Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Scumpulse

Hajasz 5 lata temu

Obrazek

Obrazek

Panowie Brytole ze Scumpulse grają Black Metal ale aby nie było nudno to nakurwią czasem w tym Black'u Crust'a i D-beat. Powstali w 2013 roku i zadebiutowali rok później mocarną EP'ką By Design, na której zawarli pięć kawałków i dodali trzy rewelacyjnie odegrane covery m.in. Immortal.

Panowie hołdują starym czasom, popierdalają w katanach poobklejanych naszywkami, na których widać zacne inspiracje jak Black Flag czy E.N.T.

W 2015 wypuścili sobie kasetkę z dwoma kawałkami. Kto chce posłuchać dobrego black metalu na starą modłę to zapierdalać na BC Scumpulse.

Dyskografia:
2014 - By Design [EP]
2015 - Broken Reflection [single]
2018 - Rotten

Skład:
Matt Dean - Bass, Vocals (backing) (2013-present) ex-Fifteen Dead
Andrew Tactus - Drums (2013-present) Tower of Flies, ex-Morlich
Ross Necro - Vocals, Guitars (2013-present) ex-Fifteen Dead
Magnus Tait - Guitars (lead) (2014-present) ex-Empyrea

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Sc ... 3540382491
BC: https://scumpulse.bandcamp.com/music
Ostatnio zmieniony 05 sie 2017, 17:40 przez Hajasz, łącznie zmieniany 1 raz.
GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 5 lata temu

Hajasz pisze:
5 lata temu
Panowie hołdują starym czasom, popierdalają w katanach poobklejanych naszywkami, na których widać zacne inspiracje
Obrazek

Antychryste! Tyle naszywków na katanie to pewnie nawet jo ni mom... :) A tak poważnie mówiąc to obadam sobie w wolnym czasie, ale zespół na dzin dybry nie za bardzo przekonuje mnie już choćby wizualnie. :)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 5 lata temu

Jaki był sens przełożenia Scumpulse do tego działu ? Przecież w tej muzyce więcej elementów black metal niż punk'a czy innych gatunków.
Nawet tagują się black metal na pierwszym miejscu a potem dopiero czarne crusty, punki i d-beaty.

Jak wszystko dobrze pójdzie i chłopaki znajdą dobry label to w tym roku ukaże się debiutancki album Rotten.

Obrazek

Alba Gu Brath
Rotten
Broken Reflection
Gnawed by Pigs
King of Dogs**t
Pure Jakebawlocaust
Wage Decay
Sand & Dust
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 5 lata temu

No i jest pełniak od Scumpulse. No i kurwa Hajasz ma rację black metal pod Immortal leci, że aż miło. Dopiero gdzieś od połowy płyty pojawiają się wstawki core ale jest tego tyle ile potrzeba ale absolutnie nie powoduje to, że ów zespół ląduje w tym dziale.

Pewnie za jakiś czas sfrustrowany broker wymyśli nazwę na styl Scumpulse coś w stylu hardcore black metal albo inne tego typu pierdoły.

Jak ktoś chętny to polecam bo Scumpulse podzieliło płytę na pół, gdzie jedna połowa to Immortal a druga to hardcorowe brzmienie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 5 lata temu

Ej w końcu coś co oddaje sprawiedliwość wszystkim swoim inspiracjom. Bardzo ciekawe. Bo np. ostatnie Okkultokrati... Słyszałeś ostatnie Okkultokrati? Dobra muzyka, ale są chyba dwa albumy od zamienienia się w The Beatles.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 5 lata temu

Takie tam pitu-pitu. Stylistyki Crust i Core w tym tyle co przysłowiowy kot napłakał - dominują mniej lub bardziej melodyjne blackmetalowe zagrywki. Np. taki "Alba Gu Bràth" to totalna zrzyna z wczesnego Dark Funeral. :) Rzadko mi się to zdarza w przypadku kapel łączących Crust czy Punk z BM (bo bardzo lubię tego typu rzeczy), ale Scumpulse wybitnie mi nie podchodzi.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 5 lata temu

Vexatus pisze:
5 lata temu
taki "Alba Gu Bràth" to totalna zrzyna z wczesnego Dark Funeral.
Dark Funeral powiadasz ? W takim razie nie kontynuuję dyskusji.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 5 lata temu

niniejszym informuję, że przeniosłem na wyraźne życzenie użytkowników ten nieznany mi (chyba) band do działu black metal
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 5 lata temu

yog pisze:
5 lata temu
niniejszym informuję, że przeniosłem na wyraźne życzenie użytkowników ten nieznany mi (chyba) band do działu black metal
@Pioniere Cię zajebie 8-)
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 5 lata temu

Hajasz pisze:
5 lata temu
Dark Funeral powiadasz ? W takim razie nie kontynuuję dyskusji.
Niewielka strata szczerze mówiąc, bo na temat pewnych zespołów i tak nie da się z Tobą dyskutować...

Jeśli naprawdę nie słyszysz w otwierającym debiut Scumpulse "Alba Gu Bràth" jawnej "inspiracji" choćby kawałkiem "An Apprentice of Satan" z trzeciego pełniaka Dark Funeral to nic na to nie poradzę. Jak zwykle @Hajasz wie wszystko lepiej i nie pogadasz. :)

Wróć do „Black Metal”