DiabelskiDom pisze: ↑4 lata temu
No OK, ale to jest zdaje się jakiś stary wywiad, sprzed kilkunastu lat? Pytam, bo nie wiem, akurat tego nie czytałem wcześniej. Aczkolwiek, jeśli faktycznie to jakaś dawna rozmowa to tym bardziej wydaje mi się, że robienie nagonki na kapelę ze względu na grubo przeszłe słowa, gdzie OBECNIE ewidentnie widać większy ogar wypowiedzi i dalej całokształtu twórczości raczej nie świadczy o przesadnym zagłębieniu się w temat.
No bo nie oszukujmy się, to nie jest próba wybielania Szczerego, który przecież kiedyś śpiewał "Tak jak Adolf Hitler niszcz żydowski stan" a potem przejrzał na oczy i nagrał kawałek na nowo, gdzie śpiewa już "Tak jak w dawnych bitwach niszcz semicki stan".
Aha, no i jeszcze jedna sprawa. Nie wiem czy taki Weltrowski kolegowałby się i publikował w prasie luźne rozmowy z gościem, który ma rasistowskie ciągoty i trzyma się tego co wygadywał ileś tam lat temu. Zwłaszcza biorąc pod uwagę stosunek tegoż Weltrowskiego do nietolerancji i ograniczenia umysłowego, które przecież nie raz i nie dwa demonstrował, czy to na Klerykach czy na swoim wallu. Chyba, że jest ewidentnym hipokrytą przez duże "H".
Wiesz. 013 usunął Infernal War z line-upu za "wypowiedzi które przekroczyły granicę". Nie wskazali jakie i dlatego też zaciekawiłem się tematem. Nie ma więc mowy czy to nazizm, faszyzm, nacjonalizm czy nienawiść to spowodowała. Dobry ruch ze strony 013, bo inaczej musieli nieźle by się tłumaczyć za Dismę

.
Z drugiej strony dalej nic nie wiadomo - teoretycznie każdy głupi po sprawdzeniu na M-A widzi jak się wcześniej IW nazywało, więc zakładałem że może chodzi o jakąś aktualna wypowiedz którą dojebali do pieca. Szkoda, że tego się nie dowiemy.
BTW. Nie zarzucam im nazizmu. Natomiast głupie wypowiedzi pod publiczkę już tak(ten stary wywiad). Jak się obecnie prezentują to ciężko mi powiedzieć, ale z pewnością trochę oleju w głowie mają, bo starą nazwę porzucili.
Terrorfront mnie wynudził(bo to taka trochę zapomniana płyta Marduk jest, z okresu PDM), Axiom całkiem spoko. Jak dla mnie mogą głosić co chcą, szkoda tylko że dobra muzyka kapeli na tym może ucierpieć(bo nie oszukujmy się, chłopaki grają dobrą muzę i mogliby spokojnie na tym zarobić, a tu wygląda na to że prześladują ich za stare głupstwa).