Awatar użytkownika
KorgullExterminator
Master Of Reality

KorgullExterminator

Mial sporo szczesia ze Doda pomogla mu z fundacja i dzieki temu uratowali mu zycie. Moze dzisiaj spiewalby juz innym glosem allbo rozprostowal kopyta, gdyby nie to.

Tagi:
Endymion
Master Of Reality

Endymion

Ech, piszę to z lekkim bólem serca, bo kilka płyt Behe lubię bardzo, ale ta nowa płyta to widzę jeszcze większa cepelia i cyrk. Klip żenujący nawet jak na estetykę metalową, kawałek słaby, nieudolnie zrzynający z Bolzera i z chujowo brzmiącą perkusją. Amerykany pewnie podjarane :P
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Bardzo wymowny tytuł. Nergal dokopał się do źródełka i drąży coraz głębiej. Kurde jak ja nie lubię jak mi w metalowych kawałkach dzieciaki śpiewają. Co za gówniana moda?
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Kurde, mieszane uczucia z tym nowym kawałkiem. Nakurwu jakoś mało, a te dzieciaki z tyłu to już kompletnie źle brzmią przy tym - to tak na szybko co mi nie pasi. Całościowo to podobnie do Satanisty, ale cóż się dziwić.
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nowsze.

Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Przynajmniej nie ma facetów w sukienkach i plastikopiuszach. Nawet fajny kawałek, taki blackmetalowy. ;)
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Fajny wałek i całkiem dobry klip, zdecydowanie wolę taki niż prężenie się Nergala i spółki.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Astral
Fallen Angel Of Doom

Astral

Klip dobry, to fakt, ale kawałek nudny i przeciętny, w dodatku z chujowo brzmiącą perkusją. Ale nie dziwi mnie to w sumie, bo największym uwielbieniem darzę okres od Sataniki do Zos Kia Cultus. No Demigod też był fajny, potem już przestało mi być z jego grupą po drodze, a ostatnie płyty już delikatnie trącą kabaretem.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Taki średniawy ten kawałek, niczym szczególnym się nie wyróżnia.
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Całkiem spoko ten nowy kawałek - bardzo prosty, nieprzekombinowany i dość "przebojowy", choć z drugiej strony niczym szczególnym się nie wyróżnia. :) A do co samego klipu to lepszy od tego poprzedniego z krzyżami, mięsem, szmatą na twarzy, dziećmi, Melanie Gaydos i cholera wie z kim i czym jeszcze... :)
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Ja natomiast nie zdzierżyłem ani nowego utworu ani teledysku do niego. Nudne jedno i drugie.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nawet po Waszych komentarzach widać, że nuda niemożebna, i słuchać nie trzeba ;p
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

No lepszy utwór od poprzedniego... Ale szału dalej nie ma.
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Karuzela śmiechu jedzie dalej - Metal Mind wydał box o nazwie BEHEMOTH - THE METAL MIND YEARS.

W nim płyty, których Metal Mind oryginalnie nie wydał, ale wyszły jakoś tam w ramach reedycji w okolicach 2002 roku. Gdzie tu logika spytacie? Eksperci od finansów MMP z pewnością ją widzą.

Obrazek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Spece z MMP chyba wstydu nie mają skoro zdecydowali się na taki tytuł...
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Kiedy MMP miało cokolwiek wspólnego z przyzwoitością? :)
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

W jednym z ostatnich wywiadów Nergal coś wspomniał, zamierza zmontować jakiś nowy projekt muzyczny, do którego współtworzenia zaprosił Ihsahna oraz Roba Halforda.

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Od pół roku ten projekt montują i coś zmontować nie mogą :P
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Pioniere pisze: 6 lat temu W jednym z ostatnich wywiadów Nergal coś wspomniał, zamierza zmontować jakiś nowy projekt muzyczny, do którego współtworzenia zaprosił Ihsahna oraz Roba Halforda.

To Halford zaczepiał obydwi. Nergal się podjarał bo dla niego temat świeży. Insrajta atakował kilka lat temu...

Zresztą ten nius jak bumerang, wraca co kilka miesięcy troszkę zniekształcony....
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ryszard pisze: 6 lat temu To Halford zaczepiał obydwi. Nergal się podjarał bo dla niego temat świeży. Insrajta atakował kilka lat temu...
Może panowie są w jego typie...
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Każdy jest w kogoś typie. Nawet córka Kinga Diamonda i Toma G Warriora ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Oślepłem...
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

O gurwa, Rychu zrobił mi dzień xD
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nerguś w mejkapie się publicznie oburzył na recenzję popełnioną przez maturzystę ;)

Fotki recki chyba w komentarzach. Pewnie nic ciekawego, ale każdy powód do pohejtowania Adama dobry, co nie?
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Nergal straszna pizdeczka i kiep, a taki spoko metaluch się wydawał za młodu. A już kurwa tych wywiadów i recenzji robionych przez gówniarzy to w ogóle nie skomentuję. Tylko tak- metal to nie rurki z kremem, i nie klocki lego.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Człowiek sobie wjedzie w temat Behemotha i zawsze dobry ubaw. @Ryszard zdjęcie Pawłowicz mistrz.
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Stare to z Pawłowicz. Naprawdę nie znaliście ? A Nergejowi się nie dziwię. Kiej ci każdy liże pałę jak tylko rozepniesz rozporek, to zoburzeniem reagujesz, gdy kolejny z rzędu chujoliz zamiast brać się ochoczo do pracy, zaczyna kręcić nosem mówiąc "fuu, ale to strasznie śmierdzi". Poza tym hajs, hajs. Złe recki, to spadek sprzedaży. I znów dla podbudowania marki trzebaby zacząć brylować na Polshicie i w Tusk Vision Network. No i która okaże się tak głupia jak Doda, żeby dać jasełkowemu szataniście i zrobić tym reklamę kapeli w "Moim Psie", czy innej "Pani Domu" ? Ważna rzecz takie recki, więc faceta rozumiem.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Było piwo, jest kawa, to czemu nie żarcie dla psów? :D

Awatar użytkownika
Piekielny Stolec
Master Of Puppets

Piekielny Stolec

No, czego nam ten Behemoth nie wymyśli. :P Kupiłbym, na spróbowanie. Dla siebie oczywiście, pieseła nie mam. :D

PS Ale trza im to oddać - z boga zrobić karmę dla psa... Propsy! :)
Czasem idzie gładko, czasem jak po grudzie. Czasem jest ulga, czasem boli i piecze. Czasem czuć słabo, czasem dość mocno. Czasem wiele się nie ma, czasem całkiem sporo. Życie jest jak sranie...
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jak dla mnie infantylne i na poziomie gimbazy. Jeśli jakiś bóg rzeczywiście istnieje, to musi mieć niezły ubaw z retardów.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Ja pierdole, chyba nawet własną matkę potrafiłby sprzedać i ubrać to w promocję nowej płyty. W dodatku karma jest wegańska. Serio? Chcesz to faszeruj się kiełkami i sojami ale zostaw w spokoju te biedne psy. Każdy kto męczy zwierzęta narzuconą im dietą wedle własnej fanaberii, jest dla mnie chorym pojebem.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

O kurwa jak wegańska to faktycznie popierdolone. Jakbym to ja robił w Behemocie to bym zrobił ze zmielonych księży.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

To dawaj, do kin wchodz "Kler", będziesz miał sporo pomocników, to idealny moment @Belzebóbr :D
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Nergalowi chyba wraz z przeszczepem szpiku, zrobili przeszczep szarych komórek, tylko coś tam po drodze poszło nie tak i takim sposobem jakościowy okres swej kariery zakończyli na Evangelion.
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Zacytuję siebie bo mądrego to i miło posłuchać:
Podejrzewam że nawet nie chodzi o zdobywanie kasy i rozgłos, bo kapuchę trzepie srogą i rozgłos ma gdzie ma być. To taki typ człowieka, co uwielbia jak jest na głównych stronach gazet, na świeczniku, gdy się na nim wiesza psy, a on może być kontra. Prawdopodobnie taka medialna nagonka podnieca go bardziej niż sylikonowe cycki Dody, nie mówiąc już o zmasowanym ataku katolstwa(jego "ideowego wroga"), które działa na niego lepiej niż jakiekolwiek znane ludziom nawilżacze.
Nergal to typowy przykład attention whore. On to uwielbia.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Mnie już to nudzi. Miałem nic nie pisać ale napiszę. Rozumiem że to reklama karmy? Naprawdę? OK. Chłop wymyślił kolejny interes i o ile zrobi siano, serdecznie gratuluję.

Nergal dobrze wie że całe zamieszanie wokół N i B to jedyny sposób godnego zarabiania i dopóki behemoth jest na fali, realizuje liczne i różnorodne pomysły. Nie wiem nic na temat stanu posiadania Adasia. Nie wiem ile są warte jego biznesy i ile generują przychodu. Więc z oceną się wstezymam.

Myślę ze jedną z części biznesplanu muzyka będzie autopromocja czyli w rezultacie np. 6 stron na forum w większości zapisanych przez krytykantów poczynań Darskiego ;), Pudelki, Dody, wywiady itp. Nie wiem jak wy ale zdaje sobie z powyższego sprawę i może dlatego jestem przychylny jego osobie w show-biznesie. Widzę w nim polskiego Marylina Mansona. Krajowy rynek, oceniając z perspektywy europejskiej czy globalnej jest mały i dopóki nie doczekamy się bardziej sprzedajnych np. polskich Slipknotów, Kornów... Czyli sporo większych komercyjnie muzykantów, będzie miejsce i nisza nawet na death/black metal - vide Norwegia. W chwili obecnej słyszę tylko o Nergalu, rozumiem więc że chłop zgrania 100% ze wspomnianego oficjalnego rynku. Gratuluję gratulacje.

Gdybym był wrogo nastawiony do obecności black czy czegokolwiek extremalnego w mainstreamowym showbiznesie, ignorował bym i tyle. Cisza to jedyna broń przeciwko komercyjnemu wrogowi.

Z drugiej strony za kilka lat chwała zblednie i przeminie. Całkiem możliwe że już jako Pan Adam nie będzie musiał koncentrować do 60tki albo jak ja zapierdalać 8/24.

Zobaczył cały świat, pewnie poznał kilka ciekawszych człowiekuf. Wkurwił jeszcze więcej i zapewne wie że ci wkurwieni także składają się na jego sukces. Czysty Satanizm.

Obrazy filmowe. :D W każdym innym temacie mamy do czynienia z videosami po prostu. Każdy chyba się przyzwyczaił że w HM nie reprezentują one jakiejkolwiek wartości. W przypadku Behemoth nawet reklama oceniana jest pod kątem artyzmu ;) Zluzujcie bata. Wizje, styl i imidż zespołu są po prostu monotematyczne i jedno-wymiarowe. Wszystko nawet zmiany podyktowane ograniczonym szablonem....

O czym tu w kółko dyskutować.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No Rysiu pięknie napisane i prawda.
Ryszard pisze: O czym tu w kółko dyskutować.
Jam jest solą w waszym oku i słonym smakiem w ustach. Młodzież będzie mocno spinać jeszcze nie owłosione rowy i wyżalać się na tego typu forach.

I nie ważnym jest czy płyta będzie świetna czy słaba bo wkurwienie dotyczy wkurwienia, którym Adam obdarza świadomie bądź nie większość społeczeństwa swoimi "akcjami". Ci co mają jaja i odwagę próbują bitew sądowych z góry skazanych na porażkę i zapłatę kosztów sądowych a pozostała reszta siurków będzie przy każdej nadarzającej się okazji jęczeć i sapać jak stare baby na każdą kolejną autopromocyjną akcję lidera.

Pogratulować wam gówna w głowie bo jak wiadomo kasa musi się zgadzać. Owego czasu rzekł Mojżesz do ludu swego "Odejdźcie albowiem zapierdolę którego". Proponuję ustawcie sobie w wyszukiwarkach tak aby nic nie wyświetlało o Behemoth, Nergalu itp a zobaczycie jaki świat stanie się piękny.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Zawsze, jak się zastanawiam, czemu nie spróbowałem ostatnich płyt Behe, odpalam sobie temat o nim na dowolnym forum metalowym. I od razu staje się jasne - skoro tyle się mówi nie o muzyce, a komercyjnej stronie działalności zespołu, to wychodzi mi, że widocznie nie nagrywa nic interesującego. Tak więc pozostaje mi tylko rola obserwatora.
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jest w tym całym miodnym sukcesie Rysiek jednak łyżka dziegciu - muzyka w Behemocie jest na 10 planie - tak na żywo, jak i w studio. Jest to marka, a nie zespół muzyczny.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Skoro marka to znaczy że się sprzedaje. Myślę że płyty także. Jedyną obiektywną miarą jest sprzedaż. Lokalna i globalna.

Raz widziałem na Hellfest grających jedną z dwóch głównych scen, przed Emperor i Slayer, potem na lokalnym dużym koncercie jako gwiazda wieczoru po Cradle of Filth, ilIn Solitude oraz peadosach z Inquisition. Rozpierdol muzyczny i rozpierdalające szoł. Nawet jeżeli muzycznie niekoniecznie moja bajka, miło było popatrzeć.

Osobiście o ekscesach lidera behemota dowiaduję się od was, oburzonych na jego postępowanie, wąsy lub gacie. I dziwię się trochę że ogólnie naród wciąż żyje życiem sąsiada i patrzy na niego z perspektywy medium prawd, chociażby dotyczyło to nieistotności.

Napierdalanie na Sraczuszkę np to efekt dwóch czynników: rzekomego czy faktycznego robienia kasy na kłamstwie i niewywiązywanie się lidera z zobowiązań. Drugi m czynnikiem jest prosty fakt. Zespół jest idealny do trollingu. Jest także nergalowym pomysłem zastosowanym na dużo mniejszym i ortodoksyjnym mini rynku black metalowym.

Poważne metalowce nie rozmawiają w ogóle o Behemoth. Chyba że przy piątym piwie gdy już podchmieleni podnoszą głosy i z wyobraźnią zaczynają świńskie żarty stroić, dopowiadać i podpierdalać. Laski wtedy zaczynają szturchać swoich bojfrendów bo za pół godziny będzie rzyganie a tam czysty i ładny Nergal... Oczywiście niektóre panny wierzą w polskiego szatana i nie idą na Behemoth, też będą werekały.
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

Z tym image Behemotha i Nergala w ogóle największy problem jest nie w tym, że przesłania on muzykę (której fenomenu nigdy nie rozumiałem), a tym jaki on jest. Bo już kij z tą karmą, muzyka to biznes, więcej się teraz kasy łoi na merchu niż na muzyce, więc spoko, jakiś zespół sprzedawał nawet dildosy, nic mi do tego. Ale ta otoczka, ta dziecinada wokół tego jest po prostu... śliska? Niezręczna? Tylko ja czułem dyskomfort podczas oglądania tego?

Festyn i dziecinada najgorszego sortu. Jasne, ten cały szatan w metalu to jest jeden wielki kicz i w 99% przypadków taka konwencja/symbol, czasem ta przaśność wydaje się być zamierzona. Ale tu to wygląda jakby było robione w 100% na poważnie, a cała kiczowatość konwencji był efektem ubocznym, a nie celem głównym. I jeszcze to branie z połykiem wszystkiego co z ameryczki czyli:

- "It's fully vegan!"
- Marudzenie na Trumpa w wywiadach, kiedy nawet nie jest obywatelem USA (bo wszyscy artyści w USA pierdolą o Trumpie, to on też musi)
- Odpowiadanie polskiemu dziennikarzowi na instagramie po angielsku, hit!

I tak, boli mnie dupa, jestem kolejnym gościem który szkalując napędza popularności w myśl "nieważne co mówią, ważne by mówili". Po prostu irytuje mnie fakt, że gość z takim wizerunkiem w powszechnej świadomości w Polsce jest sztandarowym metalowcem RP. A normalne jest to, że ludzie przypisują innym ludziom cały zestaw poglądów i tworzą wyobrażenie, na podstawie jednej charakterystycznej cechy. Więc nie daj boże ktoś się dowie czego słuchasz - z miejsca jesteś traktowany jako osoba niepoważna bo "ten Nergal to też gra ten metyl i on robi to i sramto".
Ostatnio edytowany przez karp 6 lat temu, edytowany łącznie 2 razy.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nergal jest pajacem, a traktowanie śmiania się z niego w kategoriach robienia mu reklamy jest nieporozumieniem.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Rysiek, ty w tej swojej Anglii jednego nie czaisz, głównego powodu, dla którego metalowce w PL gadają o Nergalu - on jest tu takim poniekąd ambasadorem tejże muzyki wśród czytelników pudelków, Super Expresów itp. I stąd myślę głównie oburzenie, że ów ambasador prezentuje ostatnio coraz częściej błyskotliwość gimnazjalisty w tych swoich potyczkach showbiznesowych.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

A mnie się to podoba. Pewnie się powtórzę, ale cieszy mnie sukces Behemoth, bawi mnie Nergal, koleś robi to co chce, bo MOŻE, bo go na to stać. I mam radochę z reakcji ludzi na jego poczynania. Facet doszedł do sukcesu własną determinacją, wygrał ze śmiertelną chorobą i nadal robi to co chce, co mu się podoba. I zapewne umrze szczęśliwy, każdy by tak chciał i jedyne co przychodzi mi na myśl czytając te wszystkie słowa krytyki to zazdrość, żal że ja jednak tak nie mogę. Poczynania okołomuzyczne mogą śmieszyć, oburzać, ale nie można odmówić Nerowi pomysłowości i celności działań wnerwiających jego przeciwników. Co do muzyki - jestem z Behemoth od początku do dziś i nadal mi się ich płyty podobają. Nie jestem jakimś super fanem, ale nową płytę pewnie kupię i nie sądzę, bym miał być zawiedziony. Koncertowe show też zawsze jest na najwyższym poziomie, można być pewnym, że nie wyjdą niedysponowani na scenę i dadzą z siebie wszystko. Nie zauważam, by działalność czysto biznesowa kolidowała z muzyczną stroną. I póki tak jest, nie widzę powodu do krytyki.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Tak kurwa, nie lubisz Nergala, to znaczy, że masz kompleksy i zazdrościsz mu udanego życia. :D Źle na to patrzysz. Ja też mogę co chcę, Ty możesz, oni mogą, one mogą. Sęk w tym, że niewielu ludzi potrafi poniżyć się do tego stopnia, żeby robić z siebie debila dla pieniędzy. On to potrafi. I dlatego reaguję odpowiednio - kręcąc z debila bekę.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Można to tak interpretować i tak to właśnie widzę głownie. Pewnie, że mogę sie mylić i Twoje podejście też jest jak najbardziej słuszne, potrafię to zrozumieć :)
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Oj łatwo sie takie rzeczy pisze. A potem idzie do roboty, liże dupala lub podpierdala współpracowników... dla tysia podwyżki czy awansu.

Sęk w tym, że bardzo wielu ludzi potrafi poniżyć się do dowolnego stopnia dla pieniędzy.

Cale życie robią z nas debili do tego za śmieszną średnią krajowa hahahaha. I to do 65 roku życia. Lepiej powydurniac się przez 25 lat a potem pamiętniki pisać i odpoczywać.
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Wszystko co jest głupie, ale obnaża jeszcze większą głupotę ludzi obrażonych tymi głupotami można w zasadzie rozgrzeszyć. Taka trollerka, która w zamierzeniu może nie jest trollerką tylko czystym biznesem, ale jest też w efekcie bekową trollerką z przygłupów ze zbyt ściśniętymi pośladami.

Tak samo ten film Kler, tj. jego zwiastun uderzający w tanią sensację i sprawiając, że tysiące Polaków się ośmieszyło wydając stanowcze sądy jedynie po trailerze. Uwielbiam takie akcje, można rozsiąść się wygodnie, mieć dobry ubaw i błyskawiczną odpowiedź na pytanie który człowiek jest zajadłym imbecylem.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Fajnie to wszystko się ogląda z dystansu. Kilka postów tradycyjnej krytyki przeplatane teledyskami, dobrze sprzedającymi się albumami, akcjami i wypowiedziami...

Gramy sobie mądrych i o słusznych poglądach czy uszach a życie swoja droga, bez jakiegokolwiek weryfikacji tych wszystkich forumowych prawd... A może te wszystkie linki to taka obiektywna weryfikacja?

Bedzie obiektywnie. Znowu. Skoro te wszystkie widela są chujowe to jaki był sens podniecania się np. poniższymi?

Zamiast wymyślnej charakteryzacji, gówniarze machający głowami oraz ganiający się po piwnicy ;)

Albo to... Z górki na pazurki... plus przypadkowy jak chuj montaż poszczególnych "scen" ;)