z serii, kiedy Behemoth współpracował z Bytomiem. Premiumowe koszulki Bytom z nadrukami Behemotha (a zamiast wspierać porządną polską firmę odzieżową - mogli równie dobrze drukować na chińskiej tandecie (99,9% najlepszych bandów max jaki wypuszcza to koszulki Gildan, a te przy Bytomiu to jakieś dwa levele niżej jeśli chodzi o jakość). Także jak wspomniałem - co jak co - ale o jakość swojego merchu dbają i nie wciskają ludziom byle gówna (na zasadzie "maksimum zysku, minimum wkładu").
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Te winyle powyżej to jest totalna sraka i totalna masakra, ale to wypadek przy pracy, bo zwykle materiały i merch mają na bardzo wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Nie ma to jak błędu w wytwórni zewnętrznej przenosić na band. ;-)
Ciekawe, że jak ostatnio były omawiane źle tłoczone płyty w znanej kapeli, to nikt tam nie bredził o takich zależnościach.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Zsamot pisze: 10 mies. temu Ciekawe, że jak ostatnio były omawiane źle tłoczone płyty w znanej kapeli, to nikt tam nie bredził o takich zależnościach.
To pewnie dlatego, że Nergal nie ma takiej zajebistej brody jak Fenriz. ;)
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

A, dzięki, właśnie nie miałem w głowie, że to ten zły DT.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Zsamot pisze: 10 mies. temu Nie ma to jak błędu w wytwórni zewnętrznej przenosić na band. ;-)
Ciekawe, że jak ostatnio były omawiane źle tłoczone płyty w znanej kapeli, to nikt tam nie bredził o takich zależnościach.
Nuclear Blast, o ile pamiętam, w przeciwieństwie do Peaceville, nie wykazał żalu za grzechy i postanowienia poprawy, bo oni to z kolei zrzucili na tłocznię, a ta pewnie na kogoś jeszcze innego i klienci zostali z tymi kolekcjonerskimi rarytasami, które za 50 lat będą chodzić duże kwoty ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 10 mies. temu klienci zostali z tymi kolekcjonerskimi rarytasami, które za 50 lat będą chodzić duże kwoty ;)
Taki winyl to akurat jest sraka a nie żaden kolekcjonerski rarytas. :)
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

yog pisze: 10 mies. temu
Zsamot pisze: 10 mies. temu Nie ma to jak błędu w wytwórni zewnętrznej przenosić na band. ;-)
Nuclear Blast, o ile pamiętam, w przeciwieństwie do Peaceville, nie wykazał żalu za grzechy i postanowienia poprawy, bo oni to z kolei zrzucili na tłocznię, a ta pewnie na kogoś jeszcze innego i klienci zostali z tymi kolekcjonerskimi rarytasami, które za 50 lat będą chodzić duże kwoty ;)
Nie wiem, czy wizja zarobku za ileś lat vs słuchanie płyty teraz wygrałoby u mnie. ;-)
NB- żenada. A kto sprzedaje? Tłocznia? Kurwa, obłęd.