Dziękuję za objaśnienie, film oglądałem bardzo dawno, brzmiało mi to znajomo, ale skąd? Teraz wiem.yog pisze: ↑5 lata temuWe are the ones who dwell within... pochodzi z jedynej sensownej sceny z filmu Egzorcyzmy Emily RoseW tejże scenie, wywoływany przez księdza demon przyznaje się, mówiąc wspak, że on ten, co opętał Kaina, Nerona i Judasza. Że on jest Legion i on jest Belial. No, a I am Lucifer, the devil in the flesh to chyba już wiadomo ;p
No cóż, od rana, dzisiaj przestałem liczyć w pewnym momencie ile razy to puściłem. Przestało też mieć sens zmienianie strony, więc leciało kilka razy a, następnie kilkakrotnie b. Zdecydowanie a lepsze, kompozycja ma po prostu riff ładnie płynący, przebojowy nie bójmy się tego powiedzieć, jest wpierdol, ale jest i klimat, jejku tytytytytynnnnnn tytytyt tyn tyn, tytytytytynnnnnn tytytyt tytytytn:yog pisze: ↑5 lata temuJak dla mnie to ta EP-ka rozpierdol straszny, ten nieco nienaturalnie spowolniony groove Supreme Black Illumination mnie zabija. Strasznie żałuję, że tego nie widziałem w tym 2007 roku, bo musiało robić wrażenie wtedy okrutne. Przynajmniej teraz jak na nią patrzyłem przy słuchaniu, oglądając wszystkie obrazki, czytając liryki czułem się niesamowicie blackmetalowo xD Robią klimat tak te teksty o pięknie ekshumowanych grobów, jak i sztandarowy manifest na zasadzie "nie jesteśmy jednym z was, a wy nie jesteście jednym z nas, nigdy nie będziecie, nie próbujcie nas zrozumieć". Szczerze mówiąc to na tę chwilę nie sądzę, żebym jakiegoś ich wydawnictwa słuchał tyle razy, co Odd Spirituality - ta EP-ka, w zasadzie nie zmieniając strony, może lecieć raz po raz, jak dla mnie. Wokale po prostu mistrz, aż całe domostwo drży w posadach.
Bardzo mi też przypadła do gustu nalepka na stronie B z dwoma w zasadzie napisami, które mówią wszystko: My Lord Has Horns!!! oraz Black Metal. Nie inaczej.
I znowu leci 2 raz.
Przeskurwysyństwo!
Taki witchcraft odjebała moja córa kiedy słuchaliśmy sobie tej epki, może i plastikowe czaszki z automatów z miejskiego basenu, ale jest wpierdol i dlaczego akurat kiedy Odd spitituailty lecialo he???