borsuk
Master Of Puppets

Werewolf

borsuk

Obrazek

Obrazek

Absolutnie kozackie granie.

Dyskografia:
2005 - The Temple of Fullmoon
2008 - Fidelity of Ideology [split]
2009 - The Order of Vril
2018 - The Legions of TTF [kompilacja]

Skład:
Berserk - Guitars, Bass, Keyboards (2005-2009) ex-Exorcist, ex-Iuvenes
Grey Wolf - Vocals, Drums (2005-2009) (R.I.P. 2009) ex-Exorcist, ex-Iuvenes

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Werewolf/51725
Widzew Łódź-Bałuty Pany
Awatar użytkownika
Soulless
Master Of Puppets

Soulless

Projekt muzyków Juvenes, po nagraniu The Order of Vril wokalista popełnił samobójstwo. Szkoda bo Order to płyta unikat na naszym podwórku. Raczej nikt tego już nie powtórzy... Klimat wylewa się z niej tonami. Całe szczęście, że mam na oryginale.
Metal ma mieć włochate jaja a nie jakieś symfoniczne cycki
Awatar użytkownika
Shagvarth

Shagvarth

Najbardziej cenię sobie debiut i split, ostatniego album szczerze pisząc nigdy nie przesłuchałem. Muzycznie nawiązanie do początku ruchu black metalowego w Polsce, niby nic wybitnego ani odkrywczego, ale dobrze się tego słucha :)
We pray only Death
and drink from the chalice
of
Nekronihilistik Misanthropy
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Soulless pisze: 8 lat temu Projekt muzyków Juvenes, po nagraniu The Order of Vril wokalista popełnił samobójstwo. Szkoda bo Order to płyta unikat na naszym podwórku. Raczej nikt tego już nie powtórzy... Klimat wylewa się z niej tonami. Całe szczęście, że mam na oryginale.
Chyba jedyny zespół, który wiedział o co im chodzi i w całym tym gravelandowym zamieszaniu z lodowymi nożami itp nie pozwolili sobie narzucić myślenia rudego pana z Wrocławia. Order Of Vril to do dzisiaj płyta, która w moim prywatnym rankingu krajowych płyt z black metalem siedzi spokojnie w pierwszej dziesiątce. O jakości tego albumu to nawet sam Robert F kręcił makowca z wrażenia jak to chłopaki nagrali.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Gdyby ktoś był zainteresowany materiałami Werewolf, to wyszła w październiku kompilacja o tytule The Legions of TTF.

Wydawnictwo to zawiera na dwóch CD oba albumy kapeli, The Temple of Fullmoon oraz The Order of Vril. Składak jest limitowany do 1000 kopii i wyszedł pod szyldem - a jakże - Werewolf Promotion.

Obrazek
http://werewolf-webshop.pl/product/were ... ons-of-ttf
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
nvsty

nvsty

Jedna z najlepszych rzeczy, jakie przytrafiły się polskiej scenie. Esencja tego, co w TTF było muzycznie najlepsze.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jak to się stało, że jeszcze nic w tym temacie nie napisałem? :) Werewolf to bezsprzecznie najlepszy polski zespół Pagan Black Metal. Muzyka w swojej konstrukcji prosta jak konstrukcja przysłowiowego cepa, w dodatku kawałki bardzo do siebie podobne, ale takiego świetnego klimatu żaden inny zespół stworzyć nie potrafił... Może poza projektem Semper Fidelis, który to nawet znalazł się z Werewolf na splicie "Fidelity of Ideology". Różnica jest taka, że Semper Fidelis ma na koncie tylko 2 kawałki z wspomnianego splita, a Werewolf 2 znakomite płyty. Już "The Temple of Fullmoon" była świetna, a "The Order of Vril" to już jest poezja. :)
borsuk
Master Of Puppets

borsuk

dawno nie słuchałem, ale Order of Vril dalej urywa nogi przy samej dupie, genialny materiał.
Widzew Łódź-Bałuty Pany
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ale to jest dobre... :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

najlepszy polski zespół Pagan Black Metal. Muzyka w swojej konstrukcji prosta jak konstrukcja przysłowiowego cepa, w dodatku kawałki bardzo do siebie podobne, ale takiego świetnego klimatu żaden inny zespół stworzyć nie potrafił...
Ja tam nikomu nie każe wielbić "Wichru" Sacrilegium i uważać tego za najlepszą płytę w dziejach polskiej sceny, ale polecam posłuchać. Również zabija klimatem. Nie tylko Werewolf nie poddawał się presji Robercika. ;)
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.