Mnie już to nudzi. Miałem nic nie pisać ale napiszę. Rozumiem że to reklama karmy? Naprawdę? OK. Chłop wymyślił kolejny interes i o ile zrobi siano, serdecznie gratuluję.
Nergal dobrze wie że całe zamieszanie wokół N i B to jedyny sposób godnego zarabiania i dopóki behemoth jest na fali, realizuje liczne i różnorodne pomysły. Nie wiem nic na temat stanu posiadania Adasia. Nie wiem ile są warte jego biznesy i ile generują przychodu. Więc z oceną się wstezymam.
Myślę ze jedną z części biznesplanu muzyka będzie autopromocja czyli w rezultacie np. 6 stron na forum w większości zapisanych przez krytykantów poczynań Darskiego
, Pudelki, Dody, wywiady itp. Nie wiem jak wy ale zdaje sobie z powyższego sprawę i może dlatego jestem przychylny jego osobie w show-biznesie. Widzę w nim polskiego Marylina Mansona. Krajowy rynek, oceniając z perspektywy europejskiej czy globalnej jest mały i dopóki nie doczekamy się bardziej sprzedajnych np. polskich Slipknotów, Kornów... Czyli sporo większych komercyjnie muzykantów, będzie miejsce i nisza nawet na death/black metal - vide Norwegia. W chwili obecnej słyszę tylko o Nergalu, rozumiem więc że chłop zgrania 100% ze wspomnianego oficjalnego rynku. Gratuluję gratulacje.
Gdybym był wrogo nastawiony do obecności black czy czegokolwiek extremalnego w mainstreamowym showbiznesie, ignorował bym i tyle. Cisza to jedyna broń przeciwko komercyjnemu wrogowi.
Z drugiej strony za kilka lat chwała zblednie i przeminie. Całkiem możliwe że już jako Pan Adam nie będzie musiał koncentrować do 60tki albo jak ja zapierdalać 8/24.
Zobaczył cały świat, pewnie poznał kilka ciekawszych człowiekuf. Wkurwił jeszcze więcej i zapewne wie że ci wkurwieni także składają się na jego sukces. Czysty Satanizm.
Obrazy filmowe.
W każdym innym temacie mamy do czynienia z videosami po prostu. Każdy chyba się przyzwyczaił że w HM nie reprezentują one jakiejkolwiek wartości. W przypadku Behemoth nawet reklama oceniana jest pod kątem artyzmu
Zluzujcie bata. Wizje, styl i imidż zespołu są po prostu monotematyczne i jedno-wymiarowe. Wszystko nawet zmiany podyktowane ograniczonym szablonem....
O czym tu w kółko dyskutować.
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!