Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No a dla mnie akurat i Diadem of 12 Stars i Two Hunters i Black Cascade i Celestial Lineage i do tego wszystkiego berlin schoolowy Celestite plus jeszcze EP Malevolent Grain to bardzo dobre materiały.

Wiadomo, najlepsze kawałki jakie nagrali są na Łowcach (Vastness and Sorrow, I Will Lay Down My Bones Among Rocks and Roots) ale np na wspomnianym przez Ciebie Rodowodzie dwa ostatnie bardzo się do tych najlepszych zbliżają. Zawsze lekkie ciary mam przy tym, jeśli załapać klimat lasu.
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
Noxelia

Noxelia

Uwielbiam ich, jest to mój ulubiony black metalowy zespół. Wyróżniają się, ich twórczość jest jedyna w swoim rodzaju. Każda ich płyta ma w sobie coś co mnie porywa i absolutnie zatraca. Uwielbiam zarówno ciężkie granie jak i mroczny ambient. Najbardziej wyróżniłabym Diadem of 12 Stars i przekornie właśnie Thrice Woven, a przy Celestite lubię odpływać. Płytę m.in. Thrice Woven można na amazonie dostać.
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

DiabelskiDom pisze: miesiąc temu Dla mnie Wilki zawsze były lepsze niż Panopticon, bo ci drudzy mają tylko dwie dobre płyty (Kentucky i Roads to the North) a Wilki mają tylko jedną nieudaną (poprzednią - nowej nie znam).
Bo wilki dokonują syntezy dwóch elementów ( stety udanie ) , a panopticon celowo konfrontuje ( niestety nieudanie) , a talent gościu jak dwóch z wilków razem . Aż sobie dziś dzień zrobię z panopticon vs wilki . Dziękuję brutallandzie za temat dnia 😁
Lis
Moderator globalny

Lis

Jak dla mnie to Panopticon jest bliżej Deafheaven niż Wilków.
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

Lis pisze: miesiąc temu Jak dla mnie to Panopticon jest bliżej Deafheaven niż Wilków.
jeśli późnego, to obraza . Gość z Panoptikonu poszedł swoją droga , niech mu ziemia lekką bedzie . Ale Deafheaven , to dziękuję za przypomnienie , żeby nie słuchać 😁
Lis
Moderator globalny

Lis

Powiedzmy że wczesnego, niech będzie z dwóch pierwszych płyt, obie kapele grają podobny, oparty na tremolo atmosferyczny metal o wyraźnie pozytywnym charakterze. Wilki imo to inna bajka, granie jednak smutne, mroczne, dużo bardziej black metalowe.
Awatar użytkownika
Thorgal
Fallen Angel Of Doom

Thorgal

W kwestii atmosfery Wolves mają przewagę. A przeca o atmosferę w tym podgatunku się rozchodzi.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Hm....tu bym dyskutował. Proponuję odpalić sobie choćby 3 najbardziej znane płyty czyli tzw. trylogię Panopticon, która zaczyna się od Kentucky.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Thorgal
Fallen Angel Of Doom

Thorgal

brzask pisze: miesiąc temu Hm....tu bym dyskutował. Proponuję odpalić sobie choćby 3 najbardziej znane płyty czyli tzw. trylogię Panopticon, która zaczyna się od Kentucky.
Kentucky jest wyjątkiem. Social Disservices też.
Oczywiście moja opinia jest subiektywna gdyż "atmosfera" jest czymś wyjatkowo niemierzalnym
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Zespół postanowił uczcić dwudziestolecie działalności, wydając winylową reedycję swojej drugiej demówki, "2005 Demo". Jubileuszowe wydanie trafi na rynek 25 kwietnia.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.